Zkušenosti s 3G (WWAN)

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
Lockhard
píše často

Zkušenosti s 3G (WWAN)

Příspěvekod Lockhard » 14 dub 2008 19:38

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, zda máte někdo nějaké zkušenosti s 3G modulem v notebooku, respektive jeho využitím.
Připadá mi prostě skvělé, že stačí zandat SIM kartu do notebooku a mohu vesele surfovat (samozřejmě se zaplaceným paušálem :) ) de facto kdekoliv.

Jaké dosahujete povětšinou rychlosti? (jak download, tak upload)
Chytnete signál i například v metru?
Jsou nějaká opravdu "hluchá" místa? (bez signálu)

Jak moc to žere baterku?

Předem díky za každou rozumnou odpověď!

CeCo

Příspěvekod CeCo » 14 dub 2008 20:15

Hluche miesta - samozrejme. Napr. spominane metro, tam je problem chytit casto i signal mobilu. Ale i v meste a dokonca i priamo v budove, ak tam mas nejake zelezobetonove steny tak sa signal rapidne znizi.

Baterka - podla toho, aka silna je BTSka.

Rychlosti - silna variabilita. Zalezi podla signalu.

C

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 14 dub 2008 20:34

Problem s mobilni signalem sem nikdy v prazskem metru nemel... spis naopak. Pokryty to tam maj dobre.

Lockhard
píše často

Příspěvekod Lockhard » 14 dub 2008 20:39

CeCo: Myšleno všeobecně či potvrzeno z vlastních zkušeností?

OT: Když už jsi v tom Dánsku, byl jsi se již podívat na místní nejvyšší horu? Když tam před 3 lety pozvali známého z VHT (vysokohorská turistika) místní turisté na "nejvyšší horu", která je prý uprostřed nějakého pole a má kolem 180 metrů nad mořem, tak z toho byl celkem v šoku. :lol:

CeCo

Příspěvekod CeCo » 14 dub 2008 20:49

Vlastne skusenosti.

Ono so sietami celkovo som zazil kadeco. Uz som mal WiFi modul ktory zral 8W (ano, 8W!) nakolko musel prerazit cez 3 30cm tehlove steny, 1 zelezobetonovy plafon a 2 drevene steny.
GPRS signal som mal taky, ze v jednom rohu miestnosti bol a v druhom nebol. Najsilnejsi GPRS signal mam doma (kde mi je to na 2 veci)...

Dansko - este ne, az ked mi skoncia skusky :?

C

Lockhard
píše často

Příspěvekod Lockhard » 14 dub 2008 20:59

Solitary píše:Problem s mobilni signalem sem nikdy v prazskem metru nemel... spis naopak. Pokryty to tam maj dobre.

Mluvíš o připojení na net u notebooku nebo "pouze" na mobil? Nebo se dá říci, že stejně silný signál chytím na notebooku jako na mobilu?

CeCo: Díky. Jinak jakou máš průměrně rychlost? (download/upload)
A až budeš mít po zkouškách, tak dej vědět, zda ta jejich "hora" je opravdu uprostřed pole. :lol: Ač je to informace od seriózního (a postaršího) známého, tak jsem mu nechtěl věřit...

CeCo

Příspěvekod CeCo » 14 dub 2008 21:08

Priemerku neviem, ten notas som mal pozicany od HP cez leto... A co mam GPRS cez mobil tak je to take silne variabilne. Niekedy kludne 400-500kbps, inokedy som rad za 50kbps...

Ad hora - je to kludne pravdepodobne. Dansko je fakt rovinate.

C

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 14 dub 2008 21:19

Ne mluvil jsem primo o telefonu... jako signal na volani.

Zpět na „Hardware“