potreboval bych poradit s vyberem notebooku. Zatim je pro mne nejvetsim favoritem (i kdyz...) VBI Compal FL90v2 v tehle konfiguraci:
# šasi Compal FL90 v2 15'' leštěný displej WXGA+ 1440x900px
# grafická karta nVidia 8600M GT 512MB
# procesor Core™ 2 Duo T9300 2.50GHz, 800MHz FSB, 6MB L2 cache, jádro Penryn 45nm
# paměť 4GB na 667MHz (2x2GB)
# pevný disk SEAGATE Momentus 200GB 7200ot. S-ATA-II 16MB 2.5'' NCQ G-Force
# Wifi a/b/g/Draft-N, BlueTooth
Jsem ochoten do nej dat max 33000 Kc s tim, ze bych radsi kolem 30k. Je to dobra volba? Narazim zde na problem, ze vbi jako znacka bude koncit. Dal jsem se tenhle notebook snazil porovnat s konkurenci, ale vzdycky je neco, v cem je konkurence horsi. Kdyz najdu stejnej procak, tak je horsi grafika, kdyz najdu stejnou grafiku, tak je horsi rozliseni, zatim jsem nenasel stejne rychlej disk atd.
Co pozaduju:
- procesor, grafiku a disk bych nechal viz. vyse
- dale wifi, bt, gigabitovou sitovku, firewire na kameru
- radsi bych matnej displej - uhybani pred odlesky me toci

- chci, aby byl notebook tichej - kdyz ho necham pres noc neco stahovat, tak abych ho neslysel. Btw. Mam netopyri sluch

- vaha max 3 kg (radsi bych min)
- neni pismo u 1440x900px moc malinky? Mam zkusenost jen s 1280x800px u 15,4'' a 1280x1024 u 19''
- je k necemu mit eSATA (mam ho na externim disku) a HDMI konektor?
- co je v soucasne dobe (a do budoucna) mit v compu za system? XP vs. Vista (jako druhej bych chtel mit Ubuntu, ale zatim jsem v Linuxu lama).
Predem dekuju za rady. Popravdne se mi uz z tech vsech notesu toci hlava

EDIT: Takze jste mi uspesne Compala rozmluvili

EDIT2: Tak jsem vyskrtnul HP (ma jen 10/100 sitovku a to neprekousnu). Takze se ted rozhoduju mezi Lenovem R61 a Dellem XPS 1530 (Dell je imho drahej jak ...). Jinak zvysuju cenu na cca. 36000 Kc.