1, velkej a kvalitní display na filmy + celkem kvalitní zvuk samozřejmě
2, aby rozjel nové hry Crysis, Assassin Creed, ale aby rozjel i hry, které vyjdou za půl roku Mafia 2, Grand Theft Auto 4 (to jsou jediný 2 hry, co bych si chtěl pak zahrát) nikdy jsem noťase neměl a na stolním kompu jsem vždycyk hrál hry na 800x600 a střední/vysoký detajly mi stačilo.. (když jsem tehdy měl nový komp, tak Doom3 šel na střední detajly jen, ale nějáký hry jdou i tak až do dnes celkem pěkně - např. COD4)
3, jedu někdy na podzim do zahraničí a hodlám se vracet každý tři tejdny domů, takže chci ten notebook přenášet, ale jen po tuto dobu, zbytek až se vrátím ho chci mít jen na stole a přemýšlím o koupi externí klávesnice a možná v budoucnu monitoru
Chci se zeptat tedy, jestli ten můj notebook obstojí na tyto účely, jestli vydrží ten půl rok přenášení, jestli na něm ty dvě budoucí hry snad rozběhnu na střední detajly (teoreticky... vím, že požadacky ještě nebyly oznámeny, stejně jako vydání GTA 4 na PC)
Dále jsem nikde nezjistil jaký je rozdíl mezi grafikou NVIDIA GeForce 8600M GS s až 768 MB v TurboCache paměti
256 MB GDDR2 VRAM a až 512 MB sdílené systémové paměti x grafikou ATI HD2600 s 512 MB pamětí (do dnes si furt říkám, že 256 MB je málo.. ale nechápu co znamená to označení 768 MB v TurboCache paměti a 512 MB sdílené systémové paměti.. ) takže jsem si říkal, jestli tohle by nebylo lepší http://notebooky.alza.cz/notebook-fujit ... d85500.htm (ale ten display

Taky pořádně nevím, co znamená pojem šasi, chápu jako kvalita a pevnost klávesnice atd.. jak ríkám, noťase jsem nikdy neměl, takže se v tom zrovna dvakrát neorientuju

JInak někde jsem četl, že Win Visty se dají zdarma downgradovat na Xpéčka.. a já bych vážně VISTY nechtěl a za novej OS platit nechci..
Poslední můj dotaz se týká internetových obchodů, jestli jsou notebooky kvalitní a není-li je lepší koupit někde v místní prodejně.. kdybych si objednal noťas od alzy třeba či jiných obchodů.. odjakživa vše kupuji radši v přímé prodejně (jako LOSAN či SIMWARE) a pak těm výrobkům věřím. jenže přes ten net ten noťas seženu o 3000 Kč méně... uvítal bych i nějáké zkušenosti ohledně koupi noťasů přes určité internetové prodejny a jestli noťas přijde do tejdny.. nerad bych ho objednal pár dní než odjedu a pak zjistil, že bude až za měsíc.
Pokud máte i jinou variantu na noťas cca do max 30 tisíc, tak bych ho uvítal ... zatím jsem přesvědčen o tomto modelu, děkuji