Noťas do cca 30 000 Kč - TOSHIBA Satellite P200D-12O?

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
SpartanJay
píše často

Noťas do cca 30 000 Kč - TOSHIBA Satellite P200D-12O?

Příspěvekod SpartanJay » 05 kvě 2008 01:11

Ahoj, tak už asi dva tejdny pročítám toto fórum a tak chci potvrdit ve výběru. Hodlám si kupovat noťas asi tak v červenci a došel jsem k výběru http://notebooky.alza.cz/notebook-toshi ... d88627.htm a pokud někdo má jinej názor, rád si ho vyslechnu, moje priority na noťas:

1, velkej a kvalitní display na filmy + celkem kvalitní zvuk samozřejmě
2, aby rozjel nové hry Crysis, Assassin Creed, ale aby rozjel i hry, které vyjdou za půl roku Mafia 2, Grand Theft Auto 4 (to jsou jediný 2 hry, co bych si chtěl pak zahrát) nikdy jsem noťase neměl a na stolním kompu jsem vždycyk hrál hry na 800x600 a střední/vysoký detajly mi stačilo.. (když jsem tehdy měl nový komp, tak Doom3 šel na střední detajly jen, ale nějáký hry jdou i tak až do dnes celkem pěkně - např. COD4)
3, jedu někdy na podzim do zahraničí a hodlám se vracet každý tři tejdny domů, takže chci ten notebook přenášet, ale jen po tuto dobu, zbytek až se vrátím ho chci mít jen na stole a přemýšlím o koupi externí klávesnice a možná v budoucnu monitoru

Chci se zeptat tedy, jestli ten můj notebook obstojí na tyto účely, jestli vydrží ten půl rok přenášení, jestli na něm ty dvě budoucí hry snad rozběhnu na střední detajly (teoreticky... vím, že požadacky ještě nebyly oznámeny, stejně jako vydání GTA 4 na PC)

Dále jsem nikde nezjistil jaký je rozdíl mezi grafikou NVIDIA GeForce 8600M GS s až 768 MB v TurboCache paměti
256 MB GDDR2 VRAM a až 512 MB sdílené systémové paměti x grafikou ATI HD2600 s 512 MB pamětí (do dnes si furt říkám, že 256 MB je málo.. ale nechápu co znamená to označení 768 MB v TurboCache paměti a 512 MB sdílené systémové paměti.. ) takže jsem si říkal, jestli tohle by nebylo lepší http://notebooky.alza.cz/notebook-fujit ... d85500.htm (ale ten display :-( )

Taky pořádně nevím, co znamená pojem šasi, chápu jako kvalita a pevnost klávesnice atd.. jak ríkám, noťase jsem nikdy neměl, takže se v tom zrovna dvakrát neorientuju :)

JInak někde jsem četl, že Win Visty se dají zdarma downgradovat na Xpéčka.. a já bych vážně VISTY nechtěl a za novej OS platit nechci..

Poslední můj dotaz se týká internetových obchodů, jestli jsou notebooky kvalitní a není-li je lepší koupit někde v místní prodejně.. kdybych si objednal noťas od alzy třeba či jiných obchodů.. odjakživa vše kupuji radši v přímé prodejně (jako LOSAN či SIMWARE) a pak těm výrobkům věřím. jenže přes ten net ten noťas seženu o 3000 Kč méně... uvítal bych i nějáké zkušenosti ohledně koupi noťasů přes určité internetové prodejny a jestli noťas přijde do tejdny.. nerad bych ho objednal pár dní než odjedu a pak zjistil, že bude až za měsíc.

Pokud máte i jinou variantu na noťas cca do max 30 tisíc, tak bych ho uvítal ... zatím jsem přesvědčen o tomto modelu, děkuji

polo

Příspěvekod polo » 05 kvě 2008 07:51

1. Ani jeden z tych notebookov nemakvalitny displej prave naopak...
2.Z tymi poziadavkami na hry by nemal byt problem...
3. Sasi a vydrz baterky je na slabej urovni(Blizsie sa tu uz spominalo)
4. Tie hry rozbehnes ako to neviem niesom jasnovidec(Bude to chciet aj nove oladace tad. Aby si sa necudoval ze mas slaby vykon , prestuduj si vlakno notebooky a hry)
5. Medzi 8600GS a ATI HD2600 je minimalny rozdiel su vyrovnane(Len u ATI odporucam pouzivat stale aktualne ovladace)(Tu pamat si nevsimaj je to absolutne jedno)
6. Downgrodovat sa da iba VIsta Bussines/Ultimate/Enterprise To znamena ze Home premium/basic sa downgrodovat neda a na podobne vykonom booku je to blost Vista ma toho v sebe vela noveho atd.

onne
guru

Příspěvekod onne » 05 kvě 2008 08:33

Já bych si z těchto dvou vybral raději ten FS...
ThinkPad T420

SpartanJay
píše často

Příspěvekod SpartanJay » 05 kvě 2008 09:30

A proč bys volil FS? .. Jinak jsem myslel, že ten obraz má Toshiba celkem dobrej

polo

Příspěvekod polo » 05 kvě 2008 09:46

Ta toshiba je dost makka a navyse ma velmi slabu bateriu, A obraz dobry je az niekde 1680x1050 alen najlepsie 1920x1200 pri 17 displeji Dotisto z vyssim rozlisenim stupa ja kontrast a pozorovacie uhli...

mobilcarl
=DRTIČ=

Příspěvekod mobilcarl » 05 kvě 2008 11:07

Když by bylo o cca 10tis. víc, tak by šlo uvažovat o Toshibě X200, která by tvé požadavky splňovala určitě. Za 30 tis. bych uvažoval (kdybych musel) asi jen o FS, možná Pavilionu.

EDIT: MOžná bys mohl změnit priority u displaye a koupit 15,4", když si říkal, že stejně budeš dokupovat monitor a externí klávesnici.
ex: HP Compaq 6715s
now: DELL E6400

SpartanJay
píše často

Příspěvekod SpartanJay » 05 kvě 2008 12:12

No tak teD premyslim, ze mozna vazne ten monitor ozelim a stejne 15ka se bude lip i prenaset :) proste chci, aby ten notas byl dost vykonnej, mel hezkej obraz a abych si tam i za rok zahral nakou tu novou hru. Takze jaky typy FS A Pavillonu navrhujete? Jak jsem se docetl, tak prioritou je grafika..

sirius1983
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod sirius1983 » 05 kvě 2008 12:41

No tak pavilion je grafikou slabý, lépe si určitě zahraješ na FS. Ale bude to mít v 15,4" verzi vždycky jen WXGA displej, takže kvalita bude bídná...
T420, X31
Prosím, nepište mi soukromé dotazy, otázky patří veřejně na toto fórum.

SpartanJay
píše často

Příspěvekod SpartanJay » 05 kvě 2008 14:59

Heled nechapu, proc by jste volili ten FS, kdyz ho srovnam s tou Toshibou, tak:

Toshiba muze navysit RAMku na 4 GB x FS jen na 2 GB
Toshiba ma kvalitnejsi display WXGA+
Toshiba se mi zdá, že má lepší grafiku
u FS bych volil ten procesor, ale jak se všude píše, rozdíl v nich moc velký není a na hrách na procesoru už tak nezáleží
pak možná má Toshiba horší plasty, ale když říkám, že bych si koupil externí klávesnici, tak není to jedno?
Baterka jestli vydrží 2h nebo jednu to už je snad jedno, stejně to chci mít spíš na stole, až se pak vrátím, anebo někdy v posteli :-D

Všude píšou, jak je tenhle FS výkonnej, ale přijde mi, že ta Toshiba je výkonnější...

mivlak
guru

Příspěvekod mivlak » 05 kvě 2008 15:03

SpartanJay píše:Toshiba muze navysit RAMku na 4 GB x FS jen na 2 GB

to máš údaje z eshopů, co? řiď se tím co udává výrobce :wink:
DELL VOSTRO 1500
T7250 - 2,5 GB - WD3200BJKT - UltraSharp™ WSXGA+ TrueLife™ - 8600M GT - XP SP3 & Vista Business - 9 cell - VX Nano
+ external WD3200BEVT

polo

Příspěvekod polo » 05 kvě 2008 15:25

Toshiba nema kvalitnejsi displej ma ho zhruba rovnaky len je vacsi, Vykon je skor na strane FS, RAM sa da rozsirit na 4GB aj v tom FS,
Kvalita plastov sa prejavi az po case a to bude boliet...

SpartanJay
píše často

Příspěvekod SpartanJay » 05 kvě 2008 17:42

A proc je vykon na strane FS? vzdyt grafika HD2600 je podle hodnoceni vykonnejsi a procesory i RAM je nastejno..

mivlak
guru

Příspěvekod mivlak » 05 kvě 2008 20:53

SpartanJay: doufám, že nejsi hráč benchmarků... :lol:

polo píše:Kvalita plastov sa prejavi az po case a to bude boliet...

svatá pravda a u této Toshiby 2x, protože se kroutí už jako nový...
DELL VOSTRO 1500

T7250 - 2,5 GB - WD3200BJKT - UltraSharp™ WSXGA+ TrueLife™ - 8600M GT - XP SP3 & Vista Business - 9 cell - VX Nano
+ external WD3200BEVT

neoexnet
guru

Příspěvekod neoexnet » 05 kvě 2008 20:57

no to je relativní kroucení toshib .... ono taky záleží v jakém segmentu si daný uživatel notebook pořizuje ...

> nečeká tu snad někdo HD2600 a kvalitní šasi za pár kaček, že? :)

> taková tecra nebo portegé jsou kvalitou šasi někde jinde :)
Toshiba R600-10W

polo

Příspěvekod polo » 05 kvě 2008 21:01

Tak jasne ja osobne by som si Hlavne po vlastnych skusenostiach urcite bral nieco ako Thinkpad v podobnej cenovej urovni mato obrovske mnozstvo vyhod proti tej Toshibe, Inac ziadny vyrobca nedava nic zadarmo a Treba si uvedomit ze notebook vznikol ako pracovni nastroj ktory sa da prenasat nieje na hry...Samozrejme ze aj Toshiba robi kvalitne notebooky ale nie zadarmo...

Zpět na „Jaký vybrat notebook“