VLC DVB-T STREAM

Obecná diskuse o programech, utlitách, střihové programy, přehrávače video / audio, zpracování fotek atp.
Damianus
_-=*Open Source*=-_
Kontaktovat uživatele:

VLC DVB-T STREAM

Příspěvekod Damianus » 08 kvě 2008 12:46

porad se mi nedari rozchodit pod windows v tomto programu tv kartu kdyz dam nejaky program slysim zvuk ale nevidim obraz a nekdy se trefim do zrneni to videt jde ale jinak dvb-t ne. Nevi nekdo jak na to?
Jedinou pravdou je, že všichni lžou
Můj weboblogo něco about IT and something viz. tlačítko WWW Miláček Lenovo X220
MSI GX600 -> Lenovo T500 -> Lenovo X220 -> Asus Zenbook prime -> Lenovo X220

universum
občas něco napíše

Příspěvekod universum » 11 kvě 2008 13:02

VLC pro Windows nepodporuje DVB-T karty. Pokud mate hybridni kartu, tak se tam mozna da rozchodit analogova cast (nemam vyzkouseno), ale DVB-T se rozchodit (zatim) neda.
VLC lze zatim maximalne pouzit jako DVB-T klienta - digitalni stream z TV karty prijima jiny program (napr. DVBviewer, DVBdream nebo podobny), ktery pak MPEG2 stream (nebo cely transport stream) posila do lokalni site ve forme multicastu. Multicast vysilani je pak mozne zobrazit pomoci VLC.

Damianus
_-=*Open Source*=-_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Damianus » 11 kvě 2008 13:17

hey fakt diky :) konecne se nekdo ozval. Po jistem laborovani jsem k tomu taky dosel a na konec jsme rozjel tuto kartu http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... L0W70A3EFZ v dvb dream a do site se mi podarilo nacpat jeden digitalni program bouzel jiz ne ostatni. Tedy spise bych potreboval vedeta jak tam ted dostat ostatni programy (cely multiplex)

universum
občas něco napíše

Příspěvekod universum » 12 kvě 2008 15:08

DVBdream tuhle zalezitost resi (bohuzel) trochu nestastne, takze dostat do site cely multiplex je problem. Moc jsem to nezkousel, protoze se mi nepodarilo dobre rozchodit muj USB AVER TV Volar HX (obcas nabehne, obcas ne).
Vice kanalu lze dostat tak, ze se otevre vice sub-picture oken, ktera se pak automaticky streamuji do site. Jestli se dobre pamatuju, tak kazdy streamovany kanal pak ma svuj vlastni port, na kterem ho lze pres VLC zobrazit. Je to popsano v manualu a kdyz jsem to kdysi zkousel se starou dobrou Airstar2 DVB-T PCI TV kartou, tak to chodilo. Problem byl (a stale je), ze je to nepouzitelne v pripade, ze jsem chtel po DVBdreamu, aby po spusteni automaticky otevrel prislusne sub-pictures, prestal je zobrazovat a nechal je jen streamovat do site (aby se choval jako cisty server) - proste manualne to slo nastavit, ale po ukonceni a opetovnem nastartovani bylo veskere nastaveni pryc ... a neprisel jsem na to, jak to obejit.
Nakonec jsem to rozchodil v DVBvieweru, tam se da streamovat cely transport stream, takze ve VLC pak prepinam mezi programy primo v menu ... a streamuji se i radia ;-)

Doufam, ze streamovani bude casem pouzitelne i v DVBdreamu, protoze jinak je to povedeny free soft. Zatim se da pouzit akorat na sledovani a nahravani (k cemuz je urcen, streamovani je spis takovy bonus).

Damianus
_-=*Open Source*=-_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Damianus » 12 kvě 2008 17:06

bouzel jsem stahnul http://download.chip.eu/cz/DVBViewer-TE ... 31752.html dvb viewer a moji kartu jsem nespustil :? zkusim prohledat ty porty ale delam to podobne proste otevru kartu spusim vice oken a dam ve vlc open stream udp/rtp na portu 1234

tak nic prosim muzes mi napsat navod jak to zprovoznit na tom dvb dreamu a pres vlc :oops:

universum
občas něco napíše

Příspěvekod universum » 13 kvě 2008 08:54

Na streamovani pres DVBviewer je potreba plna verze, free verze umi pouze Technisat Airstar DVB-T karty. Navic v ni myslim streamovani nefunguje.

Na ten DVBdream se zkusim podivat, ale az o vikendu, ted jsem mimo CR a TV kartu jsem nechal doma. Nastaveni jsem delal podle navodu na DVBdream foru: http://www.dvbdream.org/forum/viewtopic ... sc&start=0

Ale jak to ted jen tak rychle procitam, tak uz si nejsem uplne jisty, ze se da streamovat vice kanalu najednou (i kdyz stale mam pocit, ze se mi to podarilo nejak rozchodit).

milous01
občas něco napíše

Příspěvekod milous01 » 08 bře 2010 20:53

zdar chlapi mám stím to boj a stačí mi jen jeden kanal. mám stolní počítač sat kartu skystar 2 DVBDREAM 1,4 i ve stolním počítači mi VLC jede perfektně ale v noutbuku nikoliv. nouta mám k routeru připojenej Wifi-nou a Pc sítovim kabelem a multicast jsem v routeru povolil,nejede ani když noutbuk připojim sítovim kabelem. kdyby někdo věděl co stim tak se mi ozve. díky

Zpět na „Software (nejen) pro notebooky“