Novější graf. karty umí převzít úlohu procesoru při zpracování videa, takže se jeho využití i při 1080p může pohybovat v jednotkách procent, stačí mít podporovanou grafárnu a dekodér, který DXVA zvládne.
Jaké s tím máte zkušenosti? Nepodařilo se mi to rozjet ani s MPC-HC, což je nový mod Media Player Classic a zároveň první freeware s podporou HW akcelerace, ani s Cyberlink H.264 decoderem (placený, ale má 30 denní trial). Jde především o H.264 (AVC) ripy označované často jako x264 720p nebo 1080p.
Hardwarová akcelerace videa
Hardwarová akcelerace videa
ASUS F3Ka, Arch linux
bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..
To PureVideo by měl být taky dekodér, čili něco jako interní filtr MPC-HC nebo ten Cyberlink (který taky stojí 15USD, stejně jako třeba CoreAVC, se jim ta cena nějak líbí..), akorát ocejchovaný nVidií.
Ten problém v MPC-HC jako já - nepřehrává a ukáže jen black screen - mělo více lidí, nezávisle na grafárně. Proto by mě zajímalo, jestli tu někdo rozjel akceleraci kodeku H.264 v matrošce.
Mám pocit, že za to můžou i modnuté drivery, bohužel desktopové verze se mi tu nedaří nainstalovat.
Ten problém v MPC-HC jako já - nepřehrává a ukáže jen black screen - mělo více lidí, nezávisle na grafárně. Proto by mě zajímalo, jestli tu někdo rozjel akceleraci kodeku H.264 v matrošce.
Mám pocit, že za to můžou i modnuté drivery, bohužel desktopové verze se mi tu nedaří nainstalovat.
ASUS F3Ka, Arch linux