Sháním notebook(už pár desítek hodin-aktivně) který by mi vyhovoval z hlediska výkonu, displeje...to sou hlavní požadavky, pak ještě provedení..
Chtěl bych na něm pracovat v grafických programech(CAD, Rhino...,i střih videa a zvuku, úprava fotek) často bych jej tahal do školy (měl by vyhovovat požadavkům studenta architektury) a na cesty(většinou v dosahu zásuvky) Display by mi vyhovoval o rozměru 15.4-ideálně v rozlišení 1440x900 nebo ještě lépe 1680x1050-at na té ploše při práci lze něco vidět. Při menším rozměru nb bych možná šel i na 1280 x 800.
Preferoval bych procesor Intel Core 2 Duo a určitě grafiku s vlastní pamětí(nemusí to být žádný přehnaný zázrak), tichý chod nb, určitě FireWire
Více investovat než 23000 s dph zřejmě nebudu moct.
Jako hlavní kandidáti mě zaujali: Asus M51KR, Acer TravelMate 5720G, ThinkPad R61(ten už je dražší a nejsem si jist velikostí paměti grafiky)
dále tak okrajově: MicroStar PR210X, BARBONE Tomahawk SE HIGH 15,4/T7500 2,2GHz/160/2/BT/WIFI/8600GT
Vím že s mým rospočtem je ten výběr značně omezen...
Předem moc děkuji za reakce.
NB for student architecture
s tych vyssie menovanych na CAD imho R61.
ten asus je skor multimedialny notebook, jeho plus je imho DVI priamo na notebooku (na R61 potrebujes dock) a nizsia cena. acer ma sice vykonnejsiu grafiku ako R61 ale zas len WXGA displej co je na CAD imho malo.
ten asus je skor multimedialny notebook, jeho plus je imho DVI priamo na notebooku (na R61 potrebujes dock) a nizsia cena. acer ma sice vykonnejsiu grafiku ako R61 ale zas len WXGA displej co je na CAD imho malo.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
Není u toho lenova příliž málo paměti pro grafickou kartu? 128MB mi v součastnosti příjde málo.. Dá se tato karta použít i pro střih videa aniž by nějak zásadě nebrzdila procesor? A není na R61 příliž vysoké rozlišení? -aby jsem si s ním poradil(brýle nenosím):) jinak DVI pro mne není k zahození Díky
r61 ma dvi jen pres dock.
wsxga+ ma kamos ze skupiny, na cad je to super. moje 1440/900 mi prijde takove jeste nejnizsi pouzitelne...zda se mi to malo (hl. vyska), taky furt pak kreslim s externim panelem.
v dokumentech je wsxga+ taky fajn -> vidis pekne i dve strany vedle sebe.
wsxga+ ma kamos ze skupiny, na cad je to super. moje 1440/900 mi prijde takove jeste nejnizsi pouzitelne...zda se mi to malo (hl. vyska), taky furt pak kreslim s externim panelem.
v dokumentech je wsxga+ taky fajn -> vidis pekne i dve strany vedle sebe.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Co si myslíte o grafice Intel X3100 v nb(dle mého na tohoto výrobce výkoná, avšak leda tak v poli integrovaných) Dá se využít na střih videa a nějakou tu práci v grafickém programu? (v produktu BenQ Joybook S32B)To stejné by mě zajímalo o grafice Radeon X1250 (v produktu HP Compaq 6715b). Přemýšlím jestli upřednostnit mobilitu BenQ-byl bych rači(a ostatní dělat na stolním PC) nebo tahat těžkou a neskladnou patnáctku. Díky za odpovědi.
No tak možná by stál za zmínku HP compaq 6715b http://hewlettpackard.mironet.cz/hp-671 ... s+dp76725/
ThinkPad T420
Zpět na „Jaký vybrat notebook“