NB do 25 tis. pro efektivní práci v přírodě

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
robenovy
občas něco napíše

NB do 25 tis. pro efektivní práci v přírodě

Příspěvekod robenovy » 04 črc 2008 07:45

Ahoj, už nějakou "chvíli" přemýšlím jaký notebook a v záplavě možností prostě neumím vybrat, tak prosím poraďte.

Na NB bude tento software AutoCAD nebo ProgeCAD, pak program pro výpočty MKP, pak samozřejmě Word a Excel. Word používám tak, že do něj často vkládám excelovské tabulky coby objekty. A do výkresů někdy vkládám jako objekty obrázky, nebo tabulky z excelu, nebo i dokument wordu.

Krom práce tam bude maximálně Opera, ICQ a takové běžné věci. Neříkám, že si na tom někdy nepustím video, ale není to primární pro výběr NB.

Operační systém bych rád Win Visty asi Business, které se myslím pro počítač pro práci hodí.

Velikost HDD mě stačí 160GB zcela. Data se kterými pracuji budu mít stejně na přenosném disku, který bude někdy připojen k PC a jindy k NB. Zatím to řeším daty na flashdisku. Docela to funguje. Ukládání je trošku pomalejší, ale i tak je to záležitost cca 3 sekund. A při práci to nezdržuje.

K internetu se budu připojovat přes ufonův fofrinternet přes modem s anténkou, který je připojen a napájen přes usb.

Nejméně 2 lépe 3 usb porty.

Nemám ani tak požadavek na snadné přenášení. Moje představa je, že si s notebookem sednu ke stolku na zahradu pod stromy. Případně ho budu převážet autem, takže větší rozměry nevadí.

Efektivita práce. Monitor co největší. Myslím, že tak nejméně 17 palců, ikdyž to neberu jako dogma. Ale u menších asi není num klavesnice, kterou chci. Jestli matný nebo lesklý displej nevím. Snad ten matný, aby se tam nelesklý stromy? Bohužel mám zkušenost jen se stolním PC, takže budu rád za každou zkušenost.

Odolnost by měla být přiměřená použití venku. Takže předpokládám, že vodotěsný (ideální odolnost) není žádný, ale čím více odolné, tak tím lépe. Aby ho jedna kapka vody do klávesnice nezkratovala. Co se týká nárazů, tak házet s tím nebudu. Mělo by to být odolné proti zanášení klávesnice smítky, jídlem atp., nebo by se to mělo dát vyčistit.

Výdrž baterie... Rád bych aby byla co nejdelší. Vyšší hmotnost mě nevadí. Ideálně alespoň tři hodiny, lépe čtyři.

Co se týká záruky tak nevím Nejraději bych něco u čeho je pravděpodobnost, že ji využiji mizivá.

Cena tak do 25 tisíc, max. do 35 tis včetně dph.

Co jsem zatím hledal, tak se mi líbí třeba HP 6820s, ale výběr je doopravdy velký a moc se nevyznám.

Předem díky za názory a rady. :-)

A ještě jsem zapomněl. Nevím do jaké míry je to samozřejmostu všech NB. Měla by tam být dvd vypalovačka.

:idea: Dodržuj žákladní pravidla fora a nepiš 2 příspěvky pod sebe, ale edituj původní příspěvek! Děkuji. Sirius 1983

matyyy
občas něco napíše

Příspěvekod matyyy » 04 črc 2008 08:17

sloz si Dell Inspiron™ 1720, nic jinyho nevyhovy tvym pozadavkum

robenovy
občas něco napíše

Příspěvekod robenovy » 04 črc 2008 08:46

matyyy píše:sloz si Dell Inspiron™ 1720, nic jinyho nevyhovy tvym pozadavkum

Díky. To je skvělá možnost... Jen škoda, že se mi nedaří vejít se do té ceny, kterou jsem si myslel, že se vejdu. Asi budu msuet slevit z některých požadavků.

polo

Příspěvekod polo » 04 črc 2008 08:58

Pozor ceni v konfiguratore su predrazene staci DELL poziadat o cenovu ponuku a budu podstatne nizsie, pripadne sa Inspirioni daju kupit aj v inych shopoch uz nakonfigurovane napr. www.alza.cz

robenovy
občas něco napíše

Příspěvekod robenovy » 04 črc 2008 09:09

polo píše:Pozor ceni v konfiguratore su predrazene staci DELL poziadat o cenovu ponuku a budu podstatne nizsie, pripadne sa Inspirioni daju kupit aj v inych shopoch uz nakonfigurovane napr. www.alza.cz

Dík, už tam koukám. Před tím jsem našel ještě Acer TravelMate 7520-402G32Mi odkaz: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=49462 . V čem je vlastně DELL lepší? :)

Prochy_
píše často

Příspěvekod Prochy_ » 04 črc 2008 09:12

onne
guru

Příspěvekod onne » 04 črc 2008 09:12

Servis..
ThinkPad T420

matyyy
občas něco napíše

Příspěvekod matyyy » 04 črc 2008 09:15

robenovy píše:
polo píše:Pozor ceni v konfiguratore su predrazene staci DELL poziadat o cenovu ponuku a budu podstatne nizsie, pripadne sa Inspirioni daju kupit aj v inych shopoch uz nakonfigurovane napr. www.alza.cz

Dík, už tam koukám. Před tím jsem našel ještě Acer TravelMate 7520-402G32Mi odkaz: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=49462 . V čem je vlastně DELL lepší? :)

ses si jist ze ti bude ten cpu stacit ?

dell je lepsi v zaruce a zarucnim servisu, specialne acer mel se zarucnim servisem velky problemy

robenovy
občas něco napíše

Příspěvekod robenovy » 04 črc 2008 09:22

Prochy_ píše:a co tahle masina? :) http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=56103

Vypadá to dobře. Hm, cena by se mi líbila tak o 5 tisíc menší. Nejsem plátce dph, tak nechci kupovat nic drahého. :)

Nejsem si jistý. Těžko říct, co mě bude stačit. Teď mám PC pentium 4 na 1,8GHz, RAM 1,5 GB a nějakou normální dobrou grafickou kartu a celkem výkonově stačí. Od notebooku bych rád aby vydržel tak 3 roky. Pak asi budou zase nějaké lepší. Záruku snad potřebovat nebudu. Nevím. Ale pravděpodobnost, že se něco pokazí je doufám malá.

Myslíte že raději AMD Turion X2 nebo Intel Core 2 Duo?

A ještě jsem zapomněl. Nevím do jaké míry je to samozřejmostu všech NB. Měla by tam být dvd vypalovačka.

:idea: Dodržuj žákladní pravidla fora a nepiš 2 příspěvky pod sebe, ale edituj původní příspěvek! Děkuji. Sirius 1983

Prochy_
píše často

Příspěvekod Prochy_ » 04 črc 2008 09:28

mno prave ze budes potrebovat dobrou zaruku, pac NTB je hodne poruchvy zbozi

matyyy
občas něco napíše

Příspěvekod matyyy » 04 črc 2008 09:30

robenovy píše:Nejsem si jistý. Těžko říct, co mě bude stačit. Teď mám PC pentium 4 na 1,8GHz, RAM 1,5 GB a nějakou normální dobrou grafickou kartu a celkem výkonově stačí. Od notebooku bych rád aby vydržel tak 3 roky. Pak asi budou zase nějaké lepší. Záruku snad potřebovat nebudu. Nevím. Ale pravděpodobnost, že se něco pokazí je doufám malá.

u ntb je ta pravdepodobnost extra velka (kdosi tu psal o 20% ja bych klidne rek ze po 2letech pouzivani je sance ze chcipne k 50%)

robenovy
občas něco napíše

Příspěvekod robenovy » 04 črc 2008 09:46

To mě tedy děsí, že to je tak poruchové. A co říkáte tomuhle? http://hewlettpackard.mironet.cz/hp-682 ... s+dp82937/ Cenově zajímavé a cpu by mělo už stačit.

robenovy
občas něco napíše

Příspěvekod robenovy » 04 črc 2008 09:47

Jen pořád nevím ejstli matný nebo lesklý monitor. :?:

polo

Příspěvekod polo » 04 črc 2008 09:53

Ak to chces pouzivat niekde vonku a k tomu to ma byt niaky lepsi displej WSXGA+ ci rovno WUXGA tak matni....

onne
guru

Příspěvekod onne » 04 črc 2008 10:06

robenovy píše:To mě tedy děsí, že to je tak poruchové. A co říkáte tomuhle? http://hewlettpackard.mironet.cz/hp-682 ... s+dp82937/ Cenově zajímavé a cpu by mělo už stačit.

Tak tohle je už pan notebook... Kvalitní 17"... Na svou velikost velmi lehká, má drobrý procesor a grafika už taky docela postačí... Dell se kazí docela dost.. Tam to zachraňuje právě ta NBD záruka na 3 roky.. HP Compaq je pevný a netrpí žádnými vadami.. A Servis trvá tak max 1-2 týdny.. :wink:
ThinkPad T420

Zpět na „Jaký vybrat notebook“