Na NB bude tento software AutoCAD nebo ProgeCAD, pak program pro výpočty MKP, pak samozřejmě Word a Excel. Word používám tak, že do něj často vkládám excelovské tabulky coby objekty. A do výkresů někdy vkládám jako objekty obrázky, nebo tabulky z excelu, nebo i dokument wordu.
Krom práce tam bude maximálně Opera, ICQ a takové běžné věci. Neříkám, že si na tom někdy nepustím video, ale není to primární pro výběr NB.
Operační systém bych rád Win Visty asi Business, které se myslím pro počítač pro práci hodí.
Velikost HDD mě stačí 160GB zcela. Data se kterými pracuji budu mít stejně na přenosném disku, který bude někdy připojen k PC a jindy k NB. Zatím to řeším daty na flashdisku. Docela to funguje. Ukládání je trošku pomalejší, ale i tak je to záležitost cca 3 sekund. A při práci to nezdržuje.
K internetu se budu připojovat přes ufonův fofrinternet přes modem s anténkou, který je připojen a napájen přes usb.
Nejméně 2 lépe 3 usb porty.
Nemám ani tak požadavek na snadné přenášení. Moje představa je, že si s notebookem sednu ke stolku na zahradu pod stromy. Případně ho budu převážet autem, takže větší rozměry nevadí.
Efektivita práce. Monitor co největší. Myslím, že tak nejméně 17 palců, ikdyž to neberu jako dogma. Ale u menších asi není num klavesnice, kterou chci. Jestli matný nebo lesklý displej nevím. Snad ten matný, aby se tam nelesklý stromy? Bohužel mám zkušenost jen se stolním PC, takže budu rád za každou zkušenost.
Odolnost by měla být přiměřená použití venku. Takže předpokládám, že vodotěsný (ideální odolnost) není žádný, ale čím více odolné, tak tím lépe. Aby ho jedna kapka vody do klávesnice nezkratovala. Co se týká nárazů, tak házet s tím nebudu. Mělo by to být odolné proti zanášení klávesnice smítky, jídlem atp., nebo by se to mělo dát vyčistit.
Výdrž baterie... Rád bych aby byla co nejdelší. Vyšší hmotnost mě nevadí. Ideálně alespoň tři hodiny, lépe čtyři.
Co se týká záruky tak nevím Nejraději bych něco u čeho je pravděpodobnost, že ji využiji mizivá.
Cena tak do 25 tisíc, max. do 35 tis včetně dph.
Co jsem zatím hledal, tak se mi líbí třeba HP 6820s, ale výběr je doopravdy velký a moc se nevyznám.
Předem díky za názory a rady.

A ještě jsem zapomněl. Nevím do jaké míry je to samozřejmostu všech NB. Měla by tam být dvd vypalovačka.
:idea: Dodržuj žákladní pravidla fora a nepiš 2 příspěvky pod sebe, ale edituj původní příspěvek! Děkuji. Sirius 1983