Zdravim vsetkych,
Vyberam notebook pre svoju priatelku. Pre seba som si hladal notas uz celkom davno (pred rokom, Inspiron 6400) a za ten cas som stratil prehlad. Takze by som vas skusenejsich poprosil o radu pri vybere nejkeho vhodneho typu.
Poziadavky su nasledovne:
- Cenovy strop 30000 Sk, cize asi 24000 Kc
- Vyuzitie: kancelarska praca, word, powerpoint, browsovanie, najnarocnejsia aplikacia by mala byt Photoshop, plus pozeranie filmov (moj notas zvlada aj full HD, takze to by snad problem byt nemal). Vykonovo teda nemusi trhat asfalt, dolezite vsak je nech je praca plynula a pohodlna(tzn asi dost operacnej pamate, priemerne vykonny procesor)
- Prenosnost: hmotnost by sa nemala blizit 3 kg, napriklad spominany Inspiron by som babe nedal na kazdodenne prenasanie, takze max okolo 2.6 kg. Vydrz baterie cim dlhsia tym lepsia, 2 hodiny je vsak malo, aspon 3. Uhlopriecka obrazovky kludne aj 14 palcov, nech sa to lahko prenasa
- Odolnost, mal by vydrzat kazdodenne prenasanie.
- Medzinarodna zaruka je nutna, aspon do FR, mozno UK, najlepsie ale vramci celej EU
- Rozlisenie obrazovky by stacilo klasicke 1280:800
- ziadna dedikovana graficka karta, staci integrovana
- vo vybave by mala byt webkamer a HDMI vystup. S tym HDMI si ale niesom isty ci to velmi nezuzi vyber, takze to nieje nevyhnutne nutna poziadavka
Vychadza mi z toho klasicky ntb na kancelarske a multimedialne pouzitie, avsak s dorazom na prenosnost a kvalitne spracovanie schopne odolat kazdodennemu prenasaniu.
Bucdem povdacny za akekolvek rady a typy notebookov vyhovujucich tymto poziadavkam.
prenosny multimedial. ntb do 24000 Kc + medzinarodna zaruka
ahoij, kolem 20 ceskych s dani se pohybuje thinkpad R61 ve 14palec verzi - vyztuzene telo i viko horcikovyma vyztuhama, klavesnice odolna politi, aktivni ochrana disku proti otresum
jeden z nejpevnejsich booku do 30 k CZ.
HDMI nema, ale da se vyvest DVI pres dockinu (jestli by ti takove reseni stacilo)
zaruka by mela byt mezinarodni, da se prodlouizit na 3, resp.4 roky, da se prikoupit i NBD.
ntb jako delany na denni noseni

jeden z nejpevnejsich booku do 30 k CZ.
HDMI nema, ale da se vyvest DVI pres dockinu (jestli by ti takove reseni stacilo)
zaruka by mela byt mezinarodni, da se prodlouizit na 3, resp.4 roky, da se prikoupit i NBD.
ntb jako delany na denni noseni
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
No, ten ThinkPad R61 sa mi celkom pozdava. Nevies ci sa da niekde nakonfigurovat? Ceny tychto Ntb sa znacne lisia v niektorych priapdoch a som presvedceny ze by som si vedel nakonfigurovat zostavu podla svojich predstav a za danu cenu.
EDIT: Ako je to s hlucnostou u 14,1'' modelu?
A co ostatne znacky, HP, Sony, Toshiba, Dell?
EDIT: Ako je to s hlucnostou u 14,1'' modelu?
A co ostatne znacky, HP, Sony, Toshiba, Dell?
http://myego.cz/item/prvni-zkusenosti-s ... inkpad-r61
swarm si ji taky koupil - tady mas co o tom naspal, mylsim, ze to je jedna z nej voleb, za 20ceskych s dani tomu nemuze konkurovat nic, vsechny ty 14-ky v podobne odolnosti (dell d630 treba) vychazeji draz
kazdopadne R61 i d630 je ticha, vetrak by pri behu na baterii mel byt vetsinu casu vyply, takze budes slyset max. disk
HP ti v podobne cene nabidne sice kvalitni notebooky ze tridy compaq, no slitinove vyztuhy az u vyssich, drazsich modelu (6910p)
toshiba - 14 uhlopricku ma tecra M9, ma ale grafiku
sony bych vynechal, preci jen bych se zameril na business tridu, i kdyz sony jsou taky kvalitni booky
swarm si ji taky koupil - tady mas co o tom naspal, mylsim, ze to je jedna z nej voleb, za 20ceskych s dani tomu nemuze konkurovat nic, vsechny ty 14-ky v podobne odolnosti (dell d630 treba) vychazeji draz
kazdopadne R61 i d630 je ticha, vetrak by pri behu na baterii mel byt vetsinu casu vyply, takze budes slyset max. disk
HP ti v podobne cene nabidne sice kvalitni notebooky ze tridy compaq, no slitinove vyztuhy az u vyssich, drazsich modelu (6910p)
toshiba - 14 uhlopricku ma tecra M9, ma ale grafiku
sony bych vynechal, preci jen bych se zameril na business tridu, i kdyz sony jsou taky kvalitni booky
Ok, takze TP R61 je vaznym kandidatom na kupu. Pokukujem po 14'' modeli s 2 GB RAM, na procesore velmi nezalezi, ale aspon Core2 duo verzia T7, dalej s integrovanou grafickou kartou a priplatkom za medzinarodnu zaruku.
Mam este zopar dalsich otazok:
Existuje nejake predvazdacie miesto lenovo notebookov, kde sa daju kompy aj pozriet a vyskusat? V obchodoch vacsinou velmi ochotni niesu. Priatelka je sice racionalna a nevadi jej strohy dizajn lenova, ale chcela by si ntb pred kupou omkrnut.
Kvalita WSXGA+ displeja je vraj velmi dobra, ale taketo rozlisenie by bolo prilis vysoke na 14'' model, uspokojim sa aj s 1280:800. Ako je to s kvalitou u tychto displejov v porovnani s WSXGA+ modelmi a v porovnani s modelmi inych znaciek?
Som trochu mimo co sa tyka nakupu elektroniky, a tak potrebujem poradit nejaky dobry e-shop alebo kamenny (v okoli BA) obchod kde sa da vyhodne nakupit a kde sa k cloveku spravaju seriozne.
Dakujem
Mam este zopar dalsich otazok:
Existuje nejake predvazdacie miesto lenovo notebookov, kde sa daju kompy aj pozriet a vyskusat? V obchodoch vacsinou velmi ochotni niesu. Priatelka je sice racionalna a nevadi jej strohy dizajn lenova, ale chcela by si ntb pred kupou omkrnut.
Kvalita WSXGA+ displeja je vraj velmi dobra, ale taketo rozlisenie by bolo prilis vysoke na 14'' model, uspokojim sa aj s 1280:800. Ako je to s kvalitou u tychto displejov v porovnani s WSXGA+ modelmi a v porovnani s modelmi inych znaciek?
Som trochu mimo co sa tyka nakupu elektroniky, a tak potrebujem poradit nejaky dobry e-shop alebo kamenny (v okoli BA) obchod kde sa da vyhodne nakupit a kde sa k cloveku spravaju seriozne.
Dakujem

do 14-tek se wsxga+ nedela, max.wxga+
R61u nas maji jen wxga.
jinak 15.4 wsxga+ bude urcite kvaliou jinde
predvadeci centrum mironetu:
http://plus.mironet.cz/promo-9
dle popisku u r61 14wide by tam mela byt.
R61u nas maji jen wxga.
jinak 15.4 wsxga+ bude urcite kvaliou jinde
predvadeci centrum mironetu:
http://plus.mironet.cz/promo-9
dle popisku u r61 14wide by tam mela byt.
na slovensku afaik este showroom lenovo nema. najblizsie asi zlin, pripadne brno a mozno vieden.
http://www.pc.ibm.com/cz/findreseller.h ... _cz#centra
http://www.pc.ibm.com/cz/findreseller.h ... _cz#centra
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
Zpět na „Jaký vybrat notebook“