Notebook do kanceláře kolem 15 000 Kč
Notebook do kanceláře kolem 15 000 Kč
Ahoj
Sháním notebook do kanceláře, budu na něm dělat téměř výhradně jen s Wordem, Excelem a internetem. K notebooku budu mít připojeno multifunkční laserové zařízení a externí monitor. Notebook budu během týdne párkrát přenášet/převážet domů a na jednání mimo kancelář.
Stavoval jsem se v jednom obchodě a tam mi nabídli za 15 000 Kč vč. DPH tento notebook:
Fujitsu Siemens V5505 15,4w/T8100/2x1GB/320GB/DVDRW/WL/BT/WVB
LCD 15,4" WXGA, 1280 x 800,
procesor Intel® Core™2 Duo T8100 (2.10 GHz, 3 MB SLC, 800 MHz),
2x1024MB DDR2 RAM 667 MHz,
integrovaná grafika Intel® GMA X3100 až 224 MB,
DVD+/-RW DL SuperMulti mechanika,
pevný disk 320 GB SATA 150 (5400 ot./min.),
WLAN (INTEL® PRO/Wireless 3945 (802.11a/b/g)), Bluetooth 2.0, Gb LAN,
Li-Ion baterie (6 bunek),
4xUSB 2.0, čtečka paměťových karet 3v1, S-video, slot ExpressCard 34/54, klávesnice CZ/SK, 1x VGA, 1x mikrofonní vstup, 1x konektor pro sluchátka,
Windows Vista Business/Twinload (možnost downgrade na Windows XP Pro - instalační DVD součástí dodávky), hmotnost 2,7 kg, standardní záruka 2 roky Collect&Return
Chtěl bych se zeptat, jestli má někdo zkušenosti s tímto notebookem, popř. s touto značkou kancelářských notebooků. Jde mi o to, aby mi při pracovním nasazení vydržel alespoň 3-4 roky (stávající HP mám od roku 2002, notebook jsem ale využíval jen částečně k práci).
Jaký jiný notebook byste mi případně v této cenové relaci tj. 15 000 Kč (+- 2000 Kč) doporučovali.
Díky moc za tipy
Sháním notebook do kanceláře, budu na něm dělat téměř výhradně jen s Wordem, Excelem a internetem. K notebooku budu mít připojeno multifunkční laserové zařízení a externí monitor. Notebook budu během týdne párkrát přenášet/převážet domů a na jednání mimo kancelář.
Stavoval jsem se v jednom obchodě a tam mi nabídli za 15 000 Kč vč. DPH tento notebook:
Fujitsu Siemens V5505 15,4w/T8100/2x1GB/320GB/DVDRW/WL/BT/WVB
LCD 15,4" WXGA, 1280 x 800,
procesor Intel® Core™2 Duo T8100 (2.10 GHz, 3 MB SLC, 800 MHz),
2x1024MB DDR2 RAM 667 MHz,
integrovaná grafika Intel® GMA X3100 až 224 MB,
DVD+/-RW DL SuperMulti mechanika,
pevný disk 320 GB SATA 150 (5400 ot./min.),
WLAN (INTEL® PRO/Wireless 3945 (802.11a/b/g)), Bluetooth 2.0, Gb LAN,
Li-Ion baterie (6 bunek),
4xUSB 2.0, čtečka paměťových karet 3v1, S-video, slot ExpressCard 34/54, klávesnice CZ/SK, 1x VGA, 1x mikrofonní vstup, 1x konektor pro sluchátka,
Windows Vista Business/Twinload (možnost downgrade na Windows XP Pro - instalační DVD součástí dodávky), hmotnost 2,7 kg, standardní záruka 2 roky Collect&Return
Chtěl bych se zeptat, jestli má někdo zkušenosti s tímto notebookem, popř. s touto značkou kancelářských notebooků. Jde mi o to, aby mi při pracovním nasazení vydržel alespoň 3-4 roky (stávající HP mám od roku 2002, notebook jsem ale využíval jen částečně k práci).
Jaký jiný notebook byste mi případně v této cenové relaci tj. 15 000 Kč (+- 2000 Kč) doporučovali.
Díky moc za tipy
no tak jestli se ten ntb bude hodne prenaset tak by byl mozna lepsi nejakej 14 palcovej ntb. Pokud se ale bude prenaset jen jako, ze es bude prevazet v aute tak ta 15 je v pohode. Na tu praci bude stacit jakejkoli book. Nejkvalitnejsi je asi Lenovo R61 14' za necelych 20 tisic. Ja osobne nemam FS rad, tak se k nemu nebudu vyjadrovat, ale podle konfigurace by to byl dobry notebook
Budoucnost je něco, kam se každý z nás dostane rychlostí 60-ti minut za hodinu, a to bez rozdílu, kdo to je a co udělá.
Lenovo TP R61 14'
Lenovo TP R61 14'
Notebook budu jen převážet. Jsem soukromník takže za klienty musím vyjíždět. O 14" jsem přemýšlel ale ten výběr tam není nijak velký.
O tom Lenovo R61 jsem už taky uvažoval, ale právě tady někde na diskuzi jsem četl, že ty levnější verze jsou snad nějak i osekaný (nemyslím tím teď absenci kamery
Jde mi spíš o to, abych se na tuhle značku notebooku (FS) mohl trochu spolehnout, že mi pár let vydrží. Zkoušel jsem hledat k tomuhle modelu nějaké konkrétní zkušenosti ale nic moc se mi nepodařilo najít.
O tom Lenovo R61 jsem už taky uvažoval, ale právě tady někde na diskuzi jsem četl, že ty levnější verze jsou snad nějak i osekaný (nemyslím tím teď absenci kamery

Jde mi spíš o to, abych se na tuhle značku notebooku (FS) mohl trochu spolehnout, že mi pár let vydrží. Zkoušel jsem hledat k tomuhle modelu nějaké konkrétní zkušenosti ale nic moc se mi nepodařilo najít.
Chtěl jsem se ještě zeptat k tomu notebooku Fujitsu Siemens V5505, jestli náhodou někdo nevíte, proč už ho většina internetových prodejců stáhla z prodeje.
Co jsem se díval do Data Sheetu od výrobce tak tenhle notebook získal v rámci testů PC World a PC Revue ocenění.
Co jsem se ptal na Fujitsu Siemens, tak nejde o nějaký zastaralý model oni ho ještě nabízí.
Co jsem se díval do Data Sheetu od výrobce tak tenhle notebook získal v rámci testů PC World a PC Revue ocenění.
Co jsem se ptal na Fujitsu Siemens, tak nejde o nějaký zastaralý model oni ho ještě nabízí.
No o tom Lenovo (ale do 20 tis.
uvažuju od té doby co jsem objevil tohle forum a co jsem si přečetl nějaké příspěvky.
Mám u tohodle notebooku zatím 2 problémy/dilemata:
1) překračuje můj plánovaný finanční limit (vyplatí se mi tedy připlatit si, podle diskuzí asi jo)
2) mám trochu obavy (alespon co jsem četl v diskuzích) ohledně výbavy u levnějších variant pod 20 tis. - a to co se týče např. přítomnosti trackpoint či touchpad
a ty 14" ty mají všechny lepší šasí? jak se píše tady v diskuzích nebo to platí pro verze nad 20 tis.?

Mám u tohodle notebooku zatím 2 problémy/dilemata:
1) překračuje můj plánovaný finanční limit (vyplatí se mi tedy připlatit si, podle diskuzí asi jo)
2) mám trochu obavy (alespon co jsem četl v diskuzích) ohledně výbavy u levnějších variant pod 20 tis. - a to co se týče např. přítomnosti trackpoint či touchpad
a ty 14" ty mají všechny lepší šasí? jak se píše tady v diskuzích nebo to platí pro verze nad 20 tis.?
Pokud nejsou finance na 14" R61 (bez koncovky i nebo e), tak bych klidne vzal to Fujitsu. Je to za tu cenu slusny ntb, jen by mohlo byt DVI pro pripojeni externiho LCD. Pokud to jde, tak by se mohlo hodit rozsireni zaruky na 3 roky.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
radve píše:Chtěl jsem se ještě zeptat k tomu notebooku Fujitsu Siemens V5505, jestli náhodou někdo nevíte, proč už ho většina internetových prodejců stáhla z prodeje.
prostě se přestal vyrábět a dodávat na sklady, taky sem ho měl dříve vyhlídnutej ted se nabízej jen horší konfigurace, někde sem dokonce slyšel že tahle nižší serie zmizí od fj uplně
Ta varianta R61 s 14 palcovim displejem neni osekana (pokud jako osekana povazuju za absenci web kamery a podobnych blbosti). Navic jako jedinej z R serie ma magnesiovo-horcikovou slitinu i za displejem. Mam ho doma, stal me necelchy 20 tisic a lepsi volbu bych nemohl udelat (protoze neni
)

Budoucnost je něco, kam se každý z nás dostane rychlostí 60-ti minut za hodinu, a to bez rozdílu, kdo to je a co udělá.
Lenovo TP R61 14'
Lenovo TP R61 14'
No já to vše ještě zvážím jde o to, že si chci koupit ještě s notebookem OEM Office, tak bych se rád vešel do 20 tis. Kč.
Taky si říkám, že za 2 spíš za 3 roky bych třeba kupoval nový notebook, takže by to ten FS mohl vydržet.
Já teď potřebuju notebook, který mě nebude brzdit při práci (Word, Excel). Parametry FS si myslím, že by mohly být na nějakou dobu pro můj účel určitě postačující.
Taky si říkám, že za 2 spíš za 3 roky bych třeba kupoval nový notebook, takže by to ten FS mohl vydržet.
Já teď potřebuju notebook, který mě nebude brzdit při práci (Word, Excel). Parametry FS si myslím, že by mohly být na nějakou dobu pro můj účel určitě postačující.
Zpět na „Jaký vybrat notebook“