Jak rozdělat HP Compaq 9010?

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
Bóďa
občas něco napíše

Jak rozdělat HP Compaq 9010?

Příspěvekod Bóďa » 17 srp 2008 22:22

Ahojte, na zacatek musim rict ze si ted nadavam jakej jsem blb :(. Mam notase HP Compaq 9010 a vadilo mi ze jeden vetrak strasne rval... Stoural jsem musi tou mrizkou dratkem a snazil se vyndat ten prach, vyndal jsem toho dost, z cehoz jsem pochopil, ze notas bude chtit oprasit a vetracky poradne vycistit, ze jenom tak do toho stourat pres mrizku nema cenu. No tak jsem se pustil do dila, povolil vsechny sroubky, na krajich odcvakal, vsechno ok, jenom jeden roh vubec nejde. je to ten, kde je konektor pro napajeni ze zdroje, USB a kousek DVD mechaniky. vsude jinde by to slo oddelat, jenom tady to jde jenom na kousek a vic ne, jakoby to pruzi, nechci za to brat nasilim. zadnej sroubek uz tam neni, tak nevim za co to jeste mrcha drzi. no nic, uz jsem si rekl, ze to necham nekomu kdo tomu rozumi, tak jsem to jenom zacvakal a nezasroubobal jsem to ani, zapnul jsem ho a vono prd. jako zapnul se, ty priblby vetraky sly, ale obrazovka cerna, kdyz zapojim optickou mys tak nesviti, klavesnice pravdepodobne nejde, nekdy kdyz to zapnu tak sviti ze mama zaplej capslock, scrolllock no proste ty tri diody, jindy zas ne... takze to potrebuju rozdelat tedka dost akutne abych zjistil, co jsem tam zmrsil (nevim jestli je mozny ze to cidlo jestli je notebook zavrenej nebo otevrenej)... ale zkousel jsem pripojit monitor a taky to neslo, ale to se musi asi nejak prepnout co?

takze moje prvotni otazka, jak to rozlousknout? je tam nejakej specialni figl?

Sten
občas něco napíše

Příspěvekod Sten » 18 srp 2008 08:38

nebude šroubek např pod baterkou nebo tak podobně ? jestli tam je jen ten zoubek (mělo by to jí vidět když to trošku nadzvedneš) tak se neboj a zaber... jinak asi jis doplatil na statickou elektřinu a máš KO desku :cry:
Fujitsu-Siemens Lifebook E8020 - 15,4'' (1400x1050), 1,74 ghz, X600, 1x 1gb ddr2, 200 gb

Bóďa
občas něco napíše

Příspěvekod Bóďa » 18 srp 2008 11:04

Sten píše:nebude šroubek např pod baterkou nebo tak podobně ? jestli tam je jen ten zoubek (mělo by to jí vidět když to trošku nadzvedneš) tak se neboj a zaber... jinak asi jis doplatil na statickou elektřinu a máš KO desku :cry:
no baterka je v rohu kde to jde... tady fakt uz nic neni, jenom takovej kovovej valecek nebo co, ale na druhy strane jsem s nim nic nedelal a taky to slo. a to mi ani nerikej ze mem KO desku.... ze bych jak kokot kterej si chce vycistit vetraky prisel vo notase...

maros30
občas něco napíše

Příspěvekod maros30 » 18 srp 2008 16:58

Bóďa
občas něco napíše

Příspěvekod Bóďa » 18 srp 2008 23:09

ani ne, tam jsem samozrejme hledal... jinak zjistil jsem, ze nejede harddisk...

jarkov1

Příspěvekod jarkov1 » 19 srp 2008 17:46

mnooo,je to fakt good book ale ked si ho este nemal otvorený tak to podla mna statickou elektrinou nebude...skus ho otvorit miernym nasilim a pozriet ci neni preseknuty nejaký káblik mne sa to stalo na desktope a ked som komplet vsetko vymontoval,odpojil a potom namontoval naspet tak uz vsetko islo normalne...a ked budes najblizsie chciet vycistit ventilator tak priloz vysavaciu hadicu k vetraku z vonku ale neotvaraj ho :!: :!: :!:
takto z vonku aj ja vysavam prach a pomaha to.

Bóďa
občas něco napíše

Příspěvekod Bóďa » 20 srp 2008 14:42

jarkov1 píše:mnooo,je to fakt good book ale ked si ho este nemal otvorený tak to podla mna statickou elektrinou nebude...skus ho otvorit miernym nasilim a pozriet ci neni preseknuty nejaký káblik mne sa to stalo na desktope a ked som komplet vsetko vymontoval,odpojil a potom namontoval naspet tak uz vsetko islo normalne...a ked budes najblizsie chciet vycistit ventilator tak priloz vysavaciu hadicu k vetraku z vonku ale neotvaraj ho :!: :!: :!:
takto z vonku aj ja vysavam prach a pomaha to.
no jenze praveze porad nejde oetvrit... zjistil jsem, ze to nejde spis tak uprostred trosku bliz tomu rohu a je to v mistech kde je harddisk.. jinak vysaval jsem to i vysavacem a moc to nepomohlo, je to fakt dost zapraseny

Sten
občas něco napíše

Příspěvekod Sten » 20 srp 2008 17:25

hm, jestli jsi ho vysával vysavačem tak už asi je jasné proč nefunguje :roll:
Fujitsu-Siemens Lifebook E8020 - 15,4'' (1400x1050), 1,74 ghz, X600, 1x 1gb ddr2, 200 gb

Bóďa
občas něco napíše

Příspěvekod Bóďa » 24 srp 2008 22:48

Sten píše:hm, jestli jsi ho vysával vysavačem tak už asi je jasné proč nefunguje :roll:
to jako proc? dela se to tak bezne. koukam samy odbornici, ale ze byste mi rekli ze tam jsou spatne zasunuty ramky to ne :D uz jde

Zpět na „Hardware“