acer aspire 5100

notebooky Acer (Aspire, TravelMate) a vše kolem
thor-!
občas něco napíše

acer aspire 5100

Příspěvekod thor-! » 30 srp 2008 13:58

Dobry den,poradi mi nejaka dobra duse :( 17.5 07 jsem si kupoval tento notebook chtel jsem se zeptat jak dloho je zaruka.Pak mam dalsi problem,udelal jsem si zalohu operacniho systemu(vista home premium)na dvd.Notebook jsem pujcoval pred rokem kamaradce ona mi ho dnes vratila totalne zavirovany,po odvirovani jsem se rozhodl ze preinstaluju cely operacni system.Zalohu na dvd operacniho systemu jsem vlozil do mechaniky a pri startu pc jsem zmackl ALT+F12,pc nereaguje v biosu je nastavene botovani z mechaniky.Mam na cd i Windows XP toto cd take nereaguje :cry: po vyndani dvd z mechaniky a restartu pc mi to napise BOOTMGR CHYBI,restarujte ctrl+alt+delete,to udelam a toto se opakuje porad do kola.Pomohlo by kdyz bych si sehnal instalacni dvd Visty???A nainstaloval vistu znova??Nebo to mam zavest do obchodu a reklamovat??Diky moc vsem.(operacni system ted nejde vubec spustit)

David Barborka
píše často

Příspěvekod David Barborka » 30 srp 2008 19:10

Záruka u fyzické osoby je 24 měsíců. Reconvery se spouští při startu stisknutím ALT+F10 nebo F11 a pokud chceš nabotovat z instal. cd nebo DVD XP nebo Vist musíš si v BIOSU nastavit, aby jako první počítač botoval z CD/DVD.

Tady je o tom více.

http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... hp?t=13025
Původně: Acer Aspire 5520G-502G25Mi AMD Turion 64 X2 TL-60 2GHz, 2x 1GB DDR2, 250GB, SMulti, 15.4" lesk, VGA NVIDIA 8600M-GS 512MB, NVIDIA 630M

Nyní: Obr Acer Aspire 8942G

thor-!
občas něco napíše

Příspěvekod thor-! » 31 srp 2008 16:46

Tak jsem preinstaloval cely operacni system,problem je v tom ze po zadani meho aktivacniho klice mi to napise ze klic je neplatny,da se stim ted neco delat??Visty jsem si pujcil od kamarada a klic je legalni.

David Barborka
píše často

Příspěvekod David Barborka » 31 srp 2008 21:41

Asi tak pokud sis půjčil vista home premium a máš home premium a dal jsi tam svůj klíč který máš ze spoda na notebooku tak byti to mohlo napsat že aktivace byla neúspěšná nebo tak něco a můžeš si vybrat z dalších možností. Dáš si jen že chceš windows aktivovat přes telefon, je to linka 800 a něco (vygeneruje se ti asi 40 místný kod) a tam se necháš spojit s operátorem, kterému řekneš, že sis přeinstaloval windows jelikož ti třeba spadl a po nainstalování ti při aktivaci napsal, že je klíč neplatný, oni se tě zeptají na část toho kodu a následně na kolika počítačích je windows nainstalován ty odpovíš, že na jednom a oni tě přepojí do samoobsluhy, kde ti bude nadyktováno asi 40 znaků, které zadáš a je to.
Původně: Acer Aspire 5520G-502G25Mi AMD Turion 64 X2 TL-60 2GHz, 2x 1GB DDR2, 250GB, SMulti, 15.4" lesk, VGA NVIDIA 8600M-GS 512MB, NVIDIA 630M

Nyní: Obr Acer Aspire 8942G

thor-!
občas něco napíše

Příspěvekod thor-! » 01 zář 2008 18:23

David Barborka píše:Asi tak pokud sis půjčil vista home premium a máš home premium a dal jsi tam svůj klíč který máš ze spoda na notebooku tak byti to mohlo napsat že aktivace byla neúspěšná nebo tak něco a můžeš si vybrat z dalších možností. Dáš si jen že chceš windows aktivovat přes telefon, je to linka 800 a něco (vygeneruje se ti asi 40 místný kod) a tam se necháš spojit s operátorem, kterému řekneš, že sis přeinstaloval windows jelikož ti třeba spadl a po nainstalování ti při aktivaci napsal, že je klíč neplatný, oni se tě zeptají na část toho kodu a následně na kolika počítačích je windows nainstalován ty odpovíš, že na jednom a oni tě přepojí do samoobsluhy, kde ti bude nadyktováno asi 40 znaků, které zadáš a je to.

Ok diky zitra tam zavolam pak napisu jak jsem dopadl :wink:

thor-!
občas něco napíše

Příspěvekod thor-! » 02 zář 2008 00:27

Mam dalsi problem,jeste vcera se mi po vlozni dvd do mechaniky dvd samo pustilo,ted mechanika po vlozeni dvd vubec nereaguje,mechanika-HL-DT-ST DVDRAM GSA-T10N ATA DEVICE,pokousel jsem se odistalovat zarizeni to vsak nepomohlo.Poradi mi nekdo,jak ji znova zapnu??Diky moc

Ballnazzar
občas něco napíše

Příspěvekod Ballnazzar » 05 zář 2008 14:06

thor-! píše:Mam dalsi problem,jeste vcera se mi po vlozni dvd do mechaniky dvd samo pustilo,ted mechanika po vlozeni dvd vubec nereaguje,mechanika-HL-DT-ST DVDRAM GSA-T10N ATA DEVICE,pokousel jsem se odistalovat zarizeni to vsak nepomohlo.Poradi mi nekdo,jak ji znova zapnu??Diky moc

zkus z te mechaniky nabootovat, pouzij nejakou instalaci win treba.
pokud ani bootovani nepude tak je vadna mechanika nebo radic na desce tzn. -> reklamace ...

Zpět na „notebooky Acer“