Win XP

Obecná diskuse o programech, utlitách, střihové programy, přehrávače video / audio, zpracování fotek atp.
tondach
občas něco napíše

Win XP

Příspěvekod tondach » 06 zář 2008 09:46

Zdravím a prosím o radu:Dal jsem NB kvýměně systému,myslel jsem ,že tam dá Wndousy z nootbuku,ale dal tam nové bez registrace.Na nb mám ale originál,ale nejde spustit,nemůžu podle příručky najít a povolit acer disk-to recovery.Jde s tím něco udělat?Díky Tonda :)JO a mám Acer Travel mate 2433

vito45
guru

Příspěvekod vito45 » 06 zář 2008 21:51

nepametám sa aby som si musel tak krátku príspevok prečítať 2x aby som mal nejaké tušenie čo chceš ale i tak nechápem :lol:
PS:warez sa tu neprovozuje

michalko58

Příspěvekod michalko58 » 06 zář 2008 22:09

No pravdepodobne ti ten dotycny pri instalacii systemu nenainstaloval system z recovery particie ale z dakeho CD a recovery particiu este aj zmazal.
Mozes zavolat na tu linku Microsoftu (cislo neviem, ale ked ti vyhodi hlasku, ze si sa stal obetou softwaroveho piratstva, tak ti istotne vyhodi link na nejaku stranku, kde toto cislo bude uvedene) a myslim, ze ked im nadiktujes, kod ktory je na nalepke na notebooku tak ti daju novy licencny kluc. Samozrejme ze tak tomu bude iba ak mas teraz nainstalovanu rovnaku verziu XP ako si mal predtym (Home/Professional).

Vlczech
občas něco napíše

Příspěvekod Vlczech » 08 zář 2008 22:02

No ono pokud Ti tam narval Widle z nějakýho CDčka a ty tam chceš narvat klíč z NB tak to Ti nepůjde. Jsou tu totiž 2 problémy:

1) jak psal michalko58 musíš zachovat edici systému - pokud tedy máš klíč na Win XP Home, pak Ti nepůjde na Profi
2) musíš zachovat verzi systému - pokud je to tedy klíč k OEM, pak Ti nepůjde do FPP (z krabicové verze nainstalovaného systému).

V tvém případě máš (nebo možná měl jsi) OEM verzi systému - nejspíš v edici Home - Tvojí jedinou možností je sehnat od někoho stejnou verzi systému/edici nainstalovat a zadat svůj klíč - pokud tedy máš OEM Home, pak musíš od někoho sehnat instalačku OEM Home a zadat svůj klíč. Na Hotline Microsoftu by Ti řekli něco podobného.

michalko58: Zapomeň, na tohle nedávají nové klíče - nové klíče dávají jen velmi zřídka (většinou jen v případě reklamace a výměny základní desky, na kterou je klíč vázán a ještě musíš dostatečně prokázat tuto skutečnost ;-) MS licenční klíče nevyhazuje jen tak z okna ;-)

tondach
občas něco napíše

win

Příspěvekod tondach » 09 zář 2008 20:07

Tak jak to chápu,tak k Windousu na disku se nedostanu.Klidně můžu disk sformátovat a zkusit natáhnot nový win a dosadit tam to moje číslo.Na disku mě to blokuje 4gb místa

michalko58

Příspěvekod michalko58 » 09 zář 2008 20:36

Jaj tak moment... Ak tam mas stale tu recovery particiu (tie 4GB), tak ti staci len pri starte pocitaca stlacat Alt+F10 (nie vzdy sa to podari na prvykrat) a mala by nabehnut obnova systemu. Tam nebude treba zadavat ziaden licencny kluc. :wink:

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 09 zář 2008 20:38

tondach: Dej tomu threadu nejaky odpovidajici nazev, nebo budu nucen zakrocit ne zrovna koser zpusobem. A prosimte, zacni psat jako clovek... ty tvoje paskvily jsou opravdu tezko citelne a obcas i nepochopitelne

Vlczech
občas něco napíše

Re: win

Příspěvekod Vlczech » 09 zář 2008 21:53

tondach píše:Tak jak to chápu,tak k Windousu na disku se nedostanu.Klidně můžu disk sformátovat a zkusit natáhnot nový win a dosadit tam to moje číslo.Na disku mě to blokuje 4gb místa

Ale tuhle partition jistě uvidíš v "tento počítač" (pravým) -> "spravovat" a tam dej "správce disků" - mělo by se Ti podařit tomu oddílu přidat písmeno a pak by ses na něj mohl dostat alespoň z "Tento počítač" ;-)

pirozs
občas něco napíše

Příspěvekod pirozs » 26 lis 2008 02:33

Dobrý den,
Abych nezakládal nový topic hledal jsem, ale nic z toho mi nepomohlo.

PROBLÉM:
1) Pořídil jsem si ACER aspire 6920g s OS vista (os na skrytem disku)
2) Hned jsem zformatoval disk a nainstaloval OS XP 64b
3) Chtěl bych tam zas OS vista

V manuálu píšou že v BIOSU mam zapnout D2D recovery - zapnul jsem
Další bod byl ALT+F10 ale tam jsem zkončil ,protože tato klávesová zkratka
nic neudělá...

Jak tam znova dostanu OS vista prosím poraďte. Děkuji

Gogo
guru

Příspěvekod Gogo » 26 lis 2008 07:32

ta kombinace fungovat musí,ale musí být použita ve správný čas,t.j.až po odznění loga Acer při kterém se dá dostat do biosu...stlačíš ALT F10 a chvilku podržíš...a ještě bys mohl napsat kdes dal zálohu továrního nastavení k vytvoření které systém otravně vyzývá?
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno

Zpět na „Software (nejen) pro notebooky“