puvodne acer nebo asus, ted uz fakt nevim

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Avestyke

puvodne acer nebo asus, ted uz fakt nevim

Příspěvekod Avestyke » 11 zář 2008 15:12

Zdravím všechny,

dlouho dlouho jsem vybíral notebook do 25000Kč případně lehce nad tj. tak do 27000kč. Jako nejlepší výkonově se mi zdáli tři notebooky.Tedy

Asus m51va Acer 5930g acer 6935g

Chtel jsem co nejvyšší výkon dá se říct, ten má to a ten zase nemá tamto. Ovšem po prostudování fóra jsem jaksi zjistil, že ty acery ani asusy zřejmě za nic moc nestojí, tak ted fakt nevim. Notebook budu přenášet tak 2x až 3x týdně. CHtěl bych zahrát nějakou novější hru, net, grafika, výdrž by potěšila, kvalitní šasi taky, ale koukám že něco takovýho se asi sehnat do této ceny nedá.Máte někdo prosím radu jaký jiný tedy kvalitní a výkonný notebook.Prošel jsem toho dost, ale přece jen jste odborníci :wink: , takže rád se nechám poučit.Dík moc.

Avestyke

Příspěvekod Avestyke » 11 zář 2008 15:18

našel jsem jedině tak toshibu qosmio f50-108, ale to musím tedy trochu přišetřit

Nazgul
občas něco napíše

Příspěvekod Nazgul » 11 zář 2008 15:28

Ta toshiba je nejlepsi herni stroj, na ktery se snad bude dat jako jediny spolehnout v tehle cenove kategorii cos napsal. Nicmene stale je to jen normalni plastak a jestli chces notebook prenaset tak na to neni vhodna. Doporucoval bych ti se spis spokojit s tim, ze si nezahrajes budouci hry a soucasny jen na nejnizsim nastaveni a koupit si radeji nejaky bussiness class nebo neco s vyztuhami.

Avestyke

Příspěvekod Avestyke » 11 zář 2008 15:32

takze nejaky kompromis. muzes mi poradit , ktery notebook je pevnejsi a je v tehle cene jeste se slusnym vykonem?

Nazgul
občas něco napíše

Příspěvekod Nazgul » 11 zář 2008 15:48

Zalezi na tom, jak moc veliky kompromis chces delat - muzes si vzit Lenovo R61i s Quadrem 140M (coz je docela low-end, ale alespon ma dedikovanou pamet), FSC Esprimo V6545 je taktez buisness book, ale jak to ma se šasi skutečně nevím. Asi uplně nejideálnější model pro tebe by byla Toshiba Satellite Pro A300-15V, ale na ribbonu kdyz jsem se na ni ptal mi napsali, ze se vyprodala... Pokud bys ji jeste nekde sehnal, urcite bych si ji byt na tvem miste vybral, ma magneziove vyztuhy a neni leskla, navic ma v sobe Ati HD3650, coz je na hry naprosto v pohode.
Ale jsem jen dalsi z mnoha uzivatelu co si v posledni dobe kupoval notebook, takze ber ma slova jen s rozumem, nejsem odbornik. Jestli se ozve nekdo z pečených vařených, bude to lepší :)

Avestyke

Příspěvekod Avestyke » 11 zář 2008 15:53

podivam se na ne, hledam uz mesic a opravdu nevim takze sem vdecnej za kazdou radu,toshiba vypada celkem slusne, ta 3650 je ok, jen to trochu nizsi rozliseni.

Nazgul
občas něco napíše

Příspěvekod Nazgul » 11 zář 2008 16:03

U ty toshiby je nejvetsi problem to, ze jsem ji nikde uz nevidel v prodeji. Ja osobně jsem se rozhodoval podobně v nižší cenové relaci, (Acer 5930 vs. kvalita a spolehlivost se slabší kartou u jiné značky) a nakonec jsem od hraní taky upustil, teď už jen čekám na výplatu a pujdu si koupit Sony Vaio).
Jinak ještě se nabízí koupit si na hraní konzoly (XBOX 360 tušim vyjde na něco kolem sedmi tisíc tedkom), ale to uz je hodne specificky pripad :)

Gogo
guru

re

Příspěvekod Gogo » 11 zář 2008 16:48

mě by jen zajímalo,co by pánové odborníci doporučili bankéři,nebo managerovi nějaké významní firmy,kdaž studentské obci se tady důrazně doporučuje zásadně "busines řada" notebooků. Notebooky když se musí,tak se přenášejí a ne pohazují,nepůjčujou se kamarádům na chatu kde se chlastá a tančí,je to každého osobní majeteka když se o něj nedokáže náležitě postarat,nezaslouží si ho. Co je na to složité?
Mám doma 9 let starý Gateway s Pentiem III,za tu dobu letěl z a do USA snad stokrát,vláčel jsem ho kdysi do práce denně v obyčejném batohu a není na něm ani škrabanec.Je to jen o přístupu a o štěstí

Avestyke

Příspěvekod Avestyke » 11 zář 2008 17:14

o přístupu to jistě je, jen potřebuju poradit jestli opravdu vrážet do těch acerů nebo asusů, když se na foru pise, ze jsou problematicke. Už jsem se prakticky rozhodoval mez acerem 6935g a asusem m51va , ale to jsem jeste nezabrousil na forum. Ted opravdu nevim co. Jasny , ze kdyz se budu starat o notas dobre , tak by i horsi šasi melo vydrzet, jenze kdyz vidim svuj telefon 2 mesice starej jak vypada trosku se bojim i o notebook :) ,to je spatny prirovnani , ale rad bych kdyby notebook vydrzel a celkem slapal.

zivan
guru

Příspěvekod zivan » 11 zář 2008 17:17

Oni ty business byvaji lepe zpracovane, proto je tu zkuseni doporucuji. Ale je to doporuceni, konecne rozhodnuti je na kupujicim.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

Avestyke

Příspěvekod Avestyke » 11 zář 2008 17:17

tez jsem jeste koukal na sony,fz31m nebo fw11e. ale ta grafika je tam slabsi

Gogo
guru

re

Příspěvekod Gogo » 11 zář 2008 17:30

Sony je a vždycky bylo předražené/jako Ferrari/,
když někdo z recenzentů postaví do místnosti s omezeným přístupem deset Acerů a nechá na nich běžet náročné aplikace několik měsíců a dva z nich se porouchají,uznám,že je to nekvalitou komponentů do nich montovaných.A ty kecy o tom jako se v jedné firmě za měsíc pokazilo 8 z 10 Acerů mě u některých lidí nepřekvapuje

Chlebovnik
guru

Příspěvekod Chlebovnik » 11 zář 2008 18:08

Já bych vzal Toshibu A300-15V s HD 3650.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p

Gogo
guru

re

Příspěvekod Gogo » 11 zář 2008 18:11

jo,ta Toshiba je solidní stroj za dobrý peníz

Nazgul
občas něco napíše

Příspěvekod Nazgul » 11 zář 2008 19:47

Ja jsem tu Toshibu taky doporucoval taky jako nejlepsi, jenze u ribbonu se vyprodala a shanet ji ted bude trosku orisek. Ano u Sony se plati za design, ale to neznamena ze je to predrazeny luxus, holt i design a znacka ma svoji cenu... Acer a Asus... predevsim u Aceru neni problem ani tolik v doilenskem spracovani a kvalite samotneho notebooku, ale v servisu. To same HP Pavilion, ktery ma servis v Polsku (neplati pro Compaq). Asus - staci se podivat na zdejsi vlakna v Asus sekci - vetsina z nich zacina prblem s M51... Je to samozrejme o pristupu, ale ten rozdil v pristupu je i ve vyrobe, holt kazda z tech firem ma jiny pristup ke kontrole prace a pouziti materialu.
A duvod proc se studentum doporucuje prevazne to same co manazerum je snad jasny... jinak prave manageri jsou casto ve vyhode, notebook byva firemni a maji jine prijmy, kdyz notebook za pul roku odejde neni to takova katastrofa jako pro studenta, ktery na nej vydelava cele prazdniny ze.

Zpět na „Jaký vybrat notebook“