Problémy s rozdělením disku

notebooky Acer (Aspire, TravelMate) a vše kolem
bludimira

Problémy s rozdělením disku

Příspěvekod bludimira » 26 zář 2008 11:33

Dobrý den,

mám NB acer aspire 7720g. Při prvním spuštění se mi nainstalovali Visty home premium. Jelikož nejsem, příznivcem systému Vista, nainstaloval jsem si windows XP. Momentální rozdělení disků PQSERVICE (cca 10GB), C:\ a D:\ (cca 110GB). Chci si nainstalovat Linux (tak, že bych měl windows XP a Linux dohromady), ale partition magic mi nedovolí rozdělit partition D:\. Chci D:\ rozdělit na 2 díly a na ten druhý nainstalovat práve Linux. Nevíte proč mi nejde rozdělit partition D:\ ?

Ještě bych měl jednu otázku. Je možné zazálohovat PQSERVICE na DVD tak, že kdybych chtěl, tak budu moct vrátit systém Vista do NB? Rád bych PQSERVICE smazal, ale slyšel jsem, že v případě reklamace, musí mít člověk na svém NB původní operační systém, který si koupil s NB.

Děkuji předem za odpovědi.

Gogo
guru

Příspěvekod Gogo » 26 zář 2008 11:55

ohledně toho dělení-nevím to zcela přesně,ale asi nejde rozdělit rozdělené,měl bys zřejmě ty oddíly sloučit a pak rozdělit dle potřeby...a s tou přeinstalací,to si klidně můžeš zavolat do servisu a řeknou ti co a jak
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno

bludimira

Příspěvekod bludimira » 27 zář 2008 11:17

Při sloučení ztratím všechna data?

Spíše než informaci od servisu, bych to rád věděl od někoho, kdo s tím má zkušenosti.

Gogo
guru

Příspěvekod Gogo » 27 zář 2008 11:51

Při sloučení o data nepřijdeš a když si vytvoříš z placeným Acronisem obraz disku,tak ho tam i v budoucnu obnovíš
a vlastně Acronisem jde udělat nový diskový oddíl i na jiném oddílu
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno

Shotgunman
píše často
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Shotgunman » 28 zář 2008 13:11

Já sem taky snažil nainstalovat více OS ( Ubuntu + XP), a dopad jsem kompletni zformatováním. Mněl jsem rozdělený disk 15GB (XP) + 105GB (Data), dále sem vytvořil oddíly Swap (1GB), Linux / (10GB) a Linux /Home (10GB). Stále ale chyba při instalaci Grupu. Po několika dnech jsem šel na kompletní formát a instalaci znovu obouch OS ( 1. XP 2. Ubuntu). Mněl jsem to udělat hned od začátku :) Dyk to tak dlouho netrvá.
Nyní žádný NB nevlastním.
Zkratka mého nicku není Shotgun, ale Shot. Thx.

Zpět na „notebooky Acer“