Dobrý den,
mám NB acer aspire 7720g. Při prvním spuštění se mi nainstalovali Visty home premium. Jelikož nejsem, příznivcem systému Vista, nainstaloval jsem si windows XP. Momentální rozdělení disků PQSERVICE (cca 10GB), C:\ a D:\ (cca 110GB). Chci si nainstalovat Linux (tak, že bych měl windows XP a Linux dohromady), ale partition magic mi nedovolí rozdělit partition D:\. Chci D:\ rozdělit na 2 díly a na ten druhý nainstalovat práve Linux. Nevíte proč mi nejde rozdělit partition D:\ ?
Ještě bych měl jednu otázku. Je možné zazálohovat PQSERVICE na DVD tak, že kdybych chtěl, tak budu moct vrátit systém Vista do NB? Rád bych PQSERVICE smazal, ale slyšel jsem, že v případě reklamace, musí mít člověk na svém NB původní operační systém, který si koupil s NB.
Děkuji předem za odpovědi.
Problémy s rozdělením disku
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
Já sem taky snažil nainstalovat více OS ( Ubuntu + XP), a dopad jsem kompletni zformatováním. Mněl jsem rozdělený disk 15GB (XP) + 105GB (Data), dále sem vytvořil oddíly Swap (1GB), Linux / (10GB) a Linux /Home (10GB). Stále ale chyba při instalaci Grupu. Po několika dnech jsem šel na kompletní formát a instalaci znovu obouch OS ( 1. XP 2. Ubuntu). Mněl jsem to udělat hned od začátku
Dyk to tak dlouho netrvá.

Nyní žádný NB nevlastním.
Zkratka mého nicku není Shotgun, ale Shot. Thx.
Zkratka mého nicku není Shotgun, ale Shot. Thx.