ASUS L5C BIOS

notebooky Asus a vše kolem nich
Hunter_man
občas něco napíše

ASUS L5C BIOS

Příspěvekod Hunter_man » 02 říj 2008 13:12

Jelikoz jsem se pokusel dostat do meho ASUSe L5C novou DVD mechaniku a se starou verzi BIOSu mi to nebralo, zkusil jsem dat novejsi verzi 207. DVD mechaniku to stejne nevzalo, navic mi zacal desne hucet ventilator, tedy stale bezi na nejakych 38%, takze to pekne huci. A to jsem si stale liboval, jakeho mam krasne ticheho notase :( Kdyz pouziji Speedfan, tak to chvili bezi na pomalejsi otacky, ale pak se to zase nastavi na tech cca 38% a ve Speedfanu je nejaka hlaska "SMBus msg : SMB Error $2C : COLLISION (04)". Proto se ptam, lze nekde stahnout starsi verze BIOSu? Hledal jsem vsude mozne, ale marne :( Predem diky za rady.

Gogo
guru

Příspěvekod Gogo » 03 říj 2008 12:32

starší bios asi neseženeš,ale ta flashovací utilita měla před zavedením nového biosu zálohovat ten púvodní,takže tam někde musí být
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno

Hunter_man
občas něco napíše

Příspěvekod Hunter_man » 06 říj 2008 13:15

Tak to jsm ais pekne v p... Zadnou zalohu jsem nanasel, navic jsem ty utility od ASUSu (LiveUpdate ... ) odinstaloval, protoze zadne novejsi ovladace atd. jiz pro muj NB nejsou. Takze mam misto ticheho notase hucici bednu. I tak diky za radu :wink:

Gogo
guru

Příspěvekod Gogo » 07 říj 2008 18:09

http://support.asus.com/download/downlo ... uage=cs-cz všechny utility stáhneš odsud a ovladače vychází průběžně nové,tak nezmatkuj s vymazáváním.Ten bios zkus někde dohledat a flashnout zpátky,možná vyjde i nový,pokud s tím větráním budou problémy
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno

Hunter_man
občas něco napíše

Příspěvekod Hunter_man » 07 říj 2008 20:40

Ten odkaz samozrejme znam :wink: Na muj model uz nove ovladace nejsou a nebudou, a BIOS uz vubec ne. Takze mi veskere utility typu LiveUpdate jsou jiz na nic. Zkousel jsem i support ASUS Czech,bohuzel starsi BIOS nikde nemaji a nemuzou sehnat. Treba ho jeste nekde sezenu, ale pochybuju, je to opravdu stary model a moc lidi ho asi nema :cry: Jen pro zajimavost, posledni nejnovejsi drivr tam je z r. 2004 (stejne tak i BIOS). A vetrani neblbne, proste u te novejsi verze BIOSu to bezi stale na 38% coz je dost slyset, nekde tu zaznelo, ze to je problem i u jinych modelu, cim novejsi BIOS, tim vyssi otacky. Asi se ASUS boji, aby se notas neuvaril :lol:

polo

Příspěvekod polo » 07 říj 2008 20:55

Tak ovladace si pozri na strankach vyrobcov jednotliveho HW...

( Napriklad Ja ma Wi-Fi driver zo stranok intelu, chipset tiez zo stranok intelu, zvukovku a sietovku realtek semiconduktor, a grafiku z laptopvideo2go...Este a modem ci webcu mam zo stranok vyrobcu najnovsi )

Hunter_man
občas něco napíše

Příspěvekod Hunter_man » 07 říj 2008 23:00

Jasne, to samozrejme mam, ale na to mi je ASUS LiveUpdate k prdu. Ale BIOS proste nesezenu, ten jedine u ASUSu :(

Hunter_man
občas něco napíše

Příspěvekod Hunter_man » 10 říj 2008 20:47

Takze se mi podarilo sehnat starsi BIOSy a konecne mam zase svuj tichy notas. A vim, cim to je, SpeedFan ukazuje mj. i jednu teplotu, ktera je nyni 30st. a pri pouziti toho noveho to stale ukazovalo nejakych 54st. Takze si zase chrochtam :D 8)

Zpět na „notebooky Asus“