Napojení zdroje do Noteboku
Napojení zdroje do Noteboku
Potřebuju poradit. Vždycky když chci napojit notebok do sítě, tak mi to ze zásuvky vyhodí jiskru Většinou a to zásuvky střídám ). Pro jistotu teď postupuju tak, že nejprve spojim kable dohromady, dám do zásuvky, vyskočí jiskra a teprve až pak do noteboku. Je to tak spravně? NIkde jsem se nedočetl správnej postup. Dělá to někomu taky? Přemýšlel jsem že bych nejprve zapojil kable do zásuvky s vypínačem, pak do noteboku a nakonec zapl zásuvku vypinačem. Díky za radu. notebok mám přes rok, ale moc ho nepožívám a nechtěl bych ho pokazit....
Máme v rodině několik booků a dělají to nepravidelně všechny nabíječky (dokonce i PC zdroje). Občas se dokonce stane, že když ji zapojím vedle UPSky, tak UPS sepne.Jiskra skočí uvnitř zásuvky mezi kontaktem zásuvky a kolíkem zástrčky, takže pokud není zásuvky nacpaná k prasknutí prachem, tak by se nemělo nic stát. Jestli se jiskry bojíš, kup si prodlužku s vypínačem (ale NE na tržnici!!), tam jiskru ve vypínači neuvidíš
Aspire 7520G
HP Compaq nc6120
HP Compaq nc6120
Ja jsem v jednom z mnoha papiru k NB mel i to ze se ma nejdriv zapojit zdroj a pak az NB(jeste tam bylo neco o tom jak to vypojovat ze zasuvky ale to uz si nepamatuju ), ale jestli je to kvuli jiskre(taky mi ji to hazi) nebo necemu jinemu nevim.
Rresit to vypinacem je opravdu jenom na to ze ta jiskra nebude videt...
edit: jednou mi mam pocit i zajiskril konektor pri zapojovani do NB takze na tom asi vazne nezalezi...-i kdyz me to vcelku prekvapilo/vystrasilo
Rresit to vypinacem je opravdu jenom na to ze ta jiskra nebude videt...
edit: jednou mi mam pocit i zajiskril konektor pri zapojovani do NB takze na tom asi vazne nezalezi...-i kdyz me to vcelku prekvapilo/vystrasilo
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Zábavná diskuze. Víte proč je tam ta jiskra? Protože je to impulsní napájecí zdroj - to mimo jiné znamená, že v okamžiku zapojení je ve zkratu.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)