Prvnich par dni na T500

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
JakHam
píše často

Prvnich par dni na T500

Příspěvekod JakHam » 17 říj 2008 15:49

Zdravim,
sleduji uz nekolik dni ze na tomto foru hodne lidi se rozhoduje mezi T500 nebo nejakym novym elitebookem. I ja jsem mel asi pred 14dni podobne rozhodovani. Rad bych Vam tedy popsal mych par dni s ntb ktery jsem si nakonec vybral.

Nejdrive bych asi napsal.ze na NTB pracuji asi od 16ti let, coz uz je tedka sedmym rokem. Rukama mi proslo asi 10 stroju,ze kterych budu porovnavat modely Dell latitude(ten starsi, nevim uz jmeno), HP 6735b, 8510w,HP pavilion dv-6000(asi rok stary) a tedka uz i Lenovo T500. Srovnavat tyto NTb vedle sebe se moc asi nehodi, jejich stari je ruzne a business X multimedia je take velky rozdil.

Novy stroj jsem zacal vybirat asi v kvetnu, kdy jsem uz vedel kde budu pracovat a k cemu budu NTB pouzivat. Nejrdive jsem chtel koupit tehdy jeste R61, ale rekl jsem si ze pockam do podzimu jestli neprijde neco noveho. Mesic zpatky uz me zacal tlacit cas, tak jsem zacal hledat poradne. V konecnym hledisku jsem vybral kandidaty HP 8530p a Lenovo T500 a W500. Vsechny tyto NTB jsou to nejlepsi co dana znacka nabizi. Najdou se jen male rozdily: Lenovo - lepsi sasi, HP - o neco vetsi vykon.
Nakonec jsem si rekl ze je zbytecny kupovat W500, ty rozdily ve vykonu jsou docela male a cena je o 7000,- vetsi. Po shlednuti T500 na invexu jsem mel jasno(rozepisu proc). Vzal jsem ThinkPad.

Zpracovani Lenova oproti HP je podle me mnohem detailnejsi a jemnejsi. Jejich precinost je videt na kazdym kousku NTB. Klavesnice vynikajici, na ktery se pise uplne samo. Displey vyborny, ve srovnani s 8510w(muj minuly) mnohem lepsi a jemnejsi. Vim ze je to uplne subjektivni, ale mnoho lidi rika: "lenovo, je proste hnusny." ale uvidite-li ThinkPad nazivo je to uplne neco jinyho. NTB je velice elegantni a lidi kteri tomu rozumi ho budou obdivovat vice nez jakykoliv nablyskany multimedialni a ti kteri pc vubec nerozumi zase budou koukat jak elegantni ntb to je.

S timto NTB jsem vzal rovnou 6735b pro svou pritelkyni. Vedle meho Thinkpadu se jevi ten jeji jako neohrabane monstrum. Rada 85xx je na tom sice lepe, ale oba jsou si docela podobne a Lenovo z tohoto boje vyjde lepe. Kapitolou sama pro sebe jsou pak dalsi vychytavky jako lampicka, ktera vam praci ulehci a prejdete-li na jiny stroj uvidita jak takovyto detail bude v konecnem hledisku hrat velikou roli.

Na svem novem NTB delam vse v praci a uz i doma. Sprava eshopu, 3Dmax, Blender, Photoshop + kancelarskou praci. Hry jsem jeste nemel cas zkusit. Kdyz jsem nakonec objednal T500, mel jsem strach jestli nebudu litovat odmitnuti HPcka, ale s cistou hlavou muzu rict T500 > 8530p.

Jeslti mate jakykoliv dotaz ohledne T500 napiste, rad vam poradim. Zatim jsem nenasal nic co by mi vadilo.

**Vsechno co jsem napsal je jak citim ja a je to pouze muj nazor!! Neopiram se o nejake testy, snazim se pouze poradit jako NORMALNI uzivatel.
Lenovo ThinkPad X230 IPS
Lenovo ThinkPad T500 - rip

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 17 říj 2008 18:34

Je hezke, ze se chces podelit o zkusenosti, ale zakladat dalsi tema na T500 je zbytecne, kdyz se zkusenosti a obecne veci o tomto notebooku uz resi v tomto vlakne - http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... hp?t=12125 . Zbytecne by se jen diskuze rozpulila

Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“