15.4" NB do 30 000SKK s DPH

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Payn

15.4" NB do 30 000SKK s DPH

Příspěvekod Payn » 05 lis 2008 16:25

Zdravim, poradte mi prosim, neviem sa rozhodnut medzi dvoma 15kami, pripadne poradte iny:

- ASUS M51VA-AS043C http://www.alza.sk/asus-m51va-as043c-c2d-d97900.htm

-HP PAVILION dv5-1160 http://www.alza.sk/hp-pavilion-dv5-1160ec-d101845.htm

-HP ma dost pomaly procesor a pamate a ma iba rozlisenie 1280 x 800. Zase HP mi pride ako lepsia volba co sa tyka kvality a prevedenia.
-ASUS je jednoznacne vykonnejsii, rozlisenie ma az 1440 x 900, no dost sa bojim tejto znacky. Cena je u oboch rovnaka.
Povodne som chcel 17ku Toshibu, ale uz su komplet vypredane a za tych 30tisic asi ani 17ku v podobnej konfiguracii nezozeniem.
Dakujem za akekolvek rady.

Payn

Příspěvekod Payn » 05 lis 2008 16:26

Poziadavky na NB:

-Core 2 Duo, aspon 250 GB HDD, grafika NEintegrovana(Geforce alebo Ati). NB nebude primarne urceny na hranie hier, ale chcem nieco vykonnejsie( najblizsie 2 roky neplanujem ziaden upgrade). Vaha ma nezaujima, NB bude sluzit skor ako desktop. Urcite nechcem znacky ako Acer, MSI.

CeCo

Příspěvekod CeCo » 05 lis 2008 17:36

Naco ti bude dedikovana grafika ked hry nehras? Pokial nerobis vizualizacie v AutoCAD (co je druha a posledna moznost realneho vyuzitia dedikovanej grafickej karty) tak ti postaci X4500MHD...

C

Payn

Příspěvekod Payn » 05 lis 2008 18:23

praveze ja hry hravam, obcas. Takze ked si budem chciet nieco zahrat, tak s integrovanou grafikou si toho moc nezahram.

CeCo

Příspěvekod CeCo » 05 lis 2008 18:38

"ked i budem chciet"... Typicka vyhovorka ludi, ktori na tom budu hrat raz za 2 mesiace, ale "co ked"...

Radsej investuj peniaze do inej oblasti, 100x sa ti to vrati.

C

Payn

Příspěvekod Payn » 05 lis 2008 21:41

CeCo píše:Radsej investuj peniaze do inej oblasti, 100x sa ti to vrati.

C

tak tomu som moc nepochopil. Inac ja ten NB potrebujem, pretoze desktop mi uz pomaly odchadza. A co sa tyka toho hrania hier, tak ja niesom ziaden "gamer" ale som dost narocny, a ked uz si nieco idem zahrat tak to musi stat zato!

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 05 lis 2008 21:58

skoda ze nemas stejny nazor i na notebook. misto notebooku, ktery uz opravdu stoji kvalitativne za to vezmes radsi multimedial s nic moc kvalitou jen proto, aby sis obcas zahral, ale notebook budes potrebovat porad...

jinak z tech dvou radsi to Hp, ale nejaka extra kvalita na denni noseni to neni.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

CeCo

Příspěvekod CeCo » 05 lis 2008 22:00

Payn píše:A co sa tyka toho hrania hier, tak ja niesom ziaden "gamer" ale som dost narocny, a ked uz si nieco idem zahrat tak to musi stat zato!

Rozluc sa s NB. Na nom "stoji za to" tak Solitaire... Akakolvek narocnejsia hra da notebooku poriadne zavarit. Aby si nebol prekvapeny, ked sa ti notas zrazu vypne kvoli prehriatiu grafiky pri hrani hry na ledva medium detailoch... (ano, aj take sa stava).

C

Payn

Příspěvekod Payn » 05 lis 2008 22:29

myslim ze tento problem ciastocne riesia chladiace podlozky alebo pripadna reklamacia(pokial je este v zaruke). A povedz mi, ze naco mi bude superkvalitny NB, ked si nanom zahram tak akurat Solitaire(ako si napisal), spustim internet a office? A na superkvalitny a vykonny NB peniaze nemam, a aj keby som tych 40-50tis mal, tak si zane nekupim notebook!

Payn

Příspěvekod Payn » 05 lis 2008 22:33

alfah4ns píše:jinak z tech dvou radsi to Hp, ale nejaka extra kvalita na denni noseni to neni.

ved ani byt nemusi, uz v uvode som napisal ze ho budem vyuzivat skor ako desktop.

CeCo

Příspěvekod CeCo » 05 lis 2008 23:03

Payn píše:A povedz mi, ze naco mi bude superkvalitny NB, ked si nanom zahram tak akurat Solitaire(ako si napisal), spustim internet a office?

Aby ti vydrzal 5-6 rokov bez potreby kupit si novy notas, nevyzeral po roku ako keby mal rokov 5 a stale bol tichy.

Peniaze = vykon je nejaka pomylena rovnica ktoru si ludia vsugerovali a podla ktorej hodnotia notebook (niekedy len podla nej). Potom im uplne utekaju veci ako kvalitne sasi, dobry servis, ticho, nizka teplota a pod...

A chladiace podlozky? Riesenie na pol zrde, take kutilovske.

Na zaver vlastna skusenost - mal som Quadro FX 570M (to najlepsie, co sa davalo do 15,4" sasi postavene na jadre 8600M GT s DDR3 pamatami a daleko lepsou podporou OpenGL, mozno vynimajuc nejaky 5kg 6cm hruby Alienware) a momentalne mam Quadro FX 770M (tiez viacmenej to naj do 15,4" sasi). Hral som na FX570M hry typu Crysis a bol som rad, ked som to mohol hrat v 1280x800 na nizkych detailoch pri miernom sekani v kazdej bojovej scene; na FX770M sa este len chystam, ale necakam zazraky. Ver mi, tiez mam rad veci poriadne a som narocny - a prave preto hry na notebook zasadne nedavam.

C

Zpět na „Jaký vybrat notebook“