Držel se pravidla čim méně se použivá = tim déle vydrží
HP Pavillon DV6000 Baterka
-
Shotgunman
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
HP Pavillon DV6000 Baterka
Mam takovej problémek, resp. ho má známej.
. Což je samozřejmě blbost. Baterka je v takovém stavu že vydrží 5 minut. NB je starej asi rok. Nejspíš je na nějakou nápravu pozdě, ale i tak to zkusím sem napsat. Kdybyste věděly o nějakym způsobu, jak alpson částečně kapacitu vratít, byly bysme rádi. Díky všem
Nyní žádný NB nevlastním.
Zkratka mého nicku není Shotgun, ale Shot. Thx.
Zkratka mého nicku není Shotgun, ale Shot. Thx.
Toto se mi taky stalo, když jsem měl ještě Acera 3003. Byl většinou doma zapojen na adaptér a po relativně krátké době jsem zjistil, že kapacita baterie se drasticky snížila. Myslel jsem si, dnes už vím že to byla blbost, že alespoň částečně kapacitu vrátím, začnu-li téměř nepoužívanou baterii používat. Ale nastal přesně opačný efekt, baterie šla "do kytek" ještě rychleji. Dokonce asi začala do systému posílat nesmyslná data (o kapacitě, stavu) a stávalo se, že notebook bezdůvodně zamrzával. Když jsem přišel na to, že je to tou odrovnanou baterií, musel jsem ji vyndat. Pak už šel v pohodě, jenže už bez alespoň nějakého "záložního" zdroje při výpadku proudu.
Některé notebooky mají funkci "formátování" baterie, která by snad tento problém mohla trochu řešit. Jinak nejlépe má systém napájení/nabíjení vyřešené asi Lenovo, které umožňuje i nastavení u ostatních notebooků v nižší třídě to nebude asi nic moc. Já už teď baterii raději občas používám a také nenechávám nb zapojený v síti víc než je třeba.
Některé notebooky mají funkci "formátování" baterie, která by snad tento problém mohla trochu řešit. Jinak nejlépe má systém napájení/nabíjení vyřešené asi Lenovo, které umožňuje i nastavení u ostatních notebooků v nižší třídě to nebude asi nic moc. Já už teď baterii raději občas používám a také nenechávám nb zapojený v síti víc než je třeba.
HP 6735b (KU211EA), AMD Turion64 X2 RM-70, 2GB RAM, ATI Mobility Radeon HD 3200, 160GB HDD, 15.4" WXGA
Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“