zdravím ... stala se mi taková příhoda ... po jistý události mi ze šasi kolem notebooku zmizela stříbrná barva a místy je vidět černá...
chci se zeptat jestli je možné sehnat a koupit úplně nové šasi, nebo jestli mám smůlu..??!! vzhledem k tomu že si potrpím na vzhledu a dokonalosti a tohle mě dost štve tak mě to zajímá, že bych to potřeboval vyměnit... dík
fotografie šasi
Asus F3JP-AP098C - šasi // update teplota
Asus F3JP-AP098C - šasi // update teplota
Naposledy upravil(a) RaimoK dne 21 lis 2008 00:20, celkem upraveno 1 x.
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Máš agresivní pot. Tyhle plastové díly by nemusely být tak drahé a v servisu by ti to asi vyměnili. Jen je otázka, jak moc se pro výměnu notebook musí rozebrat, protože podle toho bude účtována práce technika, která bude asi dražší, jak ty díly.
No a ještě jeden problém. pokud se ti to tam objevilo teď, tak se ti to tam objeví zas. Když si všimneš, tak se tyhle stříbrné nástřiky začaly u notebooků rušit přesně kvůli tomuhle problému. Problém je v tom, že stříbrný plast nevyrobíš, tak se vezme černý a nastříká se.
No a ještě jeden problém. pokud se ti to tam objevilo teď, tak se ti to tam objeví zas. Když si všimneš, tak se tyhle stříbrné nástřiky začaly u notebooků rušit přesně kvůli tomuhle problému. Problém je v tom, že stříbrný plast nevyrobíš, tak se vezme černý a nastříká se.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
díky ... já už jsem měl ntb jednou na reklamaci (prasklé šasi), reklamaci mi normálně uznali a šasi vyměnili za nové (jééé jak bylo krasně čistý to nový když si na to vzpomenu) ... a právě díky tomu že mi ho vyměnili soudím, že by se mělo dát (snad) bez problému sehnat .... kde, toť otázka ... napsal jsem technickou podporu asusu, tak uvidím co mi odepíšou ...
momentálně si mi dal naději že by se měl dát sehnat (ovšem ani google nepomohl) ... když by to nedopadlo ... jakým způsobem by se dalo šasi přestříkat na černo, resp. jakým přípravkem apod.?!
momentálně si mi dal naději že by se měl dát sehnat (ovšem ani google nepomohl) ... když by to nedopadlo ... jakým způsobem by se dalo šasi přestříkat na černo, resp. jakým přípravkem apod.?!
Tak to vyzera drsne ale uz som to viac krat vydel(aj bratov book je poriadne cierny uz ) Ja ho mam ale pekne strieborny ako ked bol novy asi to bude aj tym ze na tie oblasty nepokladam ruky ked pisem a any sa toho nedotykam...
Ale inac ten kus sasi sa da kupit normalne od servisu alebo skus ebay (par kamaratov to uz tiez riesilo)
Ale inac ten kus sasi sa da kupit normalne od servisu alebo skus ebay (par kamaratov to uz tiez riesilo)
tak z asusu mi ještě neodpověděli ... klasika, vždycky jim musim psát 2x, takže jim ráno napíšu znova....
a když jsme u toho, tak tady máte foto mojí první reklamace šasi fotografie - reklamace
----------------------------
mám další dotaz ... poslední dobou si kontroluju občas teploty v ntb ... poslední dny se mi CPU dostává až na 100°C a vždycky když se dostane na tuhle hodnotu tak šíleně "zafuní" dokud se teplota nesrazí.... myslíte že to může něco signalizovat?! nikdy dřív to nedělalo....
používám aplikaci power4gear (já vím, špatná aplikace) ale mám to proto, abych mohl mít, když jsem ve win, nastavený režim Quit office (4400rpm), protože je ntb šíleně hlasitej... a poslední dobou ikdyž mám quit office je ntb dost horkej a teploty sou stále na hranici 75°C ... je to normální?! .. no a to nemluvím o teplotách když mám zastrčenou v express slotu tv kartu, to mám občas chuť dojít pro vajíčka a udělat si volský oka na tom... (mluvím o cpu teplotách) .. mám windows xp, snažil jsem se použít program NHC, jenže asi nepodporuje moje core2 duo, protože nejde víceméně nic nastavit ... díky za odpovědi...
a když jsme u toho, tak tady máte foto mojí první reklamace šasi fotografie - reklamace
----------------------------
mám další dotaz ... poslední dobou si kontroluju občas teploty v ntb ... poslední dny se mi CPU dostává až na 100°C a vždycky když se dostane na tuhle hodnotu tak šíleně "zafuní" dokud se teplota nesrazí.... myslíte že to může něco signalizovat?! nikdy dřív to nedělalo....
používám aplikaci power4gear (já vím, špatná aplikace) ale mám to proto, abych mohl mít, když jsem ve win, nastavený režim Quit office (4400rpm), protože je ntb šíleně hlasitej... a poslední dobou ikdyž mám quit office je ntb dost horkej a teploty sou stále na hranici 75°C ... je to normální?! .. no a to nemluvím o teplotách když mám zastrčenou v express slotu tv kartu, to mám občas chuť dojít pro vajíčka a udělat si volský oka na tom... (mluvím o cpu teplotách) .. mám windows xp, snažil jsem se použít program NHC, jenže asi nepodporuje moje core2 duo, protože nejde víceméně nic nastavit ... díky za odpovědi...
polo píše:Co tam mas presne za HW ? Ze ti tam tak stupaju teploti, inac samozrejme vycistit a pripadne vymenit chladiacu pastu...
CPU: Core2 Duo 1,83Ghz - RAM: 2048mb 667mhz - GPU: Ati X1700 256mb - HDD: Hitachi 160GB.... kazdopadne ho jdu tedka otevrit a podivat se jestli tam je nejakej bordel.... díky za rady zatim ...
update
takže jsem větrák vyčistil .. a tady jsou první poznatky co se týče větrání... na konkrétnější teploty se ještě chystám ... ale již několik minut mám v express slotu tv kartu a teplota se držím pod 65°C ... před vyčištěním to bylo po pár minutách již přes 80°C ...
rychlost větráku
------------------
1) před vyčištěním
quit office - 4400rpm
high performance - 5200rpm
2) po vyčištění
quit office - 4000rpm
high performance - 4600rpm
zatím mockrát díky za rady...
update 2
tak po několika hodinách intenzivního testování jsem byl na maximální hranici 67°C s profilem high performance, když jsem drtil tv kartu a firefox k tomu... vynikající výsledek... čistit budu častěji....
a teď ještě sehnat to nový šasi a budu max spokojenej ..