Mám problém. Rodiče používali docela dlouho ntb T41, ale jednoho dne nešel zapnout. Následně se zjistilo, že je chyba v monitoru, občas se totiž zapnul a občas ne. Nějaké kontakty, či co.
Nyní mají rodiče jiné notebooky (také lenovo), a na tento se nám doma práší. Čili, neznáte někdo tento problém? A jak by se dal odstranit? NTB by se mi hodil do školy.
Díky za odpověď
Obrazovka u T41
mne to robil T40 - po zapnuti nenabehol obraz. pokial to urcite nie je vadne lcd tak to vyzera pravdepodobne na znamy problem rady T4x - poskodenie kontaktov chipu grafiky. oprava = vymena zakladnej dosky. http://forum.thinkpads.com/viewtopic.php?t=33952
v pripade, ze ide o vadne lcd tak by mal ist obraz po pripojeni externeho monitora.
v pripade, ze ide o vadne lcd tak by mal ist obraz po pripojeni externeho monitora.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
mozu byt vadne kontakty na doske - odporucam poprezerat toto forum : http://forum.thinkpads.com
-
- občas něco napíše
ked ti to obcas nabehne tak invertor aj lcd by mali byt v poriadku. skus co radi solitary. problem moze byt v kabli co spaja lcd s mainboardom. servisny manual s popisom ako to rozbrat a zlozit najdes v dokumentacii pre tvoj notebook na webe lenova.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
-
- občas něco napíše
-
- občas něco napíše
Tak víte čím to nakonec je?.. Nefunguje podsvětlení (takže neni absolutně nic vidět) a může za to spínač v levém horním rohu (spínač na zavření a otevření displaye). Když se na něj "poklepá", tak se rozsvítí obrazovka, ale jen na chvíli. A občas je v poho pořád.
Nota jsem předtím i rozebral podle návodu na webu Lenova a pak mě napadlo totoc.
Tak co teď?
Nota jsem předtím i rozebral podle návodu na webu Lenova a pak mě napadlo totoc.
Tak co teď?

Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“