A6Km-Q011-Blikání disp nebo jeho nezapnutí po rest. vubec

notebooky Asus a vše kolem nich
Mostunge
občas něco napíše

A6Km-Q011-Blikání disp nebo jeho nezapnutí po rest. vubec

Příspěvekod Mostunge » 06 pro 2008 12:18

Zdravím všechny,
mám takovej problém, kterej se mi začal objevovat pred 2 dny. Pracoval jsem v XP a najednou mi zacal blikat display, zhasnul a po 1-2 sek. se zase celej rozsvitil. Takhle se to opakovalo nekolikrat za sebou a pritom zamrznul celej system a muselo prijit tvrde vypnuti. Pak po restartu to zase chvili slo a pak se opakovalo to same. Nekdy se display po restartu nezapnul vubec, ale pc normalne bezel dal, nacital se, zvuk ve win... Po zapojeni externiho monitoru blikal i monitor stejne jako LCD jen s mensim zpozdenim. Myslim, ze mi to hodilo i parkrat hlasku se smyckou a souborem framebuf. Pak se nejak sekal i BIOS(sekundy v case se akt. asi po 15sek.), tak jsem vypnul pc, celej ho vyluxoval (ikdyz ho pravidelne luxuji) a BIOS se uz nesekal. Preinstaloval jsem cele Windowsy, behem instalace to ani jednou nebliklo, ale pote, co jsem zacal instalovat veci a chvili na pc pracoval, tak zacal opet blikat a opet vytuhnul.
Myslite, ze to je vadna zakladni deska nebo nekoho z vas napada nejake jine reseni krom nakupu noveho notebooku? Jako sw se mi to moc nezda, kdyz to zaclo delat najednou ve starych win a pak i po nove instalaci. Notas mam už od roku 2005, takže v zaruce neni jako celek, pouze jen nahradni dily, co uz jsem za tu dobu reklamoval a dali mi nove.
Predem moc a moc dekuju, uz nevim, co dal :cry:

Novej poznatek: pc mi bezi v pohode, kdyz je dlouho vyplej a tim padem je studenej a jakmile ve win mam pri spustenym speedfanu hodnotu 70'C na CPU, tak se spusti vetrak. Jeste to furt jede a nekouse se, ale jakmile dam mysi treba jen na nabidku start, tak se mi to rozblika a kousne celej pc. Napadlo me teda, ze by byl zanesenej nejak vnitrek, ale nevim, zda to muze tohle zpusobovat.

swarm
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 06 pro 2008 16:16

Tohle je myslim jedna z těch vad, co provázely tento model. Řešením bude jedině servis a pravděpodobně výměna modulu s grafickou kartou (ano, grafika je v univerzálním slotu), nebo základní desky.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)

Mostunge
občas něco napíše

Příspěvekod Mostunge » 06 pro 2008 16:36

Takže pokud to je ono, tak to muzu asi rovnou zabalit, protoze zakladni deska nebo i modulu s grafickou kartou vyjdou na vic nez novej notebook :( Kor, kdyz tenhle mam uz 3. rok:( Je to tak?

polo

Příspěvekod polo » 06 pro 2008 19:31

Mas tam neporusenu chladiacu pastu ? A nac vysavacom by som to radsej necistil mohol si to aj tym sposobyt...

Inac ak je to iba daka drobnost mozes si to dat diagnostikovat mozno by sa to dalo lacno opravit...

Mostunge
občas něco napíše

Příspěvekod Mostunge » 06 pro 2008 19:42

to moc nevim, protože kdybych to chtel zkontrolovat, tak musim demontovat celej pc, abych se k tomu dostal,ne? Kdyz ne luxem, tak cim jinym te napada dostat ten prach pryc? :( Ja prave doufam, ze by to nemusela byt deska nebo grafika a snad je to neco malyho, protoze jinak by to prece za studna aspon nejakou chvili neslo,ne?

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 06 pro 2008 20:30

stlacenym vzduchem.
takze bud nejaky kompresor, nebo se prodavaji spreje se stlacenym vzduchem.
vysavacem vznika staticka elektrina a ta je velka svine (stary desktop by mi mohl vypravet...kdysi jsem povysaval a od te doby jede jen jeden slot s jednou ramkou...ostatni dva mrtve, jak ramky, tak sloty...)
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

Mostunge
občas něco napíše

Příspěvekod Mostunge » 06 pro 2008 20:58

aha, tak to je pro me nova informace :) To uz to luxem asi moc brat nebudu :) Poridim si ten stacenej vzduch :) Jen doufam, ze bude jeste moznost ho pouzit na muj starej notasek :)

Mostunge
občas něco napíše

Příspěvekod Mostunge » 18 pro 2008 14:24

Tak se mi dnes vratili notebook ze servisu a ocividne se mym problemem ani nechteli zabyvat a proste se na to vybodli. Po 2 dnech, co to tam bylo mi napsali, ze se jim zavada neprojevila. Task jsem tam volal a ten typek mi rekl, ze to ma ted 2 dny zaply a notebook pracuje jak ma. Tak jsem mu rekl, at na nem aspon trochu pracuje, ze se zavada urcite dostavi. Pak se teda nahle zavada ukazala a rovnou rekli nova deska a 8000,- Ale vim, ze se tim ani nezabyvali, protoze kdyz jsem ja pustil notebook a nechal jsem ho 10 minut jit a pak chtel neco otevrit, tak se mi rozblikal a konec. Tak at mi nerikaji, ze jim notebook sel 2 dny bez problemu?!? :evil: Musel bych byt sprostej, abych vyjadril, co si o nich myslim :(
Takze vlastne furt nevim, co tomu nb je, mne to prijde jak spatne vetrani grafiky nebo tak neco, jestli to tam vubec je:) Protoze kdyz po blikani zapnu bios, tak se mi kousou sekundy, ale necham to 5 minut odpocinout a vse bezi zase jak ma, nez se ?asi zahreje zpet? Poznam nejakou chybku, kdyz se pustim do demontaze, nebo si myslite, ze to mam prodat na dily a konec? Diky

Gogo
guru

Příspěvekod Gogo » 18 pro 2008 16:09

snad bys jim nedal 8 litrů za desku která je možná dobrá? neoplatí se
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno

polo

Příspěvekod polo » 18 pro 2008 17:47

Mozes to skusit rozobrat,vycistit a vymenit chladiace pasty (GPU a CPU) A uvidis...Pripadne si to daj niekde diagnostikovat ci sa to neda oravit(keby to bola iba daka drobnost)

Mostunge
občas něco napíše

Příspěvekod Mostunge » 18 pro 2008 18:06

To urcite nebudu menit, proto mam notas zpatky:) Za tyhle prachy se snad zblaznili a hlavne fakt nemam jistotu, ze to bude tim, kdyz nebyli schopni to ani zapnout :x KDyz to necham nekde diagnostikovat, tak se bojim, ze budou chtit dalsi penize a uz ted jsem platil za dopravu. Abych nevyplacl dalsi tisic a reknou mi: je to rozbity :lol: Ale asi zkusim tu vodici pastu, mohlo by to byt ono.
A vysvetli mi jeste nekdo, jaktoze mi display neblika pri instalaci windows nebo kdyz mam Ubuntu spusteny pres boot cd? Je to oboje tim, ze to bere z CD a tim padem se to tak moc nedotyka ty grafiky a toho problemu, ktery pak nastane, kdyz se to doinstaluje a jede normalne? Ma to s tim souvislost? Dík moc

Další poznatek: v linuxu mi diplay neblika a muzu v nem normalne pracovat, uz ne jen v bootovaci verzi, ale uz i v nainstalovane. Potom ale, co restartnu pc po delsi dobe prace, tak mi LCD nenaskoci ani na zacatku, ani logo, ani bios nevidim. Snad to bude pastou :)

Mostunge
občas něco napíše

Příspěvekod Mostunge » 23 pro 2008 17:56

Jenom jeste dotaz, uz jsem rozebral celej notebook a nasel jsem chip nvidie a vedle je nejakej sis756 a je taky napojenej na chlazeni, mam ho taky napatlat pastou? :) vim jen, ze to je čipset, ale nevim, zda se taky maze ci nikoli, diky

Gogo
guru

Příspěvekod Gogo » 23 pro 2008 18:39

pokud má kontakt s pasivem tak klidně,nic tím nezkazíš
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno

polo

Příspěvekod polo » 23 pro 2008 18:43

Ten chipset je prave ta najviac pecusa suciastka v tom boooku(priserne zastarali vyrobny proces) ma na svedomi tie teploti a spotrebu a inac chladiacej pasty tam davaj velmi jemnu vrstvu po dokladnom ocisteni od vsetky necistot a hlavne rovnomernu...

Mostunge
občas něco napíše

Příspěvekod Mostunge » 23 pro 2008 20:06

Aha :) Takže namazat tu, pak graf. čip Nvidia a procesor a uvidime, jestli to bude slapat :o) jinak na tom graf.čipu nebylo temer nic a prislo mi to samy i u toho chipsetu. Procesor jsem jeste nezkoumal :) Dam tam slabounkou vrstvicku pres igelitak nebo kreditku, trochu jsem studoval :-))) dekuju moc, pak dam echo, jak to dopadlo :)

Zpět na „notebooky Asus“