notebook do 20000,-

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
canela
občas něco napíše

notebook do 20000,-

Příspěvekod canela » 06 pro 2008 16:09

Jelikož to vypadá, že můj 3 a půl roku starý Acer (TM 2310) dosloužil, vybírám si nový notebook - uvítala bych něco tak kolem 18000,- maximálně tak těch 20000,- víc už mi připadá zbytečné... Uvítám veškeré rady.
Už jen z trucu nechci Acer, i když pravda, designově se mi většinou líbí... Asi nejvíc uvažuji o Dellu - líbí se mi záruční podmínky (NBD) a i dva známí, co ho mají, ho chválili, takže jsem jiné NB zatím ani moc nezkoumala, možná by se něco našlo...
Počítač mám na klasické využití, t.j. internet, psaní nějakých dokumentů, muzika, sem tam film...žádnou extra kvalitu nepožaduju, hry nehraju (a solitaira snad zvládne každý komp :D). Každý týden jezdím 200 km z a do školy, takže by mohl být trochu odolnější...
Co se týče požadavků - RAM a HDD bude vždycky větší než mám teď, orientačně plácnu třeba 2 GB a 180 GB, ale na tom netrvám. Vzhledem k častému cestování vlakem by mohla baterka vydržet pár hodin, alespoň 2-3. Velikost displeje třeba 15,4'' ale taky není podmínka - radši bych matný, jsem na něj zvyklá, ale i tady jsem otevřená změně. Hmotnost do tří kg a velikost by neměla překročit rozměry stávajícího NB (364x279x33,9-38,9 mm). A na závěr největší požadavek a menší problém - nechci Visty! Teď mám XP a jsem spokojená, takže bych nechtěla měnit... Počítám, že si koupím NB bez OS a k tomu XP, dokud jsou ještě v prodeji... Takže jaký NB mám chtít??? Díky za rady...

A ještě - Mám počkat s nákupem až po vánocích nebo pak ceny moc dolů nepůjdou? Radši bych si ho koupila už teď, ale kdyby měl pak být nějak výrazně levnější, tak to s touhle troskou taky ještě nějak vydržím... Moc nevím, jak to u počítaču chodí.

Jelikož mezi DELLy není do 20000,- zas tak moc z čeho vybírat, váhám mezi těmito:

- DELL Vostro 1510 (cena v pohodě, bez OS, všechno OK, jen design by mohl být lepší...njn, ženská :wink: )

- DELL Inspiron 1525 (ten je fajn, ale má lesklý monitor a hlavně ty Visty... :( )

- DELL Studio 1535 (ten se mi vzhledově líbí asi nejvíc, ale nenašla jsem na něj žádnou pořádnou recenzi, má lesklý monitor a Visty a je krapet přes můj rozpočet :( )

U Dell Studio jsem ale našla ještě jednu verzi a právě s tím potřebuji poradit asi nejvíc - jedna je např. tady
a ten druhý např. tady

Jaký je mezi nimi rozdíl??? A hlavně proč je ten druhý o tolik levnější? Moc tomu nerozumím, takže jediné co vidím, je jiný procesor - Intel Core 2 Duo T5550 místo Intel Core Duo T3200. Z toho vyplývá otázka - je T3200 málo? Bude pak počítač pomalý, nebo to pro běžné užívání stačí?
Potom je tam menší paměť, což by tolik nevadilo, a jiný OS - oba dva naprd... Vůbec nemám tušení, jak je třeba náročné odstranit daný OS a nahradit ho XP, nebo je lepší se v tom moc nevrtat... A je ten druhý Dell jinak v něčem horší?

Díky moc za veškeré rady a podněty!

Michal27
zlobivá kočička

Příspěvekod Michal27 » 06 pro 2008 16:16

Tak k tomu Studiu - rozdil mezi T3200 a T5550 nepoznas - bude minimalni.
Ale proc je ten druhy levnejsi? Nema operacni system - musis dokoupit, nebo si ho sehnat jinak, ma mensi disk (250 oproti 320GB), ma o 1GB mensi RAM. Ale v tom levnejsim je zase lepsi graficka karta - nejnovejsi Intel X4500MHD.
Suma sumarum mi vychazi lepe koupit ten levnejsi. OS stoji dejme tomu 2500Kc, RAM modul par stovek a zbytek je vicemene srovnatelny.
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012

canela
občas něco napíše

Příspěvekod canela » 06 pro 2008 18:04

Díky za odpověď a za radu s procesorem... :)
Jak už jsem zmiňovala, XP si klidně dokoupím, s tím už tak nějak počítám, takže to by nevadilo. Menší disk je v pohodě, můj Acer má směšných 40 GB, takže 250 GB je až kam, stejně tak RAM (teď mám 512 MB).

Má někdo s tím Studiem zkušenosti? Máte ho někdo?

prostepoky
píše často

-

Příspěvekod prostepoky » 06 pro 2008 18:15

Já teda do notebooků moc nevidím, ale už jen kvůli tomu cestování -> odolnost bych se podíval i na nějaké Lenovo.. tvoje požadavky splňují snad všechny. (Co se operačního systému týká, většina se prodává s Vistama, které jdou lehce shodit na XP a nechávají ti otevřené dveře, kdyby si v budoucnosti změnila názor) :) Ale o ThinkPadech ti to určitě ještě někdo poví..

Michal27
zlobivá kočička

Příspěvekod Michal27 » 06 pro 2008 18:55

Tak zas kdyz si bude davat pozor.... Navic ma 3roky NBD, ktere vse jisti. U Lenova by se to muselo dokoupit a to uz bude rozdil v cene cirka 8000Kc - to je uz celkem dost.
Jinak mnoho zkusenosti tady primo nenajdes. Spis se koukni na uzivatelske recenze na notebookreview.com - tam je vse potrebne. Ja totiz nevim ani o jednom stalem navstevnikovi tohoto fora se Studiem.
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012

Ghost
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Ghost » 06 pro 2008 19:04

canela píše:Díky za odpověď a za radu s procesorem... :)
Jak už jsem zmiňovala, XP si klidně dokoupím, s tím už tak nějak počítám, takže to by nevadilo. Menší disk je v pohodě, můj Acer má směšných 40 GB, takže 250 GB je až kam, stejně tak RAM (teď mám 512 MB).

Má někdo s tím Studiem zkušenosti? Máte ho někdo?

pokial chces Windows tak OEM licencia kupena priamo s notebookom ta vyde lacnejsie ako OEM licencia kupena samostatne v obchode - navyse na OS kupeny s notebookom ti vyrobca notebooku (u studia Dell) poskytuje support, pri kupe OEM Windows na Alze nemas support ziadny (na OEM verzie Microsoft support neposkytuje).

co sa tyka Studia 1535/1537 tak skusenosti mas tu http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... hp?t=10670 nadstandardna je pri nom len zaruka (NBD) a displej ak ho kupis s WXGA+ s LED podsvietenim. co sa tyka sasi tak kvalitou je na tom podobne ako ostatne multimedialne notebooky pre domacnosti od inych znaciek (tzn. nic moc). co sa tyka pevnosti tak to Vostro 1510 je na tom o nieco lepsie ako Studio.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8

Zpět na „Jaký vybrat notebook“