Už jen z trucu nechci Acer, i když pravda, designově se mi většinou líbí... Asi nejvíc uvažuji o Dellu - líbí se mi záruční podmínky (NBD) a i dva známí, co ho mají, ho chválili, takže jsem jiné NB zatím ani moc nezkoumala, možná by se něco našlo...
Počítač mám na klasické využití, t.j. internet, psaní nějakých dokumentů, muzika, sem tam film...žádnou extra kvalitu nepožaduju, hry nehraju (a solitaira snad zvládne každý komp

Co se týče požadavků - RAM a HDD bude vždycky větší než mám teď, orientačně plácnu třeba 2 GB a 180 GB, ale na tom netrvám. Vzhledem k častému cestování vlakem by mohla baterka vydržet pár hodin, alespoň 2-3. Velikost displeje třeba 15,4'' ale taky není podmínka - radši bych matný, jsem na něj zvyklá, ale i tady jsem otevřená změně. Hmotnost do tří kg a velikost by neměla překročit rozměry stávajícího NB (364x279x33,9-38,9 mm). A na závěr největší požadavek a menší problém - nechci Visty! Teď mám XP a jsem spokojená, takže bych nechtěla měnit... Počítám, že si koupím NB bez OS a k tomu XP, dokud jsou ještě v prodeji... Takže jaký NB mám chtít??? Díky za rady...
A ještě - Mám počkat s nákupem až po vánocích nebo pak ceny moc dolů nepůjdou? Radši bych si ho koupila už teď, ale kdyby měl pak být nějak výrazně levnější, tak to s touhle troskou taky ještě nějak vydržím... Moc nevím, jak to u počítaču chodí.
Jelikož mezi DELLy není do 20000,- zas tak moc z čeho vybírat, váhám mezi těmito:
- DELL Vostro 1510 (cena v pohodě, bez OS, všechno OK, jen design by mohl být lepší...njn, ženská

- DELL Inspiron 1525 (ten je fajn, ale má lesklý monitor a hlavně ty Visty...

- DELL Studio 1535 (ten se mi vzhledově líbí asi nejvíc, ale nenašla jsem na něj žádnou pořádnou recenzi, má lesklý monitor a Visty a je krapet přes můj rozpočet

U Dell Studio jsem ale našla ještě jednu verzi a právě s tím potřebuji poradit asi nejvíc - jedna je např. tady
a ten druhý např. tady
Jaký je mezi nimi rozdíl??? A hlavně proč je ten druhý o tolik levnější? Moc tomu nerozumím, takže jediné co vidím, je jiný procesor - Intel Core 2 Duo T5550 místo Intel Core Duo T3200. Z toho vyplývá otázka - je T3200 málo? Bude pak počítač pomalý, nebo to pro běžné užívání stačí?
Potom je tam menší paměť, což by tolik nevadilo, a jiný OS - oba dva naprd... Vůbec nemám tušení, jak je třeba náročné odstranit daný OS a nahradit ho XP, nebo je lepší se v tom moc nevrtat... A je ten druhý Dell jinak v něčem horší?
Díky moc za veškeré rady a podněty!