Ext. 5630Z sekání videa, obrazu
Ext. 5630Z sekání videa, obrazu
Zdravim všechny zdejší. Před pár dny jsem koupil notebook Ext. 5630Z s Linuxem, s tím, že tam půjdou Xp. Ovladače jsou, takže neni problém. Ale ejhle, po instalaci se sem tam zadrhával zvuk i obraz, nešel zvuk u DVD. Zkoušel jsem všechno možné, reinstall OS, flash biosu, reinstall ovladačů, nic nepomohlo. Chvilku to jelo, pak chrr chrr chrr a zas to chvilku jelo. Pak šly na noťas Visty a jedou bez problému. Myslíte, že Acer udělal blbé ovladače? Chyba hardwaru to asi nebude, když Visty jedou OK... Děkuji za reakce.
Extensa 5220, M530 1.86GHz, 1GB RAM, GMA X3100, 160GB
TO: m4rt4s - mas myslim cely system zalozeny na platforme od intelu, stahni si tedy vse ze stranek intelu
Budes mit vse nejaktualnejsi, Co od intelu nestahnes je Launch manager, Touchpad a nic vic by si potrebovat nemel, max. empowering sw, ale to neni az tak nutne... Stejne ti procak nemeni frekvence podle aktualniho vytizeni, takze je to fuk... Jo a pro chod pres XP si nastav v BIOSu IDE misto AHCI 

Nbs:
Acer Aspire 1356WLMi - nekolikrat do sroubku rozebrany
Acer Aspire 5920G (302G25MN) - kompletne rozdelany a stale fungujici
)
Acer Aspire 5930G (844G32MN) - vymenen disk, obnoveno PQS a pameti 800MHZ
Toshiba NB100 - Windows 7 a 2 GB DDR2 RAM

jj, celý systém je na intelu, ale jeho ovladače mi taky nepomohly. Jak jsem psal, vyzkoušel jsem včechno možný, ale na XP to prostě plynule nejede. A zase dávat to na reklamaci jenom z toho důvodu, že na jednom OS to blbne a na druhém ne, to je trochu divné.
Jo a xp jsou nainstalované přímo na AHCI, mám upravenou instalačku.
Je snad možný, že ikdyž jsou k dispozici oficiální ovladače k XP, tak notebook podporuje jenom Visty? Je to sice takový ujetý, ale co když....?

Je snad možný, že ikdyž jsou k dispozici oficiální ovladače k XP, tak notebook podporuje jenom Visty? Je to sice takový ujetý, ale co když....?

Jak psal gogo s reklamaci asi mnoho nepochodis, jelikoz vetsina novych notebooku jsou designed for Vista
Jinak, to, ze mas upravenou instalacku je v pohode, ale preci jen, pokud mas ten OS jeste nainstalovany, zkus v tom BIOSu to prepnout na to IDE. Jinak kdyz napises vyzkousel jsem vsechno mozne, tak je to trosku zavadejici... Jelikoz jaksi jsem Ti za zady nestal, takze nevim co vse si zkousel
Ale tak je to fajn, ze jsi ty ovladace z intelu uz zkousel... Tak zkus napsat alespon, jestli to dela u vsech videii ci jen u DVD, avi, mpg, DivX. Jake je rozliseni atp.
Ale fakt, za zkousku toho AHCI nic nedas 

Nbs:
)

Abych vám mohl dát přesnější popis toho, co jsem dělal, sepíšu to tady.
1.pokus
Koupen notebook s linuxem, format c:, přes nativní IDE nainstalovány XP. instalace ovladačů z ftp-ka Aceru. Správce zařízení nehlásil žádné problémy. Nainstalovány kodeky AllIn. Sem tam se zatrhne hra, video, i ukazatel myši. Nejde zvuk při přehrávání DVD. Jsem nasranej.
2.pokus
Format c:, install upravených XP přes AHCI, install ovladačů přímo od Intelu, Realteku. Správce zařízení OK. Furt ty samé problémy + prskání úvodní znělky windows (jako gramofon). Koukám, jestli mám místo v odpadkovém koši.
3.pokus
Flash BIOSu z 1.19 na 1.20, AHCI install XP, vyzkoušeny ovladače pro jiný notebook s podobou konfigurací. Opět záseky, trhání, prskání zvuku. Slibně koukám na kladivo na skříni.
4.pokus
Instalace Vista Ultimate, install ovladačů z ftpka aceru. Všechno běží tak jak má, zvuky zvukujou, video videuje.
TO GOGO: No právě že na podporu pro XP jsem koukal a kvůli tomu jsem ten notebook bral. I prodejce říkal, že Xp nedělají problém. Na mojí Ext 5220 jedou Xp bez problému. Každopádně je přinejmenším zavádějící, že výrobce ntb vyvíjí ovladače pro OS, který "není podporován".
A jinak dělá to u všech videí a vůbec mulitédií. Hry, DivX, avi, streamované video, 1280x800, 60Hz
1.pokus
Koupen notebook s linuxem, format c:, přes nativní IDE nainstalovány XP. instalace ovladačů z ftp-ka Aceru. Správce zařízení nehlásil žádné problémy. Nainstalovány kodeky AllIn. Sem tam se zatrhne hra, video, i ukazatel myši. Nejde zvuk při přehrávání DVD. Jsem nasranej.
2.pokus
Format c:, install upravených XP přes AHCI, install ovladačů přímo od Intelu, Realteku. Správce zařízení OK. Furt ty samé problémy + prskání úvodní znělky windows (jako gramofon). Koukám, jestli mám místo v odpadkovém koši.
3.pokus
Flash BIOSu z 1.19 na 1.20, AHCI install XP, vyzkoušeny ovladače pro jiný notebook s podobou konfigurací. Opět záseky, trhání, prskání zvuku. Slibně koukám na kladivo na skříni.
4.pokus
Instalace Vista Ultimate, install ovladačů z ftpka aceru. Všechno běží tak jak má, zvuky zvukujou, video videuje.
TO GOGO: No právě že na podporu pro XP jsem koukal a kvůli tomu jsem ten notebook bral. I prodejce říkal, že Xp nedělají problém. Na mojí Ext 5220 jedou Xp bez problému. Každopádně je přinejmenším zavádějící, že výrobce ntb vyvíjí ovladače pro OS, který "není podporován".
A jinak dělá to u všech videí a vůbec mulitédií. Hry, DivX, avi, streamované video, 1280x800, 60Hz
Kruger píše:TO: m4rt4s - mas myslim cely system zalozeny na platforme od intelu, stahni si tedy vse ze stranek inteluBudes mit vse nejaktualnejsi, Co od intelu nestahnes je Launch manager, Touchpad a nic vic by si potrebovat nemel, max. empowering sw, ale to neni az tak nutne... Stejne ti procak nemeni frekvence podle aktualniho vytizeni, takze je to fuk... Jo a pro chod pres XP si nastav v BIOSu IDE misto AHCI
pokud jede noťas z baterie, frekvenci procesoru mění....