Zdravim. Jsem si vedom toho, ze tu je uz jedno vlakno s dotazem na notebook do stejneho limitu, ktery mam ja. Puvodne sem premyslel, ze bych svuj dotaz vznesl do onoho vlakna, at tu zbytecne nezakladam dalsi topic, ale pote sem si rekl, ze pro lepsi prehlednost, zejmena kvuli tomu, ze ja mam alespon nejake predstavy, co by notebook me mit, zalozim vlakno nove. Tak tedy...
Jelikoz se blizi Vanoce a take dalsi studia na VS, mam v planu si poridit notebook. Nasetril sem si na nej a jako horni hranici, kterou do nej chci investovat, mam 35.000 Kc.
Mam nejakou predstavu, jaky by mel mit zhruba parametry, avsak nemam zadne zkusenosti se znackama prodejcu, nevim cemu se radsi vyhnout a naopak kdo dela kvalitni, spolehlivy, bezporuchovy notebooky.
Tak se tedy obracim na vas, jelikoz sem ani nikde nenasel poradne masinku, ktera by +- splnovala moje pozadavky: grafika s vlastni pameti, idealne 512 mb, minimum 3 gb ram (4 gb ideal), 15" panel, wifi, sitova karta, procesor core2duo 2,5 ghz (nebo jinej nez core2duo? Priznam se, ze v procesorech se neorientuji. no, ted uz by byly lepsi snad i 3 ghz), minimalne 4x USB port. BT by se taky hodil, ale ten se da resit USB modulem. O HDD nejakou presnou predstavu nemam, ale cim vic, tim lip.
Tohle je takova predstava, co by to urcite melo mit, samozrejme ze srandy jako web kamera atp. jsou prinosem. Notas bych chtel hlavne na praci s grafikou, ale i na zabavu, abych si mohl tu a tam na odreagovani zahrat nejakou novou 3D first person strilecku.
Vim, ze si to mozna predstavuju moc ruzove, ale zkusenosti s nakupem notebooku mam nulove. Budu vdecnej za kazdej komentar/radu k veci.
Jaky notebook vybrat do 35 000?
Jaky notebook vybrat do 35 000?
Naposledy upravil(a) McGoff dne 10 pro 2008 17:07, celkem upraveno 1 x.
http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... hp?t=16021 - můj druhý post, jsou tam 3 odkazy, tak se podívej 

DELL VOSTRO 1500
T7250 - 2,5 GB - WD3200BJKT - UltraSharp™ WSXGA+ TrueLife™ - 8600M GT - XP SP3 & Vista Business - 9 cell - VX Nano
+ external WD3200BEVT
T7250 - 2,5 GB - WD3200BJKT - UltraSharp™ WSXGA+ TrueLife™ - 8600M GT - XP SP3 & Vista Business - 9 cell - VX Nano
+ external WD3200BEVT
Ano, tvuj post jsem cetl jeste pred zalozenim tohoto vlakna. 200 GB HDD se mi zda byt dosti malo, asi bych ho brzy zaplnil. Vsechny notebooky se dodavaj s 2 GB RAM, rozsirit tedy jdou vsechny, ale kdyz uz poridit novej notebook, tak rovnou s vyssi RAM.
A pak tu mam jeste nejak pochybnosti (nevim kde sem je vzal, asi je mam vsugerovany z nejakych diskuzi) - u HP si hodne lidi stezuje, ze je poruchovy. Dell se mi drive moc nezamlouval, ale ted se mi v celku jako znacka libi. Poskytuji pry dobry servis.
A pak tu mam jeste nejak pochybnosti (nevim kde sem je vzal, asi je mam vsugerovany z nejakych diskuzi) - u HP si hodne lidi stezuje, ze je poruchovy. Dell se mi drive moc nezamlouval, ale ted se mi v celku jako znacka libi. Poskytuji pry dobry servis.
není problém přece dokoupit, to co schází, ať už ramku, či disk... ramku jsem taky chtěl 4gb, ale zatím nemám potřebu rozšiřovat a disk se dá dokoupit buď externí, nebo větší a z toho co byl vevnitř si udělat externí, pomocí šuplíčku...
záleží jak na které HP si stěžují, toto je vlajková loď od HP (myslím ty s přídomkem "w"), něco jako od Audi A8
záleží jak na které HP si stěžují, toto je vlajková loď od HP (myslím ty s přídomkem "w"), něco jako od Audi A8

DELL VOSTRO 1500
+ external WD3200BEVT
+ external WD3200BEVT
Ten Hewlett-Packard EliteBook 8530p se mi libi, hodne se mi libi. Ted jenom dilema, jestli investovat opravdu 35 000 a poridit ho s procesorem T9400, nebo ozelet trosku vykonu a vzit o o 5 000 levneji s P8600. Ale taky ten drazsi ma WSXGA+, kdezto ten levnejsi WXGA. Pak uz se lisi jenom rychlosti otacek disku 7200 a 5400 (netreba rikat, kterej je kterej)...
McGoff píše:A co to ovlivnuje? To je trochu paradox mit moznych 8GB ram a vyuzivat jen 3, ne?
Záleží na tom, jakou verzi OS používáte. 64bitové systémy dokáží alokovat více jak 8GB paměti, nehledě na to, že lze použít přepínač PAE. Více zde http://www.extrawindows.cz/spusteni-win ... ost-pameti
Našel jsem i neověřenou zprávu, že v service pack 2 bude podpora více jak 3GB i pro 32bitové systémy http://notebook.cz/clanky/kratke-zpravy ... -a-4GB-RAM ale o tom vede diskuze tady http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... ght=doupal
Vím, že jsem trochu odbočil, ale chci upozornit na známé fakty. Jinak bych se podíval taky na Lenovo R500
Zpět na „Jaký vybrat notebook“