Tecra S10 problém zobrazení

notebooky Dynabook a Toshiba (Satellite, Portégé, Tecra, Qosmio, Libretto) a vše kolem nich
Krata
občas něco napíše

Tecra S10 problém zobrazení

Příspěvekod Krata » 06 led 2009 08:24

Ahoj,
pořídil jsem si Toshibu Tecra S10-11A jako mobilní pracovní počítač, jenže mám problémy s grafikou. Vybral jsem display s rozlišením 1680*1050, ale když na počítač připojím externí monitor, v tomhle rozlišení mi poblikává. Zatím jsem nepřišel na příčinu, počítač byl po dvou týdnech od koupě v servisu, kde si taky pobyl dva týdny a vrátil se mi s tím, že závada se neprojevila. Pokud vím, nic mi nevyměnili, posílal jsem to do HK firmě CSF. Problém se více projeví, když je počítač zapojený do el. sítě, viděli to i kolegové z práce, takže si nemyslím, že jde o můj subjektivní pocit. Ovladače jsem nainstaloval nejnovější. Teď používám rozlišení 1480*1050 a nejsem výrazně unavený, takže to buď dělá málo nebo vůbec. Předtím jsem vydržel dělat asi hodinu a půl. Na 22" monitoru je to ale škoda místa.

Jestli máte někdo nápad, co by se dalo vyzkoušet, nenechejte si ho pro sebe.

Díky. K.

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 06 led 2009 09:09

je klidne mozne, ze analogovy D-sub to nezvlada tak vysoke rozliseni, protoze je nachylny na ruseni, timpadem ma ext.monitor horsi obraz. zavisi na kvalite prevodniku na analog v notebooku, na kvalite kabelu i na kvalite prevodniku zpet na digital v LCD. muzes zkusit pouzit kvalitnejsi kabel, popr. zapojit monitor na jinou zasuvku (muzou se rusit pres zem - proto taky zminovane efekt, ze pri napajeni booku ze site je obraz horsi.)

uplneho odstraneni problemu se asi dockas pripojenim pres DVI vystup, ten je tusim na replikatoru portu:
http://www.alza.cz/replikator-portu-tos ... d89503.htm

popripade existuji i replikatory s vice porty (PS2, atd), ale stoji vic
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

MaTToS
guru

Re: Tecra S10 problém zobrazení

Příspěvekod MaTToS » 06 led 2009 10:29

Krata píše:Problém se více projeví, když je počítač zapojený do el. sítě, viděli to i kolegové z práce, takže si nemyslím, že jde o můj subjektivní pocit.

Neni to tvoj subjektivny pocit ale chyba toshibackych adapterov trojpinovych , je to zle odfiltrovane a s toho tretieho uzemnovacieho koliku sa prenasa vselijake rusenie zo siete na ground do notebooku a vlni sa cez D-SUB obraz na monitore - pôsobi dojmom blikania obrazu .
Kazdopadne na baterke by to malo byt nepoznatelne a prejavovat sa hlavne pri pripojenom adaptery adapter menime za dvojpinovy :evil:
Ja som mal rovnaky problem na notebooku .
Ale napriklad v alze pisu k notebooku k prislusenstvu aj replikator nedostal si ho nahodou k notebooku ?Skus to cez DVI, pri digitale sa to neprejavuje .
ThinkPad T420@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .

Krata
občas něco napíše

Příspěvekod Krata » 06 led 2009 12:06

Pokud zapojím LCD a počítač do různých zásuvek, blbne to ještě hůř, ale zásuvky jsou na stejném vedení. Kabely jsem měnil, s původním tenkým bez pořádného stínění to skoro nešlo používat. Zkusím si někde vypůjčit ten dok. Škoda, kdybych tohle věděl, koupil bych počítač s DVI, nepokládal jsem to za důležité.
Děkuji. K.

Krata
občas něco napíše

Re: Tecra S10 problém zobrazení

Příspěvekod Krata » 06 led 2009 12:33

MaTToS píše:... vlni sa cez D-SUB obraz na monitore - pôsobi dojmom blikania obrazu ...

Ano, to je přesně ono. Proč mi teda servisáci nevyměnili zdroj? :cry: Ještě jsem tam volal a přímo jsem s nimi o tom mluvil, měl jsem od jednoho člověka zprávu, že měnili zdroje na firemních NB.

nebruci ti zdroj k notebooku? Ted jsme vraceli nekolik Whiteenergy nahradnich zdroju k Toshiba notebookum, protoze byly spatne vyfiltrovane a na noteboocich nechodil touchpad (zabrucel se). Bylo to vyborne, spravce site mi to prinesl na stul, zapojil, nabehly Windowsy a touchpad nesel. Povida "a ted se divej jak to opravim...". Naslinil si malicek, vrazil ho do RJ45 konektoru sitovky a touchpad zacal behat. Vyndal ho a prestal... Komentare prosim jen slusne

Replikátor jsem k tomu nedostal, počítač je koupený v Plzni u jedné firmy.

designme
píše často
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designme » 06 led 2009 12:55

Ja mam presne tento isty problem s Tecra R10-10W. Je smutne ze notas za 40 000 robi nieco taketo.

Zajtra sa chystam volat do servisu FS v BB a potom tam s notasom pojdem osobne. Dufam ze sa im to tam prejavi. U predajcu na 17" Acer LCD to nebolo poznat, no na mojom NEC a Sony LCD TV je to hroza.
Digital designer
Acer Nitro V15 VN7-591G-76L9 (i7-4710HQ, 16GB, 128GB SSD + 1TB HDD, GF 860M, Win10)

MaTToS
guru

Příspěvekod MaTToS » 06 led 2009 17:12

Krata : treba sa s tym technikom porozpravat ze ten trojpinovy zdroj je navine rovnake problemy ten zdroj robi aj s fujitsu notebookom ked som si to zapojil nanho takze tolko k tomu - neviem preco toshiba take zdroje pouziva, ako fujitsu take problemy nema a bude to tym ze trojpinove zdroje ani nepouziva, v notebooku to fakt nema vyuzitie tam bohate staci dvojpinovy zdroj a je to bez problemov .Ved povedz technikovy nech to napise do toshiby a taktiez odporucia klasicky dvojpinovy adapter a bude po probleme .Pripadne ked bude neodbytny povedz technikovy nech to predtebou zapoji a ked to bude robit nech ti da potvrdenie o neopravenej zavade a chod si pre peniaze k predajcovi za notebook - v tomto pripade ti ten zdroj radsej daju aj hned do ruk .
A teda rovnake vlnenie-preblikovanie obrazu cez DSUB mi robil aj MSI notebook s originalnym dodanym TROJPINOVYM zdrojom v baleni co som vyriesil pouzitim zdroja s fujitsu siemens a bolo tiez po probleme s blikanim (MSI support mi odpisal ze je to chyba zakladnej dosky ktoru treba vymenit tak nech kontaktujem autorizovany servis takze informovanost o tomto probleme uzasna).
ThinkPad T420@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .

Think service engineer .

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 06 led 2009 17:40

bohuzel...bud nejakym zpusobem odstranis zem z jednoho nebo druheho, nebo DVI, digital timto problemem netrpi.
"Problém se více projeví, když je počítač zapojený do el. sítě,"
z tohohle mi ale vyplynulo, ze obraz neni idealni ani pri napajeni notebooku z baterii, tzn. tam, kde by k zadnemu ruseni pres zem dochazet nemelo. pokud je to opravdu tak, pak jedine digital.

jinak ja napojuju k D630 pres d-sub 1680/1050, ma dvoukolik na trafu, obraz je sice stabilni, da se na tom bez problemu delat, barvy jsou dobre, po poradnem prozkoumani ale lze zjistit, ze pri behu pres DVI ze stolniho (pouzivam ten monitor pro oba pocitace, dokonce tam mam stajnou tapetu) je lepsi - proste jakoby o neco ostrejsi

http://swarm.cz/blog/technika/technolog ... vga-a-dvi/
pekny clanek od swarma, kde je videt, co tim myslim.

takze uvidis. pokud to ale nevypada pekne pri behu na baterie, tak to dle me dvoukolikem nezachranis.
kazdy velky byk byl jednou tele

Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

Krata
občas něco napíše

Příspěvekod Krata » 10 led 2009 00:44

Článek je opravdu pěkný. Hledal jsem nějaké informace o doku nebo T. Dynadock, ten Dynadock je právě teď použitelný, bez 3D bych se hodně omezil. Telefonoval jsem se servisem, ale většina hovoru se odehrála v rovině "divení", výměnou zdroje jsem pána spíš pobavil :cry: . Asi se budu muset sebrat, půjčit si v ten LCD, na kterém kreslím a vyrazím do Prahy. S oznámením vady Toshibě je to prý nadlouho moc mi to prý nepomůže.
Vědět, že se něco takového může přihodit, zohlednil bych i vybavení počítače DVI, bohužel jsem si myslel, že pro mně je zbytečný.
Mám ještě v záloze známého s aktivní UPS, tak si ji v týdnu vypůjčím, třeba se odstraní jedna z příčin.

Děkuju vám za pomoc.

Zpět na „notebooky Dynabook (dříve Toshiba)“