chtěl bych se zeptat není mi jasné proč jsou v počítačích dvoujádra
Jestli když mám procesor 2.7ghz tak se to násobí 2* nebo proč vlastně dvoujádro někde jsem četl že to je kvůli hrám nebo podobně ale nejsem si jist s tím procesorem jestli se to násobí 2* poraďte pls
proč dvoujádro
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
Podle mych skromnych znalosti *2 asi ne, protoze vetsina aplikaci porad jeste neni optimalizovana na dvoujadra a neumi je vyuzivat, takze bych to odhadl tak nekde mezi 1.5 - 1.7, ale kazdopadne se vyvoj ted bude ubirat timto smerem protoze pri zvysovani frekvenci vyrobci narazily na hranice moznosti soucasnych technologii a fyziky ...
Fujitsu-Siemens Amilo Pro V3545, C2D T5500 1,66 GHz, 1 GB DDR2 667 MHz, nVidia Go 7300, HDD 160 GB, Kubuntu 8.04 Hardy, Supreme Commander
Prvnich 25 let sveho zivota jsem byl nestastny, protoze mi chybel kvalitni notebook.

Prvnich 25 let sveho zivota jsem byl nestastny, protoze mi chybel kvalitni notebook.
ono to dvoujadro je hodne poznat hl. u vice spustenych aplikaci soucasne,napr kdyz jsem mel pustenou napr nejakou hru, ketra jela uz temer na hranicich moznosti PC (u desktopu byvaleho) a chtel jsem prepnout do win, znamenalo to casto sek na urcitou dobu, u dvoujadra mi to jen preblikne
jinak ze plno programu neumi vyuzivat naplno obe jadra je skoda. ale treba u kodovani videa, CADu, apod je dvoujadro citelne znat, takze hl. ty spec.aplikace jsou dost zrychlene.
jinak ze plno programu neumi vyuzivat naplno obe jadra je skoda. ale treba u kodovani videa, CADu, apod je dvoujadro citelne znat, takze hl. ty spec.aplikace jsou dost zrychlene.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
No pravda, ze u vice spustenych aplikaci je to vyhoda ...
I kdyz s tim prepinanim her to nejak moc nepozoruju ... vetsinu toho seku stejne zabere swapovani na disk ...
I kdyz s tim prepinanim her to nejak moc nepozoruju ... vetsinu toho seku stejne zabere swapovani na disk ...
Fujitsu-Siemens Amilo Pro V3545, C2D T5500 1,66 GHz, 1 GB DDR2 667 MHz, nVidia Go 7300, HDD 160 GB, Kubuntu 8.04 Hardy, Supreme Commander 

-
- píše často
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
No, jak jiz zde bylo receno, 2 a vice jader zvlada lepe vice procesu najednou a nektere aplikace to umi vyuzivat a jine ne. To se tyka i her ... pokud to hra umi vyuzivat, tak je to urcite plus ... A u nekterejch her to je nutnost (i kdyz bych rekl, ze takove jsou v mensine - rozhodne ne strilecky, vetsina her potrebuje nejvic tu grafickou kartu) Ale treba takovej Supreme commander si na jednojadre moc nezahrajes a grafika ti moc nepomuze ...