EX610 - vrci vetrak vs. ERASMUS - sticker, global zaruka...

notebooky MSI a vše kolem nich
pcmaster
občas něco napíše

EX610 - vrci vetrak vs. ERASMUS - sticker, global zaruka...

Příspěvekod pcmaster » 18 led 2009 01:45

Zdarec, mam podobny problem ako vsetci ostatni, v juni 2008 som tesne pred odchodom na studijny pobyt do Svedska kupil v Prahe EX610. Bol som s nim spokojny. Ale potom preskocilo vetraku a uz huci.

Moja situacia je taka, ze sa nemozem vratit do Prahy, som na juhu Svedska (Lund) a najblizsi autorizovany servis je v Dansku asi 100 km a vo Svedsku 700 km, oboje prilis daleko a stroj potrebujem! :(

Ako bonus, v msi global warranty booklete je strana, kde by mala byt peciatka predajcu (alza.cz), ale knizka je samozrejme CISTA, pretoze, ak ma pamat neklame, knizka bola v zabalenej krabici, ked mi NTB predali. Tj nemali ju ako vyplnit. Mam vobec globalnu zaruku?

Na spodku NTB je nalepka (warranty sticker; void if tampered), ktora je tam sikovne cez dvere k HDD aj k zvysku stroja. Niekde (tu a na CA, US a UK MSI forach) som cital, ze ak si chcem "upgradnut RAM", tak porusenie stickera NEVADI. Tj, mozem odstranit sticker a "upgradnut RAM" (ak ma chapete?) a neprijst o zaruku??? :O

Thx za nejaku konstruktivnu odpoved (nie taku, ze som si mal kupit lepsi notebook alebo sa mam za 300 DKK trepat do Danska a nechat to tam na tyzden...). DIK!

MaTToS
guru

Příspěvekod MaTToS » 18 led 2009 02:05

Uplne najlepsie je warranty sticker uplne odstranit z notebooku a je pokoj, v pripade reklamacie ti staci faktura a seriove cislo ale pozeram ze ked si vo svedsku tak servis point MSIcka je tu : Address: Lugna Gatan 16 S-72136 VÄSTERÅS Sweden
TEL: +46 (0)8 5900 2600
Tam zavolaj ze aky mas problem a si odnich xxx km mali by ti poslat kuriera ktory zobere notebook na opravu pripadne ta odporucit na hlavny servis MSIcka v nemecku ktory ti posle kuriera pre notebook .
Ked som reklamoval svoj EX610 tak mi o tom hovorili v servise ze aj kurier sa da objednat ktory to pride zobrat .
Naposledy upravil(a) MaTToS dne 18 led 2009 02:08, celkem upraveno 1 x.
ThinkPad T420@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .

pcmaster
občas něco napíše

Příspěvekod pcmaster » 18 led 2009 02:08

Dik, to som nasiel, lenze to je skoro tak daleko od Lundu ako Praha! :( Cize pre mna nic moc...
S tym stickerom by ma to konkretnejsie zaujimalo. Nielen preto, ze by som chcel ocheckovat ten ventilator, jemne ho ocistit a tak (to je neoficialna verzia) ale aj fakt zvacsit RAM z 2 GB na 4 GB (to je oficialna :)) Isto nepridem a zaruku, ked ho otvorim (tj porusim sticker)?

Do toho servisu zavolam v pondelok, som zvedavy... netesim sa :)

A este dalsi krasny bonus, ktory ma mozno, a mozno nema, suvis s tym ventilatorom - tak 0 az 10x za den sa mi resetne grafika (driver) a to tak, ze chvilu je to mrtve (s nejakym artefaktom) a potom to ATI driver resetne a informuje ma o tom dialogom. Nezavisi to na zatazi ani na nicom. Celkovo sa mi velmi neprehrieva, v zatazi sa CPU nad 70 stupnov nikdy snad nedostalo...

pcmaster
občas něco napíše

Příspěvekod pcmaster » 20 led 2009 11:11

Super, tak z danskeho oficialneho MSI servisu mi odpisali:

Hello Pavel

We can handle the service for your notebook, even if it is bought in Prague.

You need to send the Notebook at your own cost though, and also cover the cost on the return-freight.

Our adress is :
Admire
Brydehusvej 26-28
2750 Ballerup
Denmark

Please attach a copy of the invoice, and a detailed error description - you can print this mail.

Regarding warranty stickers, you are allowed to break this for upgrading ram etc.
However, should damage occur while you do this, the warranty will be void.

Med venlig hilsen / Yours sincerely

Philip

Admire

swarm
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 20 led 2009 12:02

Kdybys tolik nechlastal, nekoupil bys MSI :P :wink:

PS: Docela dlouho mi trvalo, než jsem si uvědomil, kdo že to na naše fórum zavítal :)
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)

pcmaster
občas něco napíše

Příspěvekod pcmaster » 20 led 2009 12:07

Hehe, cau :-D Praveze aj bez toho chlastu som rad, ze som si do Svedska mohol kupit aspon MSI... :\

Kazdopadne, furt mam strach to otvorit :( Nie preto, aby som daco dojebal, toho sa nebojim, ale aby som fakt neprisiel o zaruku...

pcmaster
občas něco napíše

Příspěvekod pcmaster » 22 led 2009 17:24

No a co si myslite na ten sticker? Je bezpecne (ohladom na zaruku) to fakt otvorit a napriklad vysat prach a tak? :O

Fazotron

Příspěvekod Fazotron » 22 led 2009 20:10

Mozes to kludne sthnut a vysat prach, pripadne upgradovat RAM. pripadna reklamacia by mala prebehnut bez problemov. Usudzujem tak z vlastnej skusenosti

pcmaster
občas něco napíše

Příspěvekod pcmaster » 22 led 2009 20:25

Uz si ho potom vari reklamoval? :)

MaTToS
guru

Příspěvekod MaTToS » 23 led 2009 21:00

Ano ja som ho otvoril , 4x vyreklamoval a nakonec mi este aj prachy vratili EX610 never more od kupy hlucny vetrak, po oprave vydrzalo tyzden byt ako tak ticho a zas vrcal jak svina, grafika odisla , ramka odisla , disk odisiel natom , baterka po pol roku vydrzala len necelu hodinu a to som ju pouzival minimalne .-- ked som volal do servisu do CR ze co stym ze uz druhykrat je tam chybna grafika behom troch mesiacov tak mi technik povedal nech idem k predajcovi a vypitam si peniaze za notebook ze je to na dve veci --- asi tak to funguje s MSI
kupil som ho v marci 08 , peniaze mi vratili cca. v novembri a v servise bol dokopy 3 mesiace takze som ho pouzival doost malo a ono sa to pouzivat ani moc nedalo teda .
ThinkPad T420@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .

Think service engineer .

Fazotron

Příspěvekod Fazotron » 26 led 2009 11:05

pcmaster píše:Uz si ho potom vari reklamoval? :)
Ano uz som ho raz reklamoval. Len keby ten novy vetracik nebol taky hlucny :?

NRman

Příspěvekod NRman » 15 bře 2009 14:37

book potrebujem a byt bez neho cca mesiac je nepredstavitelne..ked vrci otvorim vyberiem vytiahnem osku ventilatora napcham tam vazelinu a ficim..momentalne je ticho uz 2 mesiac :P

Michal27
zlobivá kočička

Příspěvekod Michal27 » 15 bře 2009 14:47

To by me teda bavilo, rozebirat vetrak :?
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012

Zpět na „notebooky MSI“