Kupil som si k PDA 8GB SDHC kartu Kingston. Problem je, ze pri zapise na kartu v TP R61 sa po par percentach zapis zkonci chybovou hlaskou v zmysle, ze medium je poskodeneniekdotre udaje boli stratene.
Zapis prebieha prilis pomaly, len nieco okolo 2000 kbit/s...pritom karta je Class 6.
Kartu som niekolko krat formatoval. Zapis som testoval vo WinXP, ale aj pod Vistou (mam multoboot).
Kartu som testoval aj na inom notebooku, nejaka Toshiba Satellite s Vistou, zapis aj citanie bolo uplne bez problemov.
Kde je problem?
Problem s SDHC na TP R61
zisti si presny typ citacky a skus si na nete najst nove ovladace (aj z ineho NB)... ja som mal podobny problem na starom notasi, ked mi citacka vobec nechcela zobrat 2GB 150x kartu... samozrejme vyrobca NB prestal aktualizovat ovladace uz hooodne davno, takze som musel pouzit ovladace z ineho NB, ktore vsak funguju bez problemov a dokonca pridali aj do tak starej citacky (vyse 4 roky) podporu SDHC, pricom rychlosti prenosu z obycajnych SD kariet sa citelne zvysili... v najhorsom si kup usb citacku, dnes uz stoja par korun...
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“