Výběr NB do 25000

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
svob.Walther
občas něco napíše

Výběr NB do 25000

Příspěvekod svob.Walther » 24 úno 2009 18:28

Zdárek.

Takže můj dosavadní NB (ASUS F3KA) je na pokraji své fyzické životnosti, tak se začínám poohlížet po náhradě.

Jelikož tento můj dosavadní NB doplatil na svou né moc pevnou konstrukci, prvním požadavkem je pevná konstrukce. NB často přenáším (prakticky denně intr => škola) a taky do trochu horších podmínek (kasárna).

Druhým faktorem je nutnost rozběhání programů jako je AutoCad a Maya. Nevyznám se přesně v tom, jaká je na to potřeba grafárna, ale je mi jasné, že jelikož chcu pevnou konstrukci tak nemůžu čekat graf. jako v puvodnim F3KA (ATI HD2600 - 512MB). Sic bych si na tom rád zahrál nějakou novější hru, není to prioritni.

Třetím požadavkem je výdrž baterie. F3KA mi stěží vydrží 1h30min, povetsinou ani to ne. Byl bych sice rád aspon za 3 hodiny, ale v důsledku neni problem z tohoto pozadavku slevit.

Na velikosti, firmě a hmotnosti moc nezáleží. Jsem zvyklý nosit těžké věci, takže ani ty 4 kila by při denním přenášení nevadily. Firma je mi taky volná, jenom nevim esi bych kvůli použitým materiálum chtěl znova ASUS. Ale nevím, třeba se od té doby zlepšili, takže bych klidně bral i ASUS.

NB bude sloužit také dost na psaní (QIP, Word) takže by byla fajn nějaká normální klávesnice, bez prohozeného Fn a Ctrl.

NB si také beru často do postele, většinou opřený na kolenech a podložený velkou tenkou knihou s pevnymi deskami. Bylo by tedy vhodné, kdyby příliš "netopil." F3KA mi vyhovuje, ale co má třeba spolužák FS Amilo, tak to rozhodně ne.

Cena by měla ideálně být do 25000 s DPH, ale eventuelně bych moh zainvestovat i 30. Samozřejmě čím méně, tím líp. Bylo by supr, kdyby zbyly peníze např. na batoh, příp. větší aku.

Zatím sem koukal jenom po:

http://www.alza.cz/hp-pavilion-dv5-1150ec-d101979.htm
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=56912

, ale rád si nechám poradit :)

Díky za všechnu pomoc
Naposledy upravil(a) svob.Walther dne 24 úno 2009 18:57, celkem upraveno 1 x.

BlackDragon
píše často

Příspěvekod BlackDragon » 24 úno 2009 18:50

Jestli je požadavek pevná konstrukce, tak pavilion můžeme vyškrtnout. Dobrá volba bude tato toshiba: http://toshiba.mironet.cz/toshiba-tecra ... s+dp90667/ konstrukce je na dobré úrovni, snadno přenositelný, výdrž 5 hodin, dedikovaná grafika. Normálně stojí přes 30k, proto bych tohle opravdu zvážil.
Dále R500 http://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-r500-d107693.htm konstrukce bude taktéž velmi dobrá, výhoda oproti toshibě bude větší displej s větším rozlišením na autocad vhodnější. Výdrž bude +- podobná.
Toshiba Satellite A210-19J + 1GB RAM + Windows 7 Professional
IBM ThinkPad T42

svob.Walther
občas něco napíše

Příspěvekod svob.Walther » 24 úno 2009 19:59

Tak pevná konstrukce... Jde mi hlavně o to, aby to vydrželo víc jak ten ASUS. Co sem se díval na HP co má nadřízený, tak mi přišel o dost pevnější.

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 24 úno 2009 22:36

thinkpad R500 s wsxga+ displejem bude na tve pouziti dle me nejlepsi volba. urcite ocenis vyssi rozliseni, notebook jako takovy je taky dost pevny (horcikovy ram uvnitr), je sice trochu pres rozpocet, ale jinak pro tebe idealni notebook.

jinak ten travelmate 5730g neni spatny, pomerne pevny notebook( taky pouziva horcikove vyztuhy), vykonove taky dostacujici, recenzi najdes zde na notebook.cz.
jediny problem je wxga displej - na tom toho moc nenakreslis (resp. je to spise trapeni nez kresleni)
vzal bych ho jedine, pokud mas doma nejaky min. 1400x1050, popr. 1680x1050 displej, abys to na nej mohl pripojit

(kdyztak r500 digital vystup taky ma, tak ani tam by nebyl ´problem, je akorat drazsi o ten displej, mno...)

co se tyce HP - paviliony ne, nejsou to moc pevne booky. business trida od HP je na tom naopak slusne - compaq -b m slusne (byt plastove) telo, elitebooky (-p a -w rady) pouzivaji slitiny.
s 25k ale elitebook nehrozi a compaq -b s wsxga+ displejem by byl taky tak nejak s odrenyma usima, nehelde na to, ze R500 je pevnejsi.

EDIT:
jinak travelmate 5730g se dela i s ati HD3650, akorat pocitej s nizsi vydrzi a vyssima teplotama proti hodnotam v recenzi. nestoji zas tak moc. ale opet - displej....
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

Zpět na „Jaký vybrat notebook“