Padající ovládač amdkmdap

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem

Ze své R500, R400, T500, T400 jsem

Velmi zklamán
2
13%
Spíše zklamán
1
7%
Až na drobnosti spokojen
4
27%
Až na drobnosti spokojen
4
27%
Velmi spokojen
4
27%

Celkem hlasů: 15

Warhawk
guru

Padající ovládač amdkmdap

Příspěvekod Warhawk » 02 bře 2009 12:54

Jelikož jsem zatím nenašel žádné povídání v češtině, tak bych se Vás rád zeptal, zdali má někdo stejný problém s padajícím ovládačem grafikcé karty u nových TP s přepínatelnými grafickými kartami ?

Dříve jsem tento "thread" přeskakoval :
http://forums.lenovo.com/lnv/board/mess ... ad.id=3704

ale bohužel, už jsem ho musel také pročíst.

(pro ty co nevládnou anglickému jazyku :

- náhodně padající ovládač grafické karty při připojení přes displayport nebo dock.
- známe u w. vista i XP, 64b i 32b, vypnuté i zapnuté Aero atd.
- lenovo nespěchá s řešením :-((

Mimochodem jak jste spokojeni s novým T400, T500, R400, R500 ? Já od pořízení tohoto stroje musím neustále něco řešit. Nefunguje presentation director, neustále se něco samo od sebe mění. S každým upgradem powermanageru se mi rozhodí nastavení atd.
Poslední perla je padající ovládač. Lenovo tento problém řeší již šest měsíců (takřka od uvedení nových serií) a bezvýsledně. Jak se vůbec může stát, že Lenovo od toho dává ruce pryč, případně to řeší již půl roku ? Vždyť tohle není "MSI ani Acer" (s nadsázkou), ale bussines model. Vždyť ve firmách /konkrétně znám dvě, kde TP používají/ je dock a externí monitor základ...

A zadalší - proč se objevují na stránkách lenova nové ovládače a u "system update" nikoliv ? K čemu ten program je, když musím kontrolovat ručně web ?

Ach jo :-(

Snad malou útěchou může být že nové TP splnily MIL810-F.

Jakoob
guru

Příspěvekod Jakoob » 02 bře 2009 14:57

Jj přidávám se taky. Zhruba před půlrokem jsem odložil svou Z61m a utíkal pro nový TP s přepínatelnými grafikami. Byl jsem plný očekávání, neboť starší Thinkpad byl naprosto úžasný....
.....bohužel po první dnech používání jsem docela nechápavě zíral a hledal jestli mi omylem neprodali nějaký levný "acer". Nové TP mě kromě výdrže zklamalo snad ve všem. Základem jsou naprosto nepoužitelné Visty na které je ještě naložen balík Lenovo aplikací. Už mám třetí instalaci Vist, tentokrát 64bit, vyplé aero, indexaci, ob den pouštím ccleaner a jednou týdně defragler. Rychlost T500 se tak aspoň na dohled přiblížila starému TP Z61m, přitom s parametry procesoru a RAM jsem měl mít světelnou rychlost.
Už mám za sebou tak 10x BSOD a to převážně uprostřed práce. Zlobí Presentation Director, teď ty ovladače....nechápu proč Lenovo neudělá switchable ovladače pro winxp(ano tuším že je tam zádrhel s grafickým jádrem, ale myslím že by to i tak mělo jít).

Po stránce zpracování mě docela nasírá to nedovírací víko a následná mezírka. Umístění USB portů je naprosto nedomyšlené a prakticky nelze použít porty současně. Místo HDMI či DVI, přidalo Lenovo Displayport, který pardon skoro nikdo nemá, nebo o něm nikdy neslyšel. Na redukci do HDMI čekám a bude dyžtak u krup.cz ....

Udělal jsem chybu, že jsem nečekal na recenze a noťas koupil z prosté důvěry ke značce, ale chybami se člověk učí ....
Z61m -> T500 -> X220 -> MBPro 13 -> XPS 15 -> MBPro 13

Warhawk
guru

Příspěvekod Warhawk » 02 bře 2009 15:46

Jako kdyby si mi mluvil z duše. Já se setkávám většinou s nepochopením stylu "dyť máš thinkpad, to je úplně super noťas, dyť to funguje atd.." nicméně realita je jinde.
K čemu jsou mi přepínatelné grafiky za běhu, když přijdu do školy, probudím noťas z hibernace a přepíntelné grafiky nefungují (hlášky typu "máte připojen externí monitor", případně se nic nestane (přepnu a nic) a stejně musím noťas natvrdo restartovat...
Proč bych měl chválit thinkvantage aplikace a presentation director (ten snad potřebuji pořád), když v 70% případů mi vyhodí chybové hlášení , že je něco špatně nastaveno (zas restart a jde to).
Mechanické zpracování - spolubydla má zmiňované Z61m . Ano , má taky mezery, ale víko je beton, konektory jsou udělány rozumně, klávesnice se neprohýbá (tu budu chtít v létě v usa vyměnit).
Productivity center - hezký nápad, ale možnosti nastavení jsou mizerné. Chybí mi možnost nastavit si i velikost . Já třeba používám jen pár zkratek, vypnu RSS i Help centre, ale co z toho, když má okno stále stejnou velikost ? Proboha proč ??!!
LCD - zklamání. Rozlišení atd je krásné, ale podsvícení je podrůměrné. Chtělo by to LED jako o 14tky..
O padajícím synapticu se snad nemusíme ani bavit.
Vistu jsem zkoušel 64b i 32b, (přístup k MSDNAA), ovládače, acronis na obnovení mi jede snad pořád.

No prostě past vedle pasti.

Warhawk
guru

Příspěvekod Warhawk » 02 bře 2009 15:47

Jinak redukci na DVI jsem koupil na ebayi asi za 20USD.
Kdyžtak koukni...

polo

Příspěvekod polo » 02 bře 2009 15:51

Spravit ovladac ktory by umoznil prepinat grafiky pre XP nieje mozne(XP neumi prepnut za chodu musi tu byt restart)...

Vypinas AERO ? Ci iba tie graficke udelatka ktore su sucast aera ?
Inac R400 a R500 nema prepinatelne grafiky...

Ale pravda lenovo dovrzalo vacsinu SW,display nedosada,viacero plastov vrze,piska to a este aj klavesnica sa prehyba...(Bohvie ako ma nepotesilo ani to strasne vyklanie baterky aj ked to sa da jednoducho vyriesit podlozenim papierika medzi baterku a book=teda to nieje vydiet)
Ale stale je to lepsie ako vacsina konkurencnich bookov po stranke chladenia,dizajnu,bussines vybavy atd.

Warhawk
guru

Příspěvekod Warhawk » 02 bře 2009 16:01

jejda , já žil v tom že i R400 a R500 má přepínatelné grafiky. Holt chybama se člověk učí :-)

Ghost
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Ghost » 02 bře 2009 16:13

Polo: R400 s ati ma hybridnu grafiku.

inak nepride mi, ze by ten problem lenovo neriesilo. aspon teda podla tohto dokumentu http://www-307.ibm.com/pc/support/site. ... MIGR-71851 z 26.2.2009 ci sa to da riesit aj vyrazne rychlejsie tazko povedat, kedze neviem ci ide len o chybu na strane lenovo alebo aj u 3tich stran (intel, amd, microsoft, etc...)

inak osobne si tiez myslim, ze aktualna seria R/T/W nie je moc podarena a s upgradom som sa rozhodol pockat minimalne na dalsiu generaciu - pokial mozno radsej T510 ako T501.

p.s. XP uz je mrtvy system. pridavanie novych features sa tam uz da tazko ocakavat. to uz skor bude lenovo investovat do lepsej podpory novej 7micky.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8

Jakoob
guru

Příspěvekod Jakoob » 02 bře 2009 17:41

to polo: nastavil sem zakladni graficke rozhrani ala win2000, nevim jestli je to tim, ale aplikace od lenova naskakuji rychleji a nesekaji se....

to ghost: je pravda ze XP sou mrtve, bohuzel Visty jsou na nic a vydat notebook s prakticky nefunkcnim OS je trosku divny.....downgrade na XP je fajn, ale k cemu kdyz musim vypnout jednu grafiku v BIOSU...

ano Thinkpady jsou porad jedny z nej notasu na trhu, ale jejich kvalita jde docela strme dolu...priste si urcite ten notebook necham ukazat v cele krase a pockam na par recenzi
Z61m -> T500 -> X220 -> MBPro 13 -> XPS 15 -> MBPro 13

Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“