Máte někdo zkušenosti s IBM thinkpad z60m?

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
Vlcek999

Máte někdo zkušenosti s IBM thinkpad z60m?

Příspěvekod Vlcek999 » 24 bře 2009 23:20

Ahoj.Mám tu notebook IBM Z60M.Vypadá na moc fajn počítač.Jen vidím notebook této značky prvně a nekupuju ho nový tak nevím zda jisté vlastnosti jsou u tohoto notebooku normální. Proto pokud by byl někdo zkušený s tímto typem prosí dejte vědět.Má to slušne výkonnou grafickou kartu jen po zhruba hodině práci s programem náročným na grafickou kartu se přehřeje a vypne. Je to v pohodě?I kloub mě překvapil.Jeho stavba je rozdílná než u jiných notebooků a velice se mi zamlouvá jeho robusní konstrukce jen jsem se setkal prvně že se spodní kloub při otevírání a zavírání lehce pohybuje a není na tvrdo usazen do lůžka. Je to nějaká dobře vymyšlená konstrukce nebo mám špatný notebook? Moc vám děkuju za příspěvek.Mějte se

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 25 bře 2009 00:00

to prehrati muze byt zpusobeno prachem uvnitr notebooku - vetracek pak muze chladit jak o zivot a neuchladi, pac vzduch neprooudi.
taky jetse pomuze vymena teplovodive pasty mezi chladicem a cpu, gpu.
jinak s cistym chlazenim se samozrejme notebook prehrivat nemuze

panty - jestli je vule v pantu zjistis podle toho, jak se chova displej vuci telu, jestli tam neni nejaka vule at uz v ose pantu (panty se postupem casu, obzvlast pokud jsou z vyroby hodne utazene, trochu vyklajdaji, displej pak dostane takovou "houpacku" -> tzn.nedrzi uplkne svou polohu, ale ma rozkyv), nebo kolmo na osu (displej se hybe vuci zakladne - svedci spise o nedotazenem pantu k displeji nebo zakladne, popr. o vylomenem pantu)
pant samotny byva castokrat (nevim jak presne u tohoto modelu) prikryty krytkou, ktera byva jen nacvakla - tzn muze se lehce hybat a pant pod ni byt naprosto v poradku.

jinak IBM dnes uz notebooky nedela, jejich notebookova dibize byla prodana Lenovu, no thinkpady se vyrabeji porad, thinkpady byvaji spise takove drazsi notebooky, urcene pro praci, se slusnym zpracovanim
(mam pocit, ze z60m uz byla v rezii lenova, i kdyz jeste s nalepkou IBM)
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

MartenP
píše často

Příspěvekod MartenP » 25 bře 2009 10:41

Fakt o pantech mohu potvrdit. Měl jsem T61 15.4" s naprosto úděsně utaženými panty. Stačilo ho třikrát otevřít a byla tam vůle. Panty navíc byly dvakrát vyměněny za identicky tuhé a historie se opakovala. Proto bych si na panty dával setsakra bacha a zkontroloval si jejich tuhost.

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 25 bře 2009 12:31

jj, D630 stejny problem, hodne tuhe panty, ktere casem pomerne rychle chytly rozkyv.
kazdy velky byk byl jednou tele

Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

Vlcek999

Příspěvekod Vlcek999 » 28 bře 2009 16:05

Díky moc za radu.Moc mi pomohla.Zachránil jste notebook před prodejemZdá se že panty jsou docela častý problém.Zkusím s tím něco udělat.Pokud by se mi něco kladného podařilo vylepšit určitě dám vědět.Jinak si zbytek docela vychvaluju.Trackpoint se mi hodil ve stísněným autobuse a osvětlení klávesnice jsem už nejednou využil při práci v noci.Má to fakt praktický design.

Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“