Nespustí se Vista

Vše kolem Microsoft Windows. Zkušenosti, problémy, vylepšení atp.
Axion

Nespustí se Vista

Příspěvekod Axion » 16 kvě 2009 21:56

Dobrý den, mám následující problém.
Spustil jsem počítač (notebook ASUS M50SA) vše vypadalo normálně ale Vista už nenaběhly, místo toho se počítač restartoval a vše se opakovalo. Zkoušel jsem se nějak dostat do nouzového režimu to se mi ale nepodařilo. Teď se nacházím ve fázi, kdy mi po spuštění začne nabýhat nouzový režim (asi), napíše se "Windows is loading files..." (černá obrazovka + šedý pruh) , pak se objeví Windows načítání a po chvíli plocha s šipkou (rozlišení bych tipoval tak 800x600), plocha je šedá (když bootuje z HDD) nebo modro zelená (když to jede z DVD), ale kromě té šipky se tam dál už nic neobjeví.

Fakt nevím co s tím, nepodařilo se mi ani dostat se do fáze abych mohl reinstalovat Win (ale nevyznám se v tom, takže možná jen nevím jak se tam dostat).Také jsem přemýšlel, jestli by nešlo nainstalovat jiný OS (např. Linux) na externí HDD, přes e-sata ho připojit k notebooku a rozjet to s ním, jestli by pak nešli ty windowsy nějak opravit, nebo alespoň zazálohovat data.

Nejhorší na tom je, že ty data, co tam jsou, budu zítra potřebovat, jinak jsem v ****** :-( Začínám být docela zoufalý...

Děkuji za odpovědi.

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 16 kvě 2009 22:06

dal bych to na reklamaci.
jinak pokud je v poradku HDD, tak data muzes ziskat napr. tak, ze ten disk pripojis na jine pc (pokud mas desktop, ktery ma sata disky, tak staci primo u 2.5 a 3.5 je konektor stejny), jinak napr. pres USB ramecek (cca300kc)
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

Axion

Příspěvekod Axion » 16 kvě 2009 22:19

Právě že to jinam připojit nemůžu, teď je mým hlavním cílem rozjet to alespoň nějak, třeba s linuxem přes ext. HDD, ale nevím jak na to...

Axion

Příspěvekod Axion » 16 kvě 2009 23:45

Tak podle toho co jsem zkoušel zjistit i na zahraničních stránkách, tak se asi nacházím v instalační fázi, jenom se te instalace nerozběhne ať dělám co dělám :(

Kdybych se alespoň dostal do safe modum zkouším mačkat F8 ale nic se neděje...

A taky je mi trochu divný, že dřím jsem se dostal do fáze, kdy mi to dalo na výběr spustit systém nebo provést kontrolu paměti (to jsem taky udělal ale ničemu to nepomhlo) ptalo se mě to česky, teď když se do té fáze dostanu tak to píše anglicky a nabízí možnost spustit Vista setup nebo tu kontrolu, ale když jí vyberu, tak to nic neudělá protože memtest.exe (nebo tak nějak) is corrupted :(

Tak já už fakt nevím co dál...

Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“