Trhané x264 video obshahující b-frames

Vše kolem Microsoft Windows. Zkušenosti, problémy, vylepšení atp.
Ocilka
občas něco napíše

Trhané x264 video obshahující b-frames

Příspěvekod Ocilka » 15 čer 2009 00:50

Ahoj. Nejdřív na úvod. Zprovoznil jsem pod Win 7 RC DXVA akceleraci pomocí filtru MpcVideoDec.ax z MPC HC. Přehrávám v KMPlayeru + EVR C/A.. (btw nejlepší přehrávač pro technoidy jako mě... lepší než gom). Funguje to, protože neakcelerované video žere 80% CPU, ale akcelerované 10-15%. Verzi filtru mám November 29, 2008. Mám nvidia 8400M GS + drivery Dox's optimized 185.85

Teď problém: Videa obsahující b-snímky (což jsem zjistil enkodováním s různými parametry), která přehrávám pomocí MpxVideoDec.ax se zapnutou hw akcelerací DxVA, jsou trhaná. A to tak, že to vypadá, jako by tam byl krátký rychlý zpětný pohyb a potom to hraje dál. Například mluvící gestikulující lidi působí komicky. ( opravdu za to může DxVA, protože pokud dám rendererr třeba VMR9, tak se akcelerace nekoná a žádné trhání není)

Existuje novější verze, nebo nějý tweak, popřípadě jiný filtr (free/$) s podporou DxVA, nebo se s podporou dxva u videí s b framy v x264 budu muset rozloučit (a tedy pokaždé přepínat na jinýrenderer?

PS: jaký je rozdíl mezi Enhanced Video Renderer a Enhanced Video Renderer C/A?

Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“