Pred tyzdnom som sa nakoniec rozhodol pre kupu notebooku Acer Travelmate 5730g s nasledujucou vybavou :
Intel core 2 Duo T5870
Ati Radeon HD 3470, 256MB
3Gb RAM
320Gb HDD
Wifi 802.11 a,b,g,n
Pre ludi, zvazujucich kupu tohto notebooku alebo sa rozhoduju medzi nim a ... chcem napisat svoje prve dojmy, ktore im mozno dopomozu pri vybere, tak hura do toho.
Instalacia Windows Xp profesional prebehla bez problemov za nieco vyse 30 min, instalacia ovladacov ako aj potrebneho softweru takisto. Hlucnost vetracika pri beznej praci s dokumentmi, surfovani internetu a podobne je takmer nulova. HDD pri kopirovani ako aj pri instalaciach vydava jemny hrkavy zvuk, ale aj to nie je vobec rusive. Spustenie windowsu trva maximalne 20 sekund.
Windows vista ultimate a jeho instalacia trvali nieco vysse 40 minut ani tu nie je problem s ovladacmi, a potrebnym softwerom. Pri beznej cinnosti sa niekedy pri Viste spusti vetracik o uroven vyssie, je jemne pocutelny, nie je rusivy. Spustenie visty trva aj s prihlasenim nieco okolo 30 sekund.
Teraz podrobnejsie ku samotnemu notebooku :
Spracovanie ako aj materialy su kvalitne, nic nevrga nepiska ani nic podobne, maximalna spokojnost s spracovanim. Prijemna farba celeho notebooku, kryt sa trosku pri otvarani zaspini otlackami prstov ale daju sa lahko zotriet a ide sa dalej.
Co sa tyka klavesnice a touchpadu je treba si na nu zvykat, zahnutie je ale po case prijemne a vobec neobmedzuje pri pisani. Touch pad je rychly svizny a spolahlivy tak ako aj jeho tlacidla.
USB porty su takisto spolahlive okamzite najdu zariadenie. Akurat mala chybicka sa stala nedavno, po zobudeni notebooku nie vzdy funguju pripojene externe mysky, je treba ich prepnut do ineho portu a idu dalej, neviem cim to moze byt.
Integrovana webkamera ako aj mikrofon su na moje prekvapenie velmi vyborne poskytuje kvalitny obraz aj za znizenych svetelnych podmienok, a mikrofon aj z vacsej vzdialenosti ma pomerne kvalitny zvuk. Takisto repraky notebooku maju prijatelny zvuk, je v celku prijemne pocuvat mp3jky ako aj pozerat filmy, no pre dokonaly konfort treba dokupit kvalitne headsety alebo repraciky.
Citacka kariet precitala vsetky podporovane karty bez problemov a nebol s nou ziaden problem rovnako ako aj s dvd\cd mechanikou ktora funguje spolahlivo.
Co sa tyka baterky neskusal som este dlzku pretoze som stale na sieti, ale prve nabijanie trvalo nieco okolo 2 hodin.
Teraz k "vykonu" a hlucnosti:
Pri beznej kancelarskej praci, dokumenti, skype, icq mp3 na pozadi surfovanie vetracik ani nezapocujete nic vas nerusi. Pri starsich hrach age of empires 2 empire earth a podobne sa sprava vetrak rovnako ani o nom neviete.
HRy ako c&c red alert3 bezia bez sekania maximalne na strednych detailoch, vyssie je to na ukor hratelnosti. Hral som to len 5 minut takze neviem ako je to s hlucnostou pri dlhsej hre ale vyskusam a napisem neskor, tak isto ako aj fallout 3.
Ak mate nejake otazky smelo sem s nimi pokusim sa na ne odpovedat.
Travelmate 5730g
pokracujte uz v nejakej z existujucich tem o 5730G. napr. http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... hp?t=16869
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8