Problém s displejem u asus A6M - Q046H

notebooky Asus a vše kolem nich
Kony
občas něco napíše

Problém s displejem u asus A6M - Q046H

Příspěvekod Kony » 03 črc 2009 15:19

Zdravim,

notebook vlastnim už pár let a všechno fungovalo celkem dobře až ted mi začal problikávat displej, ze začatku jsem to neřešil ale začalo se to zhoršovat, až to došlo do stádia, že problikne a ztmavne.. možnost jak na chvili ho zesvětlit je bud sklopením a následným otevřením nebo klávesou Fn + F7, ale obraz vydrží pouze už tak sekundu a znova ztmavne. Hledal jsem ruzně na netu, našel jsem i zde jeden návod a to update biosu ale nejsem si ještě uplně jistý, přes bios to nejde a jedině asi přes windows a live update ale to jsem zatim jen studoval. Na forum na stránkách asus modelu A6M jsem našel podobný problém u lidí ale bohužel bez řešení. Mohl bych ho dát do servisu ale jak jsem zde četl, tak nový displej by byl celkem drahý a v záruce ho už nejspíš určitě nemam.

Pokud by někdo měl dobrou radu a nebo zkušenost s tímhle problémem, byl bych mu moc vděčný za jakoukoliv snahu.. díky

-- DiL --
občas něco napíše

Příspěvekod -- DiL -- » 03 črc 2009 16:04

..na externi monitor zobrazuje bez problemu? kdyz display "zhasne" a podivas se na nej zblizka proti svetlu, je obraz stale (ac spatne) viditelny? pokud ano, tak se na 99 procent jedna o vadny invertor..

Kony
občas něco napíše

Příspěvekod Kony » 03 črc 2009 17:01

Externí monitor mi zobrazuje normálně bez problému a display funguje přesně jak říkáš, obraz tam je vidět ale dost špatně. Tak nejspíš to bude asi ten vadný inventor a co se s tim dá dělat prosimtě ? jestli s tím máš už nějakou zkušenost?

-- DiL --
občas něco napíše

Příspěvekod -- DiL -- » 03 črc 2009 21:52

...jdi na aukro a hledej invertor pro Asus A6x - je jedno, jestli to bude A6M, A6TC ci jiny typ, protoze cela rada A6 pouziva stejny typ invertoru. treba tady:

http://www.aukro.cz/item645825031_inver ... dy_a6.html

nebo tady

http://www.aukro.cz/item655376454_inver ... dy_a6.html

pokud by ti zadna aukce nevysla, tak mam jeden doma. je z A6TC, funkcni a chtel bych za nej 250,-CZK. montaz je velmi jednoducha a zvladnes ji s trochou sikovnosti sam...

Kony
občas něco napíše

Příspěvekod Kony » 04 črc 2009 13:08

Supr. dík moc
No ja bych zkusil se ozvat někam do servisu ještě, za kolik by mi to opravili nebo vyměnili abych se v tom zbytečně moc nevrtal a ještě něco nezničil ale pokud to bude vysoká cena, tak to budu řešit jak si napsal ale co jsem tak hledal, tak ten invertor bude nejspíš v displeji a ten jsem ještě nikdy nezkoušel rozebírat a ani netušim moc jak, nikde žádný šroubky, mi přijde jako by ani nešel rozebrat.. nebo se domnívam špatně a nachazí se někde na základní desce ale netušim kde, tak kdyby si to věděl nebo měl nějaký menší návod, tak bych byl zato rád. díky

-- DiL --
občas něco napíše

Příspěvekod -- DiL -- » 04 črc 2009 14:11

...demontaz je velmi jednoducha. "vyloupnes" gumovy zaslepky v bezelu (plastovy ramecek kolem LCD), vysroubujes sroubky a bezel "vycvaknes" ze zamku. invertor uvidis hned pod LCD na urovni pantu...

jinak tady je takovej univerzalni obrazovej navod jak na to:

http://images.google.cz/imgres?imgurl=h ... G%26um%3D1

neni to sice primo pro Asus A6x, ale postup vymeny invertoru je u vsech booku prakticky stejnej...

/EDIT
jinak staci dat do googlu "inverter replacement" a nechat si vyhledat obrazky - je tam toho mraky...

Kony
občas něco napíše

Příspěvekod Kony » 25 črc 2009 13:59

Zdravim

Tak jsem udělal jak si řekl.. nechal jsem si poslat přes aukro invertor http://www.aukro.cz/item680209299_inver ... da_a6.html
Všechno jsem vyměnil, spustil a všechno fungovalo, tak jsem ho vypnul a tak dva týdny jsem ho nepoužíval, tak jsem ho chtěl ted pořádně zkusit a po chvilce zase zklamal a dělá to stejný :?
Tak ted nevim jestli ten invertor co mi přišel, je taky vadný a nebo je chyba někde jinde.

Zpět na „notebooky Asus“