Zdravim, mam ntb v popise (MSI Ex623x), zatial som max spokojny. Trochu som sa vrtal po nete a zistujem ze na mobilnych CPU sa da pekne znizit napatie co vedie k znizeniu teploty, zvyseniu battery life a pri rovnakom vykone. Moje teploty na CPU su ok (v porovnani s inymi NTB s podobnym HW, ja mam ked je NTB bez zataze na CPU 40C), cize napetie na CPU zatial nemam preco menit, aj ked vacsia vydrz baterky by sa hodila.Mozno to spravim ked budem mat cas, ohladom zmeny napetia na CPU je dost navodov.
Ale co mi trosku vadi su teploty na GPU (aj ked tie su tiez podobne ako na inych NTB, ja mam bez zataze 56C (notebook je vtedy tichy), v zatazi cca 75C). Ale co sa tyka zmeny napatia GPU, tak tam nie je tolko clankov. Dokopy som vela toho nenasiel, akurat ze by sa malo dat zmenit napatie na GPU pomocu utilitky Nibitor.
Cize chcem vas poprosit o rady a skusenosti so znizovanim napatia na GPU (ako ste to robily, kolko klesla teplota, ci ostal vykon rovnaky)
PLS
Undervolt (zniezenie napetia) na GPU
Undervolt (zniezenie napetia) na GPU
Lenovo Thinkpad T530, 15.6" HD+, Core i7 3610QM, 256GB SSD Samsung 840 PRO, NVidia NVS 5400M ... + dock + 24" 1920x1200 LCD Samsung
Lenovo Thinkpad T400 14" + dock
HP Probook 4330 13.3"
MSI EX623X 16"
Dell D410 12.1" + dock
Dell CP M233
...
Lenovo Thinkpad T400 14" + dock
HP Probook 4330 13.3"
MSI EX623X 16"
Dell D410 12.1" + dock
Dell CP M233
...
tak zkušenosti s tím nemám ale výkon by měl jít celkem dolů třebá já jsem zkoušel podtaktovat a podvoltovat CPU jenže byl víc v zátěži takže víc hřál víc se točil větrák takže neaká uspora energie se nekonala ale u GPU by to mohlo fungovat bohužel mě ted jen napadjí jen ty na snížení frekvence....
X301 - "WKS"
T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)
past: X220,T420,T400,X60,X31....
T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)
past: X220,T420,T400,X60,X31....
se snížením frekvence jde dolů i napětí...NiBiTorem žádné napětí nesnížíš,dá se jím akorát upravit BIOs grafiky a v něm tedy i napětí,ten upravený BIOS ale musíš přeflashovat NVflashem a to bych v notebooku se zárukou zrovna neradil. Snížení napětí při stejných taktech stejně neřeší nic,grafika bude pravděpodobně nestabilní v zátěži a nebude pracovat korektně.Můžeš zkusit programem Evga nebo RivaTunerem snížit takty
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno