Notebook pro studenta do 30 tis bez dph + příslušenství

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
CTiTeL
občas něco napíše

Notebook pro studenta do 30 tis bez dph + příslušenství

Příspěvekod CTiTeL » 06 srp 2009 18:11

Dobrý den,

chtěl bych Vás proprosit o radu. Neumím se rozhodnout jaký notebook koupit.

Notebook bude sloužit ke školním činnostem, to znamená programování (PSpad, DevCPP), kreslení (AutoCAD, Photoshop, 3Dsmax) a aby se to snášelo s linuxem, další činnosti budou normální, filmy, hudba, brouzdání po netu, chatování, hry...

Nosit ho budu docela často do školy, jinak na dovolené, ke známým apod...

Co se týče kvality, chtěl bych nějaký pevnější notebook, který už něco vydrží.

Na baterii by měl vydržet alespoň 3 hodiny surfování po internetu, lépe 4 a víc ;)

Cenově by měly být do 30 000,- bez DPH, mám sice víc, ale nějaké peníze si chci nechat na dokoupení záruky, nějakou slušnou brašnu a myš. Tímto bych taky chtěl požádat o nějaké tipy na brašny, nejlíp podle značky notebooku.

Co jsem tak hledal, tak mi nejvíce padly do oka:

http://www.mironet.cz/hp-8530w--p8600-- ... p+dp87901/

http://www.mironet.cz/lenovo-thinkpad-t ... b+dp92443/

Ovšem problém je, že to můžu koupit pouze za Eura, tak bych byl rád kdyby jste mi poradili kde to seženu za eura, aby tam byla česká klávesnice a aby záruka platila i pro ČR.

Nebráním se ani jiným notebookům.
Všem předem děkuju za rady.

onne
guru

Příspěvekod onne » 07 srp 2009 01:08

Já jsem pro HP. Lepší disk a grafika je přímo optimalozovaná pro grafické programy. Novější hry ta grafika na low v nativu určitě zvládne. Navíc v základu má HDMI.

Jen nechápu ten problém s eury. Nebylo by snažší si peníze přeměnit na české koruny?
ThinkPad T420

Zpět na „Jaký vybrat notebook“