ktory z tychto HP?+je setrnejsia integravana grafika?
ktory z tychto HP?+je setrnejsia integravana grafika?
ahojte...
po dlhsom uvazovani hladani a zvazovani som sa dopracoval k stroju z dielne HP konkrétne HP 6730s...Chcel by som sa teda na zaciatok spytat ci mam donho ist alebo si to mam este premysliet..
na co NTB potrebujem?..Hlavne na VS, cize musi byt lahky , vydrz baterie 3 a plus hodiny,nemusi byt nejak extra nadupany- hlavne net+word+nejake to vynimicne hranie hernych klasik.
ak teda pojdem to tohto HPcka, chcel by som sa spýtať ešte na jednu drobnosť.Našiel som variantu s integravanou grafikou : http://www.alza.sk/hp-compaq-6730s-d103138.htm
a s grafikou Ati Radeon HD 3430 http://www.alza.sk/hp-compaq-6730s-d103139.htm ...
je rozdiel trochu v cene, a tolko navyse uz naskriabem niekde,a myslim do buducnosti, takze ta Radeonka sa obcas mozno zide, ale nebude to na ukor vydrze baterie a celkovej hlucnosti stroja?...pretoze momentalne su prave tieto dve veci mojou prioritou, ale kedze to bude moj jediny PC, tak ho obcas v case volna mozno pouzijem na hranie hier alebo programy ako Photoshop alebo Adobe aftereffects...
takze dakujem za kazdu radu!
po dlhsom uvazovani hladani a zvazovani som sa dopracoval k stroju z dielne HP konkrétne HP 6730s...Chcel by som sa teda na zaciatok spytat ci mam donho ist alebo si to mam este premysliet..
na co NTB potrebujem?..Hlavne na VS, cize musi byt lahky , vydrz baterie 3 a plus hodiny,nemusi byt nejak extra nadupany- hlavne net+word+nejake to vynimicne hranie hernych klasik.
ak teda pojdem to tohto HPcka, chcel by som sa spýtať ešte na jednu drobnosť.Našiel som variantu s integravanou grafikou : http://www.alza.sk/hp-compaq-6730s-d103138.htm
a s grafikou Ati Radeon HD 3430 http://www.alza.sk/hp-compaq-6730s-d103139.htm ...
je rozdiel trochu v cene, a tolko navyse uz naskriabem niekde,a myslim do buducnosti, takze ta Radeonka sa obcas mozno zide, ale nebude to na ukor vydrze baterie a celkovej hlucnosti stroja?...pretoze momentalne su prave tieto dve veci mojou prioritou, ale kedze to bude moj jediny PC, tak ho obcas v case volna mozno pouzijem na hranie hier alebo programy ako Photoshop alebo Adobe aftereffects...
takze dakujem za kazdu radu!
aha...no fajn...teda pre mna je lepsi ten s integrovanou...
A este by som sa chcel spytat...ako je to s upgradom na windows seven ?...od jula , ci augusta kazdy kto si zakupi PC s vistou by mal mat moznost zadarmo prejst na sedmicku ?...je to teda aktualne aj u tohto stroja s Vistou Home Basic?...pripadne, kam sa mam potom obratit ak budem mat zaujem prejst na windows seven?...
Vdaka za odpoved!
A este by som sa chcel spytat...ako je to s upgradom na windows seven ?...od jula , ci augusta kazdy kto si zakupi PC s vistou by mal mat moznost zadarmo prejst na sedmicku ?...je to teda aktualne aj u tohto stroja s Vistou Home Basic?...pripadne, kam sa mam potom obratit ak budem mat zaujem prejst na windows seven?...
Vdaka za odpoved!
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Zdarma to bohužel neni. U HP to vyjde nakonec asi na 1000,- Kč. Evidentně výrobci vidí pod slovem zdarma něco trochu jiného
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
morphy píše:no vyhod tu moc nevidim...Mensia ram, mensi HDD, a cena na to ze je slabsia varianta o to vyssia...ci tu je aj nejake pozitivum,hmm?
ale RAM si môžeš dokúpiť, ide o to že to má podľa mňa lepší processor. Intel Core 2 Duo je predsa lepší ako Pentium Dual Core.
+ Navyše na tých dvoch máš Vistu Basic, čo by som ti ani neodporúčil.
Na tom čo som dal ja je Vista Business
THE TIDE THAT LEFT AND NEVER CAME BACK
HP Compaq 6730s 15,4 / C2D T5870 2.00 GHz/ 4GB RAM / A3430 256 MB / 250 GB / Vista HP 32bit.
HP Compaq 6730s 15,4 / C2D T5870 2.00 GHz/ 4GB RAM / A3430 256 MB / 250 GB / Vista HP 32bit.
Nuž poviem na rovinu , že nie som v tomto nejaký vyučený expert.Neviem či je Intel Core 2 lepší ako pentium dual core...Ja mam na svojom sučastnom notebooku Intel core 2 duo...Takto sa lajcky spýtam:Ak je Intel Core 2 Duo lepšia voľba, znamená to pre mňa nejakú znateleľnú zmenu v teplote a výkone, či sa jedná len o porovnávanie , ktorý z nich je proste lepší?
K tej Viste...ja som proste zaťažený proti Vistam ...očakávam príchod sedmičky ale ak mám zas platiť pri tom upgrate "zadarmo" ďaľšiu tisícku za poštovné a balné/ či za čo to pýtaju?/ tak to budem radšej na RC verzii zdarma alebo poriesim nejake spolahlive stare dobre XP
K tej Viste...ja som proste zaťažený proti Vistam ...očakávam príchod sedmičky ale ak mám zas platiť pri tom upgrate "zadarmo" ďaľšiu tisícku za poštovné a balné/ či za čo to pýtaju?/ tak to budem radšej na RC verzii zdarma alebo poriesim nejake spolahlive stare dobre XP
morphy píše:Nuž poviem na rovinu , že nie som v tomto nejaký vyučený expert.Neviem či je Intel Core 2 lepší ako pentium dual core...Ja mam na svojom sučastnom notebooku Intel core 2 duo...Takto sa lajcky spýtam:Ak je Intel Core 2 Duo lepšia voľba, znamená to pre mňa nejakú znateleľnú zmenu v teplote a výkone, či sa jedná len o porovnávanie , ktorý z nich je proste lepší?
Ale ide o to že z Vista Basic nebude upgrade. Iba z Home Premium, Business a Ultimate . A v tom čo som ti poslal si môžeš vybrať či chceš Vista Home Premium a následne upgrade na Windows 7 Home Premium alebo si dáš XP
A k tomu Intelu ja by som osobne išiel do Core 2 Duo. Ale zas taký veľký odborník nie som aby som ti to detailne opísal . Možno ti tu niekto vysvetlí riadne aký je rozdiel vo výkone a teplote ale ja nie , prepáč ale neviem to. Myslím si že Core 2 Duo je výkonnejšie ale či to pocítiš si netrúfam povedať. Takže tak
jj...z basicu upgrade nejde, z inych verzii uz hej...ale tu ide o to , ze aj za ten upgrade z visty na sedmičku sa platí aj keď by to malo byť zadarmo.To je cely problem...kebyze je tento upgrade zadarmo /ako napr.u Asusu/ tak by som tento stroj bral vsetkymi desiatimi...aj ked je mensia ram, a mensi HDD...S tym procesorom neviem ani ja...prakticke skusenosti mam len Core 2 Duo.preto neviem porovanavat...
vidim ze mas v tvojom popise ze vlastnis presne taky stroj aky mi odporucas...ake su teda tvoje postrehy?...
a este jedna otazka...tym ze si tam dam este ramku navyse /alebo pripadne zmenim na inu ram/ tak nepridem nahodou o zaruku, pretoze som sa babral v notebooku?...ci je na to nejaka vynimka?...alebo o to mozem poziadat priamo v alze, nech mi to vymenia a poslu uz hotove?...
vdaka zatial!
vidim ze mas v tvojom popise ze vlastnis presne taky stroj aky mi odporucas...ake su teda tvoje postrehy?...
a este jedna otazka...tym ze si tam dam este ramku navyse /alebo pripadne zmenim na inu ram/ tak nepridem nahodou o zaruku, pretoze som sa babral v notebooku?...ci je na to nejaka vynimka?...alebo o to mozem poziadat priamo v alze, nech mi to vymenia a poslu uz hotove?...
vdaka zatial!
Ja som s týmto notebookom veľmi spokojný. Nemám sa na čo sťažovať. Skúšal som na ňom aj hry napríklad NFS Undercover, COD 5, GTA IV, THAW, PES 2009 . COD 5 s vypnutím AA, rozlíšenie 1024x768, detaily väčšina medium. GTA IV 800x600, grafika medium, ostatok low, render high dalo to tých 20fps , niektorým to nestačí. PES 2009 a THAW všetko na plno. NFS Undercover si už nepamätám ale bolo na nejaké stredné. Každý deň ho používam na Internet, Hudbu, občas napalovanie, keď je škola tak Word. Mne to stačí
A tým že pridáš RAM by ti nemala padnúť záruku. Preto sa ti viac oplatí tento notebook. Pretože RAM keď je menej tak môžeš dokúpiť a pridať ale procesor nevymeníš
A tým že pridáš RAM by ti nemala padnúť záruku. Preto sa ti viac oplatí tento notebook. Pretože RAM keď je menej tak môžeš dokúpiť a pridať ale procesor nevymeníš
o kvalite nepochybujem , ale hrat hry nebudem az tak...teda mozno sem tam LOTR BFME 2,pripadne CS 1.6,mozno GTA SA...herne klasiky, ktore nepotrebuju vykon...
este som nasiel takuto alternativu :
http://www.alza.sk/hp-compaq-615-d126775.htm
je to tiez HP , ma podla mna lepsiu grafiku ako model 6730 , aj ked je integrovana, je trochu lahsi, a mozno aj vydrz je o tu pol hodinu lepsia..nema ani ziaden OS, co je dalsia vyhoda, a na zaver ani ta cena nie je nejak astronomicka...co vy na to?...oplati sa ho radsej uprednostnit alebo mam zostat pri verzii 6730 /vid prispevky vyssie/?
este som nasiel takuto alternativu :
http://www.alza.sk/hp-compaq-615-d126775.htm
je to tiez HP , ma podla mna lepsiu grafiku ako model 6730 , aj ked je integrovana, je trochu lahsi, a mozno aj vydrz je o tu pol hodinu lepsia..nema ani ziaden OS, co je dalsia vyhoda, a na zaver ani ta cena nie je nejak astronomicka...co vy na to?...oplati sa ho radsej uprednostnit alebo mam zostat pri verzii 6730 /vid prispevky vyssie/?
Tak tento bude asi zlatá stredná cesta možno na koniec. Ale do AMD procesorov sa nerozumiem tiež moc , no na bežnú prácu bude dostatočný.. Na HD 3200 nejaké tie hry pôjdu ( San Andreas a tak ) a podľa mna bude aj dostatočný tento model a nestojí ani tak veľa.
Zobral by som to
Zobral by som to
Zpět na „Jaký vybrat notebook“