Do jaké míry potřebujete na VŠ note/net-booka?

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
doonio
píše často

Do jaké míry potřebujete na VŠ note/net-booka?

Příspěvekod doonio » 22 srp 2009 15:12

Chystám se vybavit na studium na vejšce, a řesím dilema jestli notebook nebo netbook,Sice už jsem se v jednom příspěvku, kde jsme to řešili skoro rozhodnul, stále ještě váhám.Na co máte noťas,popřípadě netíka ve škole. Pracujete na něm?Píšete v textáku, používáte ho k práci v náročných programech a aplikacích(autocad)?nebo jen na zábavu mezi přednáškama a serfování netu,prohlížení filmů,apod.
Abych to skrátil, prostě se ptám co na něm na VŠ děláte,preferoval bych reakci od technických oborů.Thanks :P

entropy
píše často

Příspěvekod entropy » 22 srp 2009 21:49

sice už mám roky VŠ nějakou dobu za sebou :) ale aspoň informativně z mýho netechnickýho oboru:
- hlavně poznámky na přednáškách - na klávesnici jdou mnohem rychleji než rukou, pokud někdo nemluví moc rychle, dá se stíhat zapisovat všechno a zpětně se to dá upravit (a taky člověk ví, že to po sobě přečte :lol: )
- taky se hodil v knihovně na poznámky z knížek, co se půjčovaly jen prezenčně a celý je kopírovat nemělo kvůli troše výpisků smysl
- pak taky pošta, net v dírách mezi přednáškama - čekat na "erární" počítač by znamenalo tu pauzu v podstatě celou strávit čekáním a nedočkat se
- na něco jako filmy fakt v žádným případě čas nebyl
...takže bych tehdy spíš využila nějakej netbook, ale jednak těch osm nebo kolik let zpátky tenhle výběr nebyl a jednak jsem měla laptop coby hlavní a jedinej počítač, co byl potřeba i na práci, proto to tehdy vyhrál travelmate.
Dell Latitude E5500 | XP Pro | Intel P8400 | 4500MHD | 15.4" WXGA+ | 200GB 7200RPM | 2GB 800MHz RAM | 8x DVD RW | WiFiLink 5100 | 6 Cell 56WHr LI-ION
Nepište na SZ dotazy, co patří na fórum. Na SZ odpověď nedostanete, na fóru ano.

March
občas něco napíše

Příspěvekod March » 22 srp 2009 22:39

1. - zalezi ci budes mat na intraku alebo doma (a skola v meste kde byvas) desktop. Ak nie, tak jednoznacne notebook.
2 - studujem architekturu, cize technika:
- pouzivam notebook vsade, skola, praca, intrak, doma,...
- prednasky nepisem na nom, nie som schopny sitihat a myslim, ze bezne pisajuci clovek ani nema sancu stihat
- v skole pouzivam cez volne chvile na rysovacky v cad, internet, potom konzultacie s profesormi, spoluziakmi (nemusim stale tlacit vykresy, ale na niektorych skolach to profesori vyzaduju mat vytlacene), riesim so spoluziakmi spolocne projekty,.....
- na stalom mieste ako je dom alebo praca ho pripajam k externemu LCD. Pouzivam na nom vsetky mozne cad programy od autocadu az po 3ds max (inak autocad zase nie je narocny program).
3. - moj nazor je, ze netbooky maju zatial nizky vykon a display priliz maly. Su urcene len na internet a pisanie textu. Priplatis si par tisic a mas plnohodnotny notebook.

vojtab
píše často

Příspěvekod vojtab » 22 srp 2009 22:56

ještě studuju a ačkoliv netechnický obor, svoje poznatky rád napíšu:

1. rukou píšu jako prase, takže notebook je ve svý podstatě nutnost
2. zapsat se na zkoušku když jsou všechny erár počítače obsazené? - pohoda, mám vlastní notebook
3. pošta, net, icq...ale to se dá suplovat na mobilu
4. stahování objemných dat je ve škole vždycky rychlejší
5. všechny věci do školy mám pořád u sebe a kdykoliv k dispozici

rozhodně bych být tebou koupil notebook, pokud budeš na intru stačí si přikoupit monitor a máš prakticky plnohodnotný desktop... (aspoň takhle to provozuju doma, mám jenom notebook)
Apple Macbook White

entropy
píše často

Příspěvekod entropy » 23 srp 2009 11:27

March píše:- prednasky nepisem na nom, nie som schopny sitihat a myslim, ze bezne pisajuci clovek ani nema sancu stihat

pardon za OT, ale přece jenom to souvisí..
co je "běžně"? jestli můžu poprosit o anketní doplnění odpovědí ;) nedovedu si představit psát jinak než všema deseti. pokud někdo nepotřebuje psát, chápu že mu stačí dva prsty.. ale student psát potřebuje! napsat dvěma prstama tuny seminárek a pak diplomku? uf... to musí být šílená námaha.
všema deseti není problém stíhat běžné tempo řeči (tj. pokud přednášející nemele, aby toho stihl co nejvíc, ale mluví takovým tempem, při kterém stíhá sledovat i míru pochopení ze strany posluchačů :lol: ), nemůžu než doporučit se tohle naučit. dovednost k nezaplacení.
Dell Latitude E5500 | XP Pro | Intel P8400 | 4500MHD | 15.4" WXGA+ | 200GB 7200RPM | 2GB 800MHz RAM | 8x DVD RW | WiFiLink 5100 | 6 Cell 56WHr LI-ION

Nepište na SZ dotazy, co patří na fórum. Na SZ odpověď nedostanete, na fóru ano.

S.h.I.t.
píše často

Příspěvekod S.h.I.t. » 23 srp 2009 12:52

jsem na It a bez notebooku ani ránu.
- programování a vůbec vše ostatní na svém ntb, neskutečně pohodlnější oproti školním pc (nastavení, všechno kdykoliv u sebe, žádné kopírování na flashku a doma do pc...)
- záznamy z přednášek, čitelnost, jednoduchá distribuce mezi nezúčastněné
- výplň času mezi předměty
- práce na společných projektech

doonio
píše často

Příspěvekod doonio » 23 srp 2009 16:20

Aha zapomněl jsem doplnit, budu studovat v místě bydliště

Zpět na „Jaký vybrat notebook“