připojení k internetu přes bluetooth

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
makoc
občas něco napíše

připojení k internetu přes bluetooth

Příspěvekod makoc » 03 zář 2009 16:52

Ahoj, zítra jedu do zahraničí (Itálie) a potřebuji tam každý den na chvilku net.
Opět jsem to nechal na poslední chvilku.
Bylo mi doporučeno koupit si tam simkartu a potom přes mobil to propojit s bluetooth.

Zkouším to doma abych tam potom věděl jak, ale nastala hned chyba.

Propojím mobil(simkarta zatím od O2) a nb (lenovo r500) mezi sebou si můžu posílat soubory, ale jakmile kliknu na Synchronizace aplikace PIM (předpokládám,že tohle je připojení k netu?) tak mi to napíše "Synchronizace <W710i> selhala. Server nepodporuje požadovaná data..

co s tím?

Díky moc za rady.

Marv-in

Příspěvekod Marv-in » 03 zář 2009 17:11

Je třeba vytvořit spojení PAN mezi NB a telefonem. Rozhodně to není ta synchronizace PIM, co popisuješ. Dále je třeba mít telefon nastaven pro připojení k internetu a mít aktivovaný nějaký datový tarif. Počítáš doufám s tím, že v cizině kvůli roamingu za datové připojení zaplatíš mnohonásobně víc, než u nás?

makoc
občas něco napíše

Příspěvekod makoc » 03 zář 2009 17:18

bylo mi doporučeno koupit si tam jejich simkartu a připojovat se přes ní, jinak kdybych se připojoval přes českou to bych potom na faktuře měl pěknou pálku.

No když si koupím simku tam taky asi žádný tarif mít nebudu v tu chvíli na net :X
začíná se to komplikovat.

Hledal jsem i možnost třeba koupit si od o2,tmobile či vodafone ten jejich mobilní internet, ale za 600Kč a ještě se musím upsat na dlouho... Když to potřebuji jenom na týden...

Jinak ten PAN tam nikde není

makoc
občas něco napíše

Příspěvekod makoc » 03 zář 2009 21:09

Mám něco nainstalovat nebo něco abych tam měl ten PAN?

hledám na netu, ale nic nemohu najít...

Díky moc za rady

Marv-in

Příspěvekod Marv-in » 03 zář 2009 21:17

Abych to doplnil, pomocí PAN (Personal Area Network) připojuji své Windows Mobile zařízení. Je možné, že se to u hloupějších mobilů řeší jinak.

Návod jak nastavit PAN připojení je např. tady.

j.matrix
píše často

Příspěvekod j.matrix » 03 zář 2009 21:20

vidim ze mas sony ericsson, ja pouzivam na pripojenie datovy kabel a ich soft ( SE PC suite), pripojenie na net cez GPRS mi ide v pohode, parkrat som skusal sparovat aj cez bluetooth ( aby som bol vacsi macher ), ide to aj tak, ale nebol som s tym spokojny
Lenovo ThinkPad T500 , T9400, 6GB RAM, crucial m4 240GB ssd, 4500mhd+3650, LED podsvietenie, 320GB Ultrabay, Win8

Lenovo ThinkPad X201

zivan
guru

Příspěvekod zivan » 03 zář 2009 21:59

Jenom bych upozornil, ze ty datove tarify plati jen v CR. V zahranici platis za prenesena data a to dost casto 10x tolik nez v CR. Takze zalezi na co to potrebujes a kolik toho chces stahnout.

Koupeni SIMky s nejakym obycejnym datovym tarifem se ti vetsinou vyplati uz pri stazeni par MB. Na foru mobilmanie se zrovna rozjizdi vlakno s popisem internetu v zahranici, tak se zkus poptat na Italii. Ta tam zatim chybi.

A vis jiste, ze nebudes mit u ubytovani pristupne wifi? Netusim kde budes a co s tim netem potrebujes. Ja jsem to na dovolene v Anglii a Skotsku v pohode resil dostupnym WiFi pripojenim u McDonaldu, KFC, v kavarnach. Bud si tam pohodlne sednes, zaplatis zmrzlinu/kafe a v pohode brouzdas nebo se da chytnout signal i z venku bez utraceni :)
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

makoc
občas něco napíše

Příspěvekod makoc » 03 zář 2009 22:40

Diky moc vůbec mě nenapadlo použít kabel
Přes Kabel se připojím, takže tohle vyřešeno. (až na tu rychlost, už jsem zvyklej na 8MB a vyšší připojení a přes telefon cca 250kb :X, ale musím to přežít pokud neseženu wifi)

Wifi kde budu ubytovaný právě není a v okolí si nejsem jistý proto se jistím tímhle.
Jedu tam poprvé.

Na to forum zkusím napsat ohledně Itálie díky za tip

Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“