v1.08.zip WinRAR ZIP archiv 2 649 KB 13.12.2004
v1.09.zip WinRAR ZIP archiv 2 641 KB 14.3.2005
v1.11.zip WinRAR ZIP archiv 2 658 KB 5.12.2005
v1.15.zip WinRAR ZIP archiv 1 495 KB 24.2.2009
Tak volám na infolinku a po nadiktování sériového čísla mi je sděleno, že BIOS můžu nahrát. Hurá na věc.
Vše proběhlo standardně až do místa, kdy je posledním krokem restart.
Po restartu notebook již neaběhl.
Vyjádření autorizovaného brněnského servisu po prozkoumání zaslaného souboru a notebooku:
Dobrý den,
abychom mohli zjistit, zda je stažený soubor BIOS 1.15 v pořádku, je nutné provést diagnotiku zařízení. Navíc byla uvedena závada - po flashování BIOSu nejde notebook zapnout. Pro zjištění závady je nutné opět provést diagnostiku zařízení.
Podle vyjádření technika použitý soubor BIOS v. 1.15 žádným způsobem nesouvisí s udávanou závadou, tedy přehrání BIOSu nepoškodilo grafickou kartu, ani základní desku. Závada - nejde zapnout - je způsobena vadnou grafickou kartou a vznik této závady nemá žádnou souvislost s použitým souborem BIOS v. 1.15 nebo jeho flashováním.
V případě, že se zaslanou cenovou nabídkou nesouhlasíte, bude Vám zařízení zasláno zpět neopravené (bez výměny vadné grafické karty). Přestože jsme provedli diagnostiku, rozhodli jsme se Vám ji neúčtovat. Zařízení by Vám bylo zasláno zpět na dobírku za cenu jednosměrné přepravy, manipulace a pojištění ve výši 212 Kč včetně DPH.
V příloze přikládáme fotodokumentaci záznam z BIOSu.
To je náhodička.
Cenová nabídka je VGA+Práce+Poštovné 3100,- s daní.
V příloze byla suveréní fotka fungujícího notebooku s čitelným označením biosu 1.15 a sériovým číslem.
Co vy to?
Je opravdu u tohoto notebooku VGA část vyměnitelná bez pájení ?
Mohla být ničena při flashování BIOSU ?
Nebo jen spoléhají nato, že se s písemným vyjádřením spokojím.
Musel jsem být hodně dotěrnej, než jsem dostal z nich to vyjádření.
Náhradní díl č. / Popis / Jednotková cena bez DPH
55.A38V1.002 / VGA BD.2NV34M.EGRET / CZK 1,885.78