Chtěl bych se zeptat, co si myslíte o těchto dvou sestavách notebooku HP EliteBook 6930p.
1. sestava
http://www.californiacomputer.com/Shop/ ... id=FM894UT
2.sestava
http://www.californiacomputer.com/Shop/ ... id=KS084UT
Rozdíly jsou následovné:
- 1. sestava (dále jen 1) postrádá centrino technologii, 2 má Centrino Pro
- 1 má integrovanou grafárnu Intel GMA 4500MHD, dvojka pak patrně externí ATInu Mobility Radeon HD 3450
- 1 má větší a rychlejší disk (250GB 7200 ot., proti 160GB 5400 ot.)
Napadají mne k tomu tyto otázky:
- myslíte, že bude nižší spotřeba u 1 nebo 2...Je to otázka integrované grafárny vs. technologie Centrino pro....obě řešení slibují nízkou spotřebu. Zajímalo by mě však jak to bude u těchto konkrétních sestav
- nebude pomalý disk u sestavy 2 brzdit celkem slibnou konfiguraci? Není náhodou nejslabší článek celého notebooku
- a poslední - není v sestavě 1 nějaký jiný zádrhel? Koukal jsem se na sestavy tohoto notebooku okolo 1000 dolarů u jiných internetových obchodů avšak vždy jsem objevil nějaký renonc - někde chyběla DVD mechanika, někde n-ková wifina...Tady je však (nebo se alespoň zdá) vše na svém místě
Děkuji za všechny názory. Na jiný notebook mě, prosím, nepřemlouvejte (jak to bývá dobrým zvykem v mnoha diskuzích zde;-)...Zamiloval jsem si ho jako kompromis mezi mobilitou, výkonem a spotřebou, a navíc nabízí nejlepší externí baterii co je na trhu...
Ještě jednou děkuji, budu vděčný za jakýkoliv příspěvek!
HP EliteBook 6930p - kterou sestavu?
Nižší spotřebu bude mít samozřejmě sestava s integrovanou grafikou, záleží co od grafiky čekáš, jestli na tom budeš hrát hry atd. (ale i na hry je ten radeon hodně slabý, takže z těchle bych volil spíše tu integrovanou).
Sestava 1 určitě neposrádá žádnou technologii jak píšeš, navíc je to silnější procesor než u sestavy 2 (P8700xP8600, rozdíl je ve frekvenci 153mhz ve prospěch P8700).
Ten disk 160gb 5400ot podle mě bude nejslabším článkem sestavy, každopádně není problém za pár korun koupit daleko výkonnější.
Z těchle 2 sestav bych osobně volil sestavu 1.
Sestava 1 určitě neposrádá žádnou technologii jak píšeš, navíc je to silnější procesor než u sestavy 2 (P8700xP8600, rozdíl je ve frekvenci 153mhz ve prospěch P8700).
Ten disk 160gb 5400ot podle mě bude nejslabším článkem sestavy, každopádně není problém za pár korun koupit daleko výkonnější.
Z těchle 2 sestav bych osobně volil sestavu 1.
Lenovo T500 + Ati 3650
Máte recht, přátelé...
...přijde mi ale až podezřele výhodná ta sestava 1.
Silnější procesor, větší a rychlejší disk, jediný rozdíl v tej grafárně, která neni na desce a ještě k tomu to neni žádnej zázrak (jak sami píšete)....
a přesto více než 100 dolarů (tedy cca 1800,- czk) v její prospěch.
Díky za Vaše názory, pánové...uvidíme, co se z toho vyklube!
Silnější procesor, větší a rychlejší disk, jediný rozdíl v tej grafárně, která neni na desce a ještě k tomu to neni žádnej zázrak (jak sami píšete)....
a přesto více než 100 dolarů (tedy cca 1800,- czk) v její prospěch.
Díky za Vaše názory, pánové...uvidíme, co se z toho vyklube!
Re: Máte recht, přátelé...
w2009 píše:jediný rozdíl v tej grafárně, která neni na desce
Grafika je tiez na zakladnej doske. Akurat nie je integrovana v cipsete (od Intelu), ale ako samostatny cip s RAMkou. Stale je vsak sucastou zakladnej dosky a nie ako samostatny modul.
C
Zpět na „Jaký vybrat notebook“