Acer TravelMate 2000 - baterie

notebooky Acer (Aspire, TravelMate) a vše kolem
Linux
občas něco napíše

Acer TravelMate 2000 - baterie

Příspěvekod Linux » 13 říj 2009 22:59

Zdravíčko,
omlouvám se za možná duplicitní dotaz, ale nikde jsem nenašel podobný problém.
Mám Acer TravelMate 2000 a už před časem mi úplně chcípla baterka. Koupil jsem si novou, která je odlišná od té původní pouze v kapacitě, stará je 4000 mAh, nová 4400.
Bohužel po zasunutí baterie a zapnutí notebook akorát Roztočí disk a větráčky a potom hned chcípne. Nejde nastartovat ani se zdrojem a baterií. Když vypojím baterii a nastartuju notebook, ihned můžu baterii zasunout a notebook běží normálně i na baterii. Ještě jedna zvláštnost je, že indikátor nabíjení baterie svítí pořád, i když je baterie plně nabitá.
Pokud notebook jen hibernuju, po probuzení se na baterii neprobudí...
Baterii jsem byl v obchodu vyměnit, problém stále přetrvává i na novou baterii.
Neměl někdo stejný problém? Nemá třeba ta baterie nižší napětí a notebook nějakou ochranu?
Díky, Linux

Linux
občas něco napíše

Příspěvekod Linux » 16 říj 2009 09:56

Nikdo neví? Dnes půjdu asi baterii vrátit, dokud to jde a holt se smířím s tím, že už můj notebook asi na baterii jen tak nepojede... Dneska se stalo, že jsem přišel po noci k notebooku a kontrolka nabíjení byla vypnutá. Notebook se normálně rozběhl, zkusil jsem tedy hned restart a byl jsem zase u stejného problému...

Linux
občas něco napíše

Příspěvekod Linux » 23 říj 2009 23:23

Tak jsem byl baterii vyměnit znovu a mám zase jiný problém. Notebook normálně bootuje, všechno v pohodě, až na to, že se nenabíjí pokud je zapnutý. Jakmile notebook vypnu, nebo uspím, nabíjí normálně. Dále nefunguje indikátor baterie, systém vůbec baterii nerozpoznal. Nevíte co s tím? Neměl někdo podobnou zkušenost?

dzulio
píše často

Příspěvekod dzulio » 24 říj 2009 13:22

no asi ti bude treba original baterku

Zpět na „notebooky Acer“