dell d630 ? + dell support

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
sparko

dell d630 ? + dell support

Příspěvekod sparko » 19 říj 2009 18:17

zdravim,
chcu si koupit T42, o vykon se nebojim, spis se chci zeptat na spolehlivost techto notebooku. je to samozrejme repas a je me jasny ze to je kus od kusu, ale jak natom jsou ? prip jinej notebook do 10k

edit:
http://aukro.cz/item776080210_dell_d630 ... _wifi.html
co myslíte ? a mohl byste nekdo zkontrolovat esi ma opravdu zaruku a neni kradeny ? (viz prispevek niz) Ja nevim kdeto najdu :D to ID ma 33MGGF1. A viz 2 prispevky niz, myslite ze je opravdu dobrej ? potrebuju neco odolnyho, kvalitni provedeni, vykon by mi stacil bohate ...

edit2:
ještě sem se chtěl zeptat jak jeto s podporou u dellu. videl jsem u nich na webu ze jde prodlouzit zaruka ale nejak sem tam nenasel na jak dlouho a za kolik kaček.
Naposledy upravil(a) sparko dne 20 říj 2009 12:55, celkem upraveno 3 x.

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 19 říj 2009 20:39

radeji T43, starsi T4x mely obcas problem s "odlupovanim" GPU od zakladni desky.

jinak pokud bys mohl trosku prihodit, na aukru jsem videl latitude D630 za 12 se zarukou do 2011
(akorat si vyzadej service tag a over u dellu, jestli skutecne zaruka plati a jestli neni kradeny)
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

sparko

Příspěvekod sparko » 20 říj 2009 11:09

alfah4ns píše:radeji T43, starsi T4x mely obcas problem s "odlupovanim" GPU od zakladni desky.

jinak pokud bys mohl trosku prihodit, na aukru jsem videl latitude D630 za 12 se zarukou do 2011
(akorat si vyzadej service tag a over u dellu, jestli skutecne zaruka plati a jestli neni kradeny)

a jak podle toho tagu poznam esi je kradenej a tu záruku ? na dell webu sem našel tu záruku ale tam je akorat napsany ze stim nejsou spojeny zadny smlouvy. A mimochodem je vážně tak dobrej ? Výkonostně by mě stačil určitě, navíc se mi libi 14 monitor a ta vydrz baterky, ale potrebuju spolehlivej a odolnej stroj, proste kvalitni konstrukci a celkovy provedeni. S dellem nemam zkusenosti, ale slysel sem ze sou jedny z nejlepsich.
Naposledy upravil(a) sparko dne 26 říj 2009 01:39, celkem upraveno 1 x.

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 20 říj 2009 13:22

mas tam zaruku vc. complete care do 16.1.2011
kradeny - kdyztak si zkus zavolat do dellu.

jinak, myslim, ze ten notebook je vklidu.
spodek notebooku tvori "vana" ze slitiny, leze se do toho zvrchu. takze notebook je chranen dobre.
viko je v porovnani s napr. Thnikpadem T61 o neco mekci, i tak je nadstandartni co do pevnosti.
trochu dej bacha na panty, ne ze by se mely lamat nebo tak, ale aspon ty moje postupne chytly vuli, takze po roce a pul opravdu denniho uzivani a otevirani lcd nekolikrat denne se mi viko trochu kyvalo.
telo zvladne prenaseni za roh jendou rukou a vydrzi i uchopeni za displej v rozevrenem stavu ve vodorovne poloze (to ale radeji moc nezkousej, preci jen je to velky zaber na panty)

mala slabina v konstrukci je v miste mezi vytahovaci mechnaikou a baterii, je tam takova tenka prepazka, ktera muze po padu prasknout. na zbytek notebooku to ale nema vlviv, max na to, ze kdyz vytahnes mechaniku, muzes lehce nadzvednout plast nad ni (to se stalo me - letelo to ze stolu na dlazbu na roh)

klavesnice je fajn, dobre sa ni pise a ma dle me jedno z nejlepsich rozlozeni. v porovnani s thinkpady je o neco hlucnejsi.
chvalim moznost psani cislic pouze s pridrzenim tlacitka Fn (nemusi se prepinat na numerickou a zpet), ctrl v rohu, samostatne sipky a insert, delete, atd...jako na normaln klavesnici.
klavesnice je dostatence podlozena a prohyba se jen pri velkem tlaku, a to minimalne.

hlucnost, chlazeni
notebook ma chlazeni zvladnute dobre. na rizeni vetraku a mereni teplot pouzivam utilitu I8kfangui vyvinutou pro delly. pouzivam dva profily, v jednom mam trvale nastaveny nejnizsi otacky + prechod na vyssi pro 60stupnich na CPU. teploty pri nenarocne praci (word, excel) se pak pohybuji okolo 40°CPU a do 45°GPU.
druhy profil pouzivam nekdy vecer jen na kancelarksou praci pri pouzivani na stole, mam nastaveno spinani na nejnizsi otacky teprve u 54°. notebook je shopen uchladit se vetsinu casu bez nutnosti vetrak spinat (mam ale podlozenou zadni cast notebooku, takze je spodek volny, tim, ze je ze slitin, funguje vpodstate jako velky pasivni chladic)

ve verzi s intel grafikou bys mohl mit teploty o neco nizsi.

jinak co se tyce prace na kline, doporucuji pouze pokud na nem nebudes delat nic narocneho, v zatezi ma tendenci uprodtred spoku zahrivat (to je zase nevyhoda te slitinove vany, dobre sice odvadi teplo, ale taky pak hreje), mam ale grafiku quadro a misto nejvyssi teploty na sasi odpovida i jejimu umisteni, u intel verze to bude zrejme lepsi. kdyz to nechas na stehnach a prostredek mas otevreny, neni problem (nasavani je sice v levem zadnim rohu zespod, ale jsou tam i pomocne mrizky zboku a zvrchu, kdybys ten spodek zacpal), vyfukovani dozadu.

vydrz baterie - s novou 6clankovou baterii a quadro grafikou to davalo 4hodiny. s intelem cekej tak 4.5, max k 5 pri max. setreni.
kdyby nestacilo, da se dokoupit 9clankova baterka (vycuhuje dopredu) nebo pridavna 6clankova misto mechaniky.

trochu mi chybi digitalni vystup (da se resit dockem), analogovy vyvede v koukatelne kvalite 1680x1050, vyssi uz by byl zrejme problem.
jinak jsem spokojeny s rozmistenim portu.
napravo 2xUSB, vzadu LAN, modem, dalsi 2USB, serial, D-SUB, napajeni.
nalevo zvukovy vstup+vystup, vypinac wifi,bt, PCMCIA karta.
na predni strane neni nic, coz taktez ocenuji.

kdybys jeste neco chtel vedet o D630, klidne napis.

Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

sparko

Příspěvekod sparko » 20 říj 2009 13:28

vycerpavajici odpoved, supr, dik, asi do nej pudu, jeste dotaz de u dellu nejak prodlouzit ta zaruka, prip za kolik. A jak ho mas dlouho a byl uz nekdy na reklamaci s necim ?

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 20 říj 2009 13:33

mam ho cca rok a pul.
co a jak s prodlouzenim zaruky ti reknou na lince dellu.

jinak zavadu uz mel, odesla mi grafika (q135m je ale jadro 8400gs a ty odchazel hodne a nejen u dellu), daval jsem i menit panty (kdyz uz ten technik u me byl - viz problem s vuli)
takze se menila zakladni deska (gpu tam je napevno) a kryt lcd s panty (panty jsou tam napevno)
no a jelikoz mam NBD, tak vklidu, v utery jsem jim volal, ve stredu mi to prijel technik opravit, oprava trvala cca 35minut se vsim vsudy.

sparko

Příspěvekod sparko » 20 říj 2009 13:56

jo tak toje supr, ted mam asus, mam ho uz pres 3 roky a hodne se divim ze jeste funguje, ikdyz obcas ani moc nefunguje :D ze zarukou zkusenost takova ze do 30 to bude a 29 den mi slavnostne zavolaji ze uz to teda je hotovy. a byl na reklamacce uz 3x ale co vyprsela zaruka tak kupodivu drzi. diky moc za rady, asi do nej du

LS
občas něco napíše

Příspěvekod LS » 21 říj 2009 17:19

Ten NB nebrat, ten clovek prodava NB a kazdy jeho NB dell, ma ten samy TAG!!!!

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 21 říj 2009 17:38

fakt? pak tam tedy neco smrdi...

no snad si sparko zkontorluje tag u sveho kusu (pokud ho nahodou uz koupil, jelikoz jsme tam ted D630 uz nenasel)
a snad ten typek nefalsuje ty nalepky s tagem....

LS
občas něco napíše

Příspěvekod LS » 21 říj 2009 17:50

tam zadne nalepky s tagem nejsou...Vse ukaze akorat v biosu, tam je uveden service tag...

V dellu pri reklamaci budou chtit znat jmeno vlastnika toho NB, ale prodejce se bude strasne divit, proc ho chteji. Premyslel jsem, jak je toto mozne, ale ono asi pujde nejak prehrat BIOS, ci neco takoveho, aby se zobrazoval nejaky tag, ktery ma jistou zaruku, ale to je tak vsechno a pri pripadne reklamaci bude mit clovek velky problem, resp. smulu, ze nic nevyreklamuje.

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 21 říj 2009 18:06

ano, do biosu se tag dopsat da.
kdyz mi menili desku kvuli te grafice, tak servisak prepisoval puvodni tag, ktery byl v biosu nove desky (0-0-0-0-0-0-0) na ten muj, co mam napsanej zespoda na ntb.
nevim, jetsli jen jednou, nebo pak i vicekrat (nejak to ale urcite pujde).

Jestli je ale pravda, co pises, tzn. podvod, chtelo by to na miste sparka (pokud to uz koupil a opravdu byl takhle podvedeny) kontaktovat policii (pokud s tim teda neco zmuzou no...)

LS
občas něco napíše

Příspěvekod LS » 21 říj 2009 18:10

jj, urcite bych policii kontaktoval, pokud uz to koupil.

sparko

Příspěvekod sparko » 26 říj 2009 00:43

no ted ste me vylekali, penize sem se nastesti chystal poslat az zitra (v pondeli). jak doporucujete postupovat ? je treba nejaka moznost si overit u dellu pravost toho tagu nebo tak neco, nekam zavolat ???
kdyz ho zadam na ty podpore na dell.cz tak se tam ukaze normalne Latitude D630 ...

LS
občas něco napíše

Příspěvekod LS » 31 říj 2009 20:01

To bude asi problem s overenim u dellu, mozna jim ho prinest, nebo nevim...Oni na dellu nejsou prilis sdilni, ale rozhodne pokud bys pry chtel uplanit na nej reklamaci, tak musis znas jmeno toho, na koho je NB psany, coz oni vedi...

Zpět na „Jaký vybrat notebook“