Vyber repasovane T60/T61

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
Drasha
občas něco napíše

Vyber repasovane T60/T61

Příspěvekod Drasha » 28 říj 2009 23:47

Zdravim,
ackoliv tohle bylo castecne rozebrane v jinych vlaknech, chtel bych se vas zeptat, ktery (a jestli vubec nejaky) ntb si mam vybrat.

Nejradsi bych chtel T61, ktera je k dispozici v nekolika obchodech (ackoliv to vypada, ze to jsou snad klony - jak popisy tak vybava ntb)

T61: Core2Duo T7100 1.8 GHz, 2GB RAM, Quadro NVS140, 14.1"
T61: Core2Duo T7500 2.2 GHz, 1GB RAM, Quadro NVS140, 15,4"
T61: Core2Duo T7250 2.0 GHz, 2GB RAM, Intel 965GM, 15,4"

Tohle jsou +/- vsechny rozumne dohledatelne kombinace.

Notebook bych chtel jako doplnek pro domaci stroj. Do skoly, do prace na sluzebky a podobne srandy. Pokud jde o provozovane cinnosti, tak programovani, kancelarina, video a sem tam nejake hrani (prevazne starsi hry).

Co jsem se dival po ruznych blozich, forech a strankach, tak jsem se dozvedel (na nekterych z nich - kolikrat se to dost rozchazi), ze u 15,4" byvaji obcas problem s panty a ze ty notasy jsou uz dost tezke, ze vydrz baterek s Quadrem je nic moc a muzou se vyskytovat problemy + sem tam hromadka dalsich drobnych problemu.
Osobne by mi asi nejvic vyhovovala kombinace 14,1" a integrovana grafika kvuli vydrzi a hmotnosti, ale to jsem jako repas nikde nenasel. Myslite si, ze mam jit do 14,1" s eventualnim dokoupenim 7-cell (nebo kolik se do toho vleze) baterky? Nebo vzit nektery jiny?

Pripadne - co si myslite o koupeni T60 misto toho? Jak moc velky sunt je Intel 945GM? Stoji to za to prijit o globalni zaruku, ktera se u tech T61 jeste da sehant (obcas az skoro dva roky)?

Diky moc za jakoukoliv podmnozinu odpovedi :wink:

EDIT: Hmm, tak jsem si teprv ted vsiml fora 'Vyber notebooku', tak to, prosim, kdyztak presunte.

lukee

Příspěvekod lukee » 29 říj 2009 14:11

Přítelkyně má T61p a panty mají "volnou amplitudu" cca 2 cm do obou směrů (když je displej otevřen kolmo k základně). Kdo by to čekal u vrcholové verze z řady T61 :( Jinak je to super stroj, bytelnost je perfektní, nemusíš mít strach, že bys to někde při přenášení rozbil. Co se týče kusů, na které jsi uvedl linky, tak já bych asi volil variantu s Quadro GPU. Ale pokud na cestách nepotřebuješ vysoký 3D výkon a radši preferuješ o malinko větší výdrž baterie, vem ten s tím Intel GPU. Samozřejmostí je zkontrolování notebooku při osobním převzetí (hlavně panty, celkový stav atd.). Hodně štěstí při koupi!

P.S.: ty pověry s Quadrem nejsou až tak pravdivé. Mám Quadro v Dellu D630, který má 9cell baterii a výdrž je kolem 5 hodin.

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 29 říj 2009 15:16

jak uz psal lukee, quadro 135/140m zas tak vydrz nezkracuje, da se s tim dostat pri 6 clanku na 3.5 - 4 hodin (s novou baterkou, max. setreni - jen word, bez wifi, stazeny jas), s wifinou mi to chodilo s 6clankem 3+ hod. s intelem je ta vydrz o neco lepsi, alespon u D630 cca 20-25%, coz ale neni zas tak hrozne.

co se tyce toho, ze se muzou vyskytovat problemy - ano, muzou.
(quadro 135/140m = jadro 8400gs a s temi byly obcas problemy)
ja uz mam kvuli grafice druhou desku.
pokud tam bude origo lenovo zaruka, nedramatizoval bych to ale nejak moc, ty lenova jsou dobre chlazene a neodchazi to tak moc jako u dellu xps 1330, kde to odchazelo jedna grafika za druhou...

a co se tyce vykonu, zalezi, co tam chces hrat, na neco staci i ta intel grafika.

jinak, kdybys sel do 15.4, tak osobne bych rad 1680x1050 displej, jsou dost slusne na notebook.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

Drasha
občas něco napíše

Příspěvekod Drasha » 30 říj 2009 12:09

Diky moc obema za odpoved.
Zvazil jsem to a pujdu do te 14" s Quadrem. Zaruka je tam jeste Lenovo, lepsi baterku si prikoupim (vic nez tri hodiny bez proudu zas tak moc neocekavam a kdyby to hrozilo, tak rovnou pujdu do 9 clanku) a aspon si vyzkousim novejsi hry, ktere mi jinak na stare masine nejedou :)
Jenom se vas jeste zeptam na to rozliseni - alfah4ns doporucuje pro 15" 1680x1050, ta 14" ma 1440x900, takze je to zhruba stejne dpi. Da se na tom nastavit nejak rozumne velikost ikonek abych na to nemusel jit s lupou? Prece jenom mam 1680x1050 na stolni 22" a prijde mi to tak akorat...

Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“