Problem s Instalací WinX
-
RomaNX
- občas něco napíše
Problem s Instalací WinX
Měl bych takovy problem na noteboku Aspire 3100, kdyz vlozim do mechaniky CD s c operacnim systemem, tak pocitac nereaguje na toto CD. Pres F2 sem nastavil jako prvni botovaci zarizeni CD mechaniku. ale stejne bez uspechu, kousel jsem pro vic CD i Linux, Vzdy zacnou botovat opet jen XP, ktere sou zde nainstalované. Nevíte nekdo jak to zmenit popripade jak naformatovat disk z Biosu, jesli by nesla cista instalace na prazdny disk?
-
stavač
- guru
Re: Problem s Instalací WinX
Bios nedokaže format hdd, pravdepodobne maš vadne cd alebo zle vypalene cd alebo poškodene orginal cd XPčko, možeš mat tam aj virus,neorginal XP ako Wiena 7 XP, skus to XP na druhom pc a uvidišRomaNX píše:Měl bych takovy problem na noteboku Aspire 3100, kdyz vlozim do mechaniky CD s c operacnim systemem, tak pocitac nereaguje na toto CD. Pres F2 sem nastavil jako prvni botovaci zarizeni CD mechaniku. ale stejne bez uspechu, kousel jsem pro vic CD i Linux, Vzdy zacnou botovat opet jen XP, ktere sou zde nainstalované. Nevíte nekdo jak to zmenit popripade jak naformatovat disk z Biosu, jesli by nesla cista instalace na prazdny disk?
-
RomaNX
- občas něco napíše
No ja zkousel 3 cd XP a pak cd s ubuntu. No skusil jsem jeste udelat preinstalaci systemu z Windowsu a ta se pote sekne s hlaskou ze nemuze najit soubor wmic.dx_. Ten soubor na tom cd je.stavač píše:Bios nedokaže format hdd, pravdepodobne maš vadne cd alebo zle vypalene cd alebo poškodene orginal cd XPčko, možeš mat tam aj virus,neorginal XP ako Wiena 7 XP, skus to XP na druhom pc a uvidišRomaNX píše:Měl bych takovy problem na noteboku Aspire 3100, kdyz vlozim do mechaniky CD s c operacnim systemem, tak pocitac nereaguje na toto CD. Pres F2 sem nastavil jako prvni botovaci zarizeni CD mechaniku. ale stejne bez uspechu, kousel jsem pro vic CD i Linux, Vzdy zacnou botovat opet jen XP, ktere sou zde nainstalované. Nevíte nekdo jak to zmenit popripade jak naformatovat disk z Biosu, jesli by nesla cista instalace na prazdny disk?
-
stavač
- guru
Vydiet to možeš a je to pravdepodobne poškodene-Windows Management Instrumentation (WMI))
-
RomaNX
- občas něco napíše
A jak vyresit to aby se tam nejakej OS nainstaloval ?stavač píše:Vydiet to možeš a je to pravdepodobne poškodene-Windows Management Instrumentation (WMI))
-
stavač
- guru
A jak vyresit to aby se tam nejakej OS nainstaloval ?[/quote]
Na tom notbuku ti pojde: linux, XPčko, vista, len na každy system si mosiš postahovat patrične ovladače, v biose si pre XP nastaviš sada do ide modu, pe vistu nenastavuješ sata do ide lebo ich ma v sebe, ked nainštaluješ XP trebarz zo SP2 tak je tam nutne doinštalovat SP3 aby ti fungoval bez problemov notbuk, zapneš notbuk a stlačiš klavesu F2, nabehne bios, nastaviš ako boot prve mechaniku, vložiš medium z os a restart, možeš začat inštalovat, ja som mal taky notbuk a donho som nainštaloval XP pro SP3 a fungoval bez problemov, v pripade ked chceš niečo vediet tak mi napiš email
Na tom notbuku ti pojde: linux, XPčko, vista, len na každy system si mosiš postahovat patrične ovladače, v biose si pre XP nastaviš sada do ide modu, pe vistu nenastavuješ sata do ide lebo ich ma v sebe, ked nainštaluješ XP trebarz zo SP2 tak je tam nutne doinštalovat SP3 aby ti fungoval bez problemov notbuk, zapneš notbuk a stlačiš klavesu F2, nabehne bios, nastaviš ako boot prve mechaniku, vložiš medium z os a restart, možeš začat inštalovat, ja som mal taky notbuk a donho som nainštaloval XP pro SP3 a fungoval bez problemov, v pripade ked chceš niečo vediet tak mi napiš email