víceúčelový "odolný" notebook do 20k pro studenta

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
thomas555
občas něco napíše

víceúčelový "odolný" notebook do 20k pro studenta

Příspěvekod thomas555 » 13 lis 2009 22:26

Zdravim snad jsem nadpisem dosatečně nalákal :D ,
chtěl bych si pořídit svůj první notebook a jelikož se v tom absolutně nevyznám (jen co jsem vyčetl z různých fór a diskuzí) poprosil bych vás o radu.

Mé skromné :D požadavky jsou -

- budu ho použít na práci do školy (psaní seminárek atd.), na filmy, hry (kdyby tam šel medieval:2 total war - min.požadavky-Windows 2000, XP, 1500MHz CPU, 512MB RAM, 128MB grafická karta, 11.00GB na HDD, DVDROM - byl bych šťastný :) ) lehčí úprava fotek ve photoshopu a internet

- mohl by mít kvalitnější tělo - bude se párkrát přenášet (2-3x týdně), ovšem větší váha (třeba 3kg) mi nevadí

- na disajnu mi nezáleží, webku, čtečku prstů ani vypalovačku (mechaniku však ano) nepotřebuju

- kdyby byl w7 nezlobil bych se :D

- většinou času budu připojen v elektrice, takže výdrž až tak moc roli nehraje

- cena cca 20 000
(co jsem tak procházel fóra čtu samou chválu na lenovo nebo dell)

pokud jsou moje požadavky utopický můžu je upravit
Snad jsem na nic nezapomněl a napsal to správně.
Děkuji všem za tipy a dobrou noc

sirius1983
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod sirius1983 » 13 lis 2009 22:42

vem si lenovo R400 dokud se prodává. To je v této ceně to nejkvalitnější, co se dá koupit, ale jede to na integrované grafice. Na kvalitní dell v této ceně zapomeň.
T420, X31
Prosím, nepište mi soukromé dotazy, otázky patří veřejně na toto fórum.

zivan
guru

Příspěvekod zivan » 13 lis 2009 22:54

Pripadne R500 s rozlisenim 1680x1050 za cca 22 000,-
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

thomas555
občas něco napíše

Příspěvekod thomas555 » 14 lis 2009 23:47

Takhle, to odolné šasi je určitě dobrá věc, ale když by byl nějaký ntb s méně odolnou šasi, ale s o to lepším výkonem - bylo by to fajn.
co třeba tyto:
(ty jsem si původně našel svépomocí -pokud budou ty tipy od vás lepší,není co řešit)

MSI - má spolubydla a nezdá se mi zas tak zlé
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=66779

Sony - nevim,neznám
http://www.alza.cz/sony-vaio-cw1s1e-r-c ... 40703.htm/

Fujitsu - nevim neznám,ale má lesklý dispej
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 12K30CETZQ

Nevíte o nějakém dobrém obchodě s ntb v Brně, kde bych si je mohl ošahat?

(vim,že asi trochu svýma dotazama otravuju,ale mějte se mnou trpělivost)
Díky všem za reakce.

MaTToS
guru

Příspěvekod MaTToS » 15 lis 2009 00:45

Rozhodne to MSIcko naj grafika, naj LCDcko, a kazivost tychto novych rad je zatial v pohodicke a nejakym zazrakom tam su aj nekazive ventilatory co sa MSIcku podarilo po viacerych rokoch vyriesit ich hlavny problem ...
Druha vec je pomalsi servis ako pri Fujitsu , Sony nepoznam takze neviem zrovnat ale ma "slabu" grafiku , fujitsu je taktiez zaujimave ale horsia VGA, horsie LCD a horsi design v porovnani s tym MSi to sa mi paci ako po stranke designu, vykonu tak aj prijemne tichej prevadzky v eco mode a na druhu stranu zas disponuje funkciou Turbo ktora pretaktuje vga a CPU a s tym hlukom to este stale ani v plnej zatazi nie je az take strasne .
http://pctuning.tyden.cz/hardware/noteb ... ku?start=1
Este ma napadlo pozret stranky MSIcka a zatial ani ziadne zname vyrobne chyby takze vcelku uspech ...
ThinkPad T420@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .

Michal27
zlobivá kočička

Příspěvekod Michal27 » 15 lis 2009 12:04

MaTToS píše: a kazivost tychto novych rad je zatial v pohodicke a nejakym zazrakom tam su aj nekazive ventilatory co sa MSIcku podarilo po viacerych rokoch vyriesit ich hlavny problem...

Pamatna veta... Ja bych podotknul, ze pokud je neco na tru kratkou dobu, vi se o tom vice mene vohno... Na druhou stranu u kvaliltnich znacek jako Lenovo, clovek predpoklada kvalitu, ale nekdy to holt nevyjde. Pokud to ma slouzit na studia a bude se to nosit, tak bych o multimedialu neuvazoval... Ver mi, ze hrani te omrzi a bude te stvat, ze za rok mas rozvrzany krap..
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012

MaTToS
guru

Příspěvekod MaTToS » 15 lis 2009 13:13

Ale neporovnavam len tento jeden z poslednych modelov, vseobecne celu koncepciu tychto novych cervenych notebookov ktore su uplne inak skladane, maju inovovane zakladovky oproti tym starym, lepsie zabezpecene chladenie a slusny design .
Tak napriklad 17" MSIcko GX720 najvyssiu radu som kupil pre kamarata v Oktobry 2008 /cena 1100,-€/ a pouziva ho denne, volny cas travi hranim hier, taha to zosebou kade tade do skoly a pod., a doteraz nemal ziaden problem s tym notebookom, a celkovy pocet reklamacii tych cervenych notebookov je si mylsim ze zatial dost v pohode a na trhu je ta rada vyse roka takze by som to tak kriticky nevidel .
ThinkPad T420@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .

Think service engineer .

Michal27
zlobivá kočička

Příspěvekod Michal27 » 15 lis 2009 13:25

Jj, tak kvalita se zlepsila zcela urcite. Ale i tak bych tyto notebooky znamemu nedoporucil. Je to neco jako kdyz jede manager v Hyundai - i kdyz muze byt Hyundai stejne kvalitni jako Audi, je to porad Hyundai. Jak jednou nekdo dela smejdy, dlouho se to s nim tahne. (Cimz vlastne davam najevo, ze jde tak trochu i o prestiz... viz krabicka americkych a ruskych zapalek z Pelisku..).
Kdybych uz vybiral notebook, na kterem se bude hrat, pocital bych s potencialnim problemem a koupil neco, co ma aspon poradnou zaruku. Ale tot jen nazor nekoho, kdo ma k MSI vylozeny odpor a to nejen ohledne notebooku. To Amilo je taky des a Sonaka jsem v ruce nedrzel, tak netusim. Je to tezke vybirani. Ale zajdi si nekam, kde je maji vystavene... Vezmi do ruky MSI a pak Lenovo a bude to vyresene.. Uz jen ten rozdil v pantech atd.

mohy

Příspěvekod mohy » 15 lis 2009 14:09

tak ja se jen vyjadrim... MICHALE jsi schopny mi rict proc je to fujitsu des, nebo si jen oteviras hu..usta na neco co jsi nazivo ani nevidel? :evil: Nahodou je tady nejvetsi pomer cena vykon, dokonce vzhledem k tomu ze je to herni multimedial tak ani neni celej lesklej(jak je dnes v mode),takze minimum otisku, vzhledem k tomu ze ho mam,tak muzu rict ze šasi je maximalne v pohode,nosim ho v batohu a klidek. Take mi neprijde ze by MSi melo vykonejsi GPU. Ten sonak je dobrej, jen je drazsi,dle meho nazoru zbytecne. Hodne lidi tu mluvi o kvalite tela u sony, jenze u pi3560 se nic nikde neprohyba,nevrze. VUBEC nikde,ani okolo mechaniky coz byva slabost. Osobne vybirat notas ted znova, koupim to same,a to cenu resit nemusim,jen nejsem clovek co vyhazuje penize navic zbytecne za SONY, byt mam televizi sony za 50k.

Proste fujitsu 4ever,3 notas po sobe a opet maximalni spokojenost.

Howgh,domluvil jsem:-)

Michal27
zlobivá kočička

Příspěvekod Michal27 » 15 lis 2009 19:27

Mel jsem tu cest si ho osahat a proste po konstrukcni strance stoji za prd... kdyz je dobry pomer cena/vykon, da se to i cekat.. V tride levnych multimedialu nijak kvalitativne nevybocuje, ale kdybych chtel notebook, ktery ma trochu vydrzet, tento by to nebyl. Nac se cilis... Kazde zbozi ma sveho kupce. Nekdo si koupi mene kvalitni notebook, nekdo mene kvalitni propisku...atd atd.. Kazdy si rad priplati tam, kde to uzna za vhodne.. Jen rikam, ze na tyto ucely (autor sam pise, ze chce kvalitnejsi telo), je Amilo nevhodne... Pro tebe muze byt idealni...Takzde chladnou hlavu a neres to.

A nechapu to tvoje Fujitsu 4ever - Amilo,Lifebook atd jsou uplne odlisne stroje. Globalizovat to je holy nesmysl... Lifebooky se mohou stavet kvalitou do sfery nejvyssi.. Dell i Lenovo take vyrabi levne smejdy a drahe bussines stroje... :roll: Nechapu to prosazovani znacek nekterymi autory :roll: Veskrze slo driv jen odsoudit MSI, protoze to byly vsechno sroty...

mohy

Příspěvekod mohy » 16 lis 2009 13:22

"osahal"? rict o necem co si osaham ze je des, je dost POsahane,kdyz to mas jen Osahane. (Jeste zacnu basnit) :D
Jedna se o cenovou do 20k, to je neco kde clovek musi premyslet,bud mene kvalitni vnitrnosti ale mirne kvalitni telo(lenovo), nebo lepsi parametry ale ne urceno na DENNI prenaseni. Nicmene v teto cenove mezi temi šasi neni tak markantni rozdil. Zadny polykarbonat,zadny hlinik tu nenajdes,jen pevnejsi panty, mozna vyztuzene telo,ale na to bych si nevsadil. A tady uz bych dal prednost parametrum, o pc se muzes starat aby jsi s nim nekde nesvihl ,coz(dle tvych slov-levny) multimedial nemusi prezit, ale vykon uz nenahonis. Holt je to urcity kompromin,samozrejme ne urceny na denni prenaseni,nicmene 3 krat tydne naprosta pohodicka.
Neni to zadny workstation,samozrejme,ale o tom se v teto cenove netreba bavit.
Je hovadina srovnavat amilo a lifebook, uz jen koncovy uzivatel je nekde jinde.
Proc obhajuji fujitsu? Jednoduche-tu na foru je fujitsu pomerne zanedbavane, myslimsi ze od lonskych rad pomerne nepravem.A ja se vzdy zastaval slabsich. Vim ze driv amila nevynikali kvalitou, nicmene uz je to v poho.
A jeste bych rad podotl ze 20k neni zrovna levny pocitac.
A sam uzivatel napsal- "Takhle, to odolné šasi je určitě dobrá věc, ale když by byl nějaký ntb s méně odolnou šasi, ale s o to lepším výkonem - bylo by to fajn. " A z techle tri je ten fujitsu nejlepsi, bez debat. :D :lol:

Michal27
zlobivá kočička

Příspěvekod Michal27 » 16 lis 2009 13:36

Tak jestli je nejlepsi z tech tri, nemuzes rict, protoze sis asi neosahal vsechny, ze...
Kazdopadne o kvalitu tela jde predevsim.. Vnitrnosti jsou stejne jak u nejdrazsiho Lenova, tak u nejlevnejsiho Acera (samozrejme jde o vykon atd atd...)...
Trikrat do tydne je dost... A pro toho, kdo nechce notebook nosit jako v bavlnce, je to nevhodne.. Ja napr. Amilo takhle tahal dvakrat, trikrat tydne a krom HDD snad odeslo vsechno.. Ted jsem si koupil kvalitni notas, ktery doslova hazu do tasky, nosim za roh atd. a nemusim se porad bat, ze se vyse.e...coz mi vyhovuje... (Ono to vetsinu lidi prejde s prvnim skrabancem, to lesteni, noseni v neoprenu atd...)
Chapu, ze svuj model musis doporucit a vyzdvinout...jde o ego a dobry pocit, ze sis vybral nejlepe, jak to slo. Ja mel Amilo tez a musim rict, ze stalo za prd...Tim to uzavru..
Naposledy upravil(a) Michal27 dne 16 lis 2009 13:43, celkem upraveno 1 x.

swarm
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 16 lis 2009 13:42

mohy píše:Nicmene v teto cenove mezi temi šasi neni tak markantni rozdil. Zadny polykarbonat,zadny hlinik tu nenajdes,jen pevnejsi panty, mozna vyztuzene telo,ale na to bych si nevsadil. A tady uz bych dal prednost parametrum, o pc se muzes starat aby jsi s nim nekde nesvihl ,coz(dle tvych slov-levny) multimedial nemusi prezit, ale vykon uz nenahonis.

Předně: polykarbonát je plast.

Nevim, na co přesně by si nevsadil, ale když tohle napíšeš, tak jsi asi nikdy neměl přímé srovnání dvou takových notebooků. Ten rozdíl je obrovský a právě v této ceně ještě daleko větší než v těch vyšších.

Dát přednost parametrům? To je o úhlu pohledu. Většinou do roka, nebo do dvou je to výkonově stejně křáp na hry a nějaký náročný věci, zatímco na kancelařinu budou stačit za ty roky oba dva - jen ten výkonnější se té doby možná nedožije.

Já třeba dlouhou dobu volil převážně multimediální kousky a po roce mého používání byly často skoro na odpis. Vydřené šasi, volné klouby a celkově prostě vzhled, že bys už takový notebook nechtěl. Když jsem si pořídil ThinkPad, tak jsem ten rozdíl ze začátku moc nevnímal, ale dneska po jeden a půl roce, když se na něj podívám, tak ho vidim stále ve stejné kondici, jako byl po vybalení z krabice.

Píšu to jen abych usměrnil tyhle nesmysly. Jinak je samozřejmě na autorovi, jaký notebook zvolí, ale pokud uvažuje o tamtom MSI, tak to by měl to slovo odolný asi z názvu vlákna odstranit. To je totiž notebook přesně z opačného spektra než zmíněný ThinkPad. Možná by bylo dobré najít spíš nějaký kompromis, přestože to autor chce hlavně na ty hry.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)

mohy

Příspěvekod mohy » 16 lis 2009 13:47

1:0 pro tebe:-D mno ja bych jen rad podotkl ze amilo je z nich nejlevnejsi,ne o mnoho ale nejlevnejsi. A pokud ma nekdo dany strop tak korunky resi. Proto jsem tu vetu formuloval jak jsem formuloval. A v ramci tridy ma i pomerne pevne telo. A nejake ego s tim nema co delat, ani to ze doporucuji "svuj" pocitac. JEN jsem presvedceny o kvalitach

thomas555
občas něco napíše

Příspěvekod thomas555 » 16 lis 2009 15:01

Jak jsem psal v prvním postu.

Bohatě mi bude stačit, když na tom rozjedu MTW2, pokud to Lenova splňují tak jdu do nich - odolné šasi a tím pádem větší pravděpodobnost "dožití" se stáří je pro mě lepší, než na tom pařit hry, ale za půl roku shánět někde nový ntb.

S tím přenášením, zatím by se přenášel 2-3x do týdne, ale kdo ví jak to bude dál.

Zatím jsme nakloněn Lenovům zítra nebo nejpozději ve středu se na ně (zkusim aj i na ty ostatní ntbky) mrknu v reálu a kdyžtak se ještě na něco poptám :D

Jináč zatím díky za rady a klidně diskutujte dál :)

Zpět na „Jaký vybrat notebook“