Kvalitný, multimediálny do 600 €

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Dead_eyes

Kvalitný, multimediálny do 600 €

Příspěvekod Dead_eyes » 21 lis 2009 14:27

Ahojte :wink:
prosím vás poraďte mi s výberom:
Rozmýšľal som nad značkami HP, Lenovo, Toshiba, Sony, Dell. Notebook bude slúžiť len doma a to hlavne na počúvanie, chat, sledovanie filmov. Mojou hlavnou prioritou by mala byť kvalitná zvuková karta HD (highend slúchadlá budú použité) a kvalitný obraz stačí 15". Samozrejmosťou je rýchly chod celého notebooku a aby vydržal veľa rokov. Ďakujem za rady.

Michal27
zlobivá kočička

Příspěvekod Michal27 » 21 lis 2009 14:34

Na kvalitni zvukovy vystup zapomen.... Jedine externi zvukovka a kvalitni LCD v teto cene je utopie. A aby vydrzel hodne let... No zdvojnasob kapital, jeste ho vynasob dvema a najdeme vhodny notebook. Ale jinak to za tuto cenu bude vzdy nekvalitni kousek s kompromisy..
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012

Dead_eyes

Příspěvekod Dead_eyes » 21 lis 2009 14:49

Si ma nepotešil, tak bol by som ochotný investovať 700€, ide mi len o čistý zvuk nemusí to byť extrem. A čo vravíš na nejaký Sony vaio ako sú na tom so zvukom a obrazom? nevieš poradiť?

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 21 lis 2009 15:16

kvalitni obraz u takto levneho notebooku nehrozi (ale ani panely, ktere jsou v high-end noteboocich se nevyrovnaji prumernym levnym monitorum typu TN), proste je to porad notebook a porad to ma jen 6bit displej TN technologie s podprumernymi parametry
(proste se hraje na cenu a na spotrebu)

zvuk - zadna zvukovka integrovana na desce neni kvalitni, doporucuji koupit si externi.

vydrz "vela rokov" - vzhledem k tomu, ze notebooky maji poruchovost okolo 20% musis pocitat s tim, ze zivotnost je umerna delce zaruky, po jejim zkonceni se vetsina oprav nevyplati (jelikoz je temer vse na zakladni desce a jeji vymena je drazsi nez hodnota toho celeho notebooku, to stejne LCD).
to samozrejme neznamena, ze nemuze vydrzet treba i 5let, jen musis pocitat s tim, ze kdykoliv se to pokazi po zaruce, muzes pomalu hledat novy (narozdil od PC, kde vetsinou staci vymenit par veci za par korun, krom toho ze se tedy mene kazi).

osobne bych ti doporucil nejaky levnejsi multimedialni Dell, budes mit v zakladu 3roky zaruky vc. sluzby onsite (kdyz se to pokazi, zavolas, druhy ten to prijedou spravit). ty delly 1545 nejsou drahe, melo by ti zustat i na nejakou zvukovku a do budoucna si dokoupis LCD, abys mel kvalitni obraz.

nebo se na notebook vykasli a poskladej si nejake PC do nejake mensi pekne krabice, udelej dobre chlazeni, at to nehuci a k tomu poradny kvalitni monitor za cca 6-7tisic czk koupis uz i IPS nebo PVA monitor, bude to mit opravdu hezke bravy, treba Dell 2209WA, Samsung F2380, obrazove nesrovnatelne s jakymkoliv notebookem, by t by to byl stroj za 70k, filmy na tom budou opravdu pekne, troufam si rict, ze pokud nemas oprvadu dobrou TV, budes se radeji divat na to... :)
zivotnost, ergonomie, moznost upgrade, vykon i cena je u PC daleko lepsi.

popremyslej, nechci ti vnucovat PC misto notebooku, nebot ty sam vis, co chces, jen popremyslej, jestli je pro tebe notebook nutny, nebo jen zbytecny luxus za cenu nemalo kompromisu.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

Dead_eyes

Příspěvekod Dead_eyes » 21 lis 2009 15:44

Ďakujem, spravil si mi v tom jasno (kvalita). Ja len dodám, že highendový PC už mám, ja som chcel noťas len kvôli luxusu a úspore energie pekne pri posteľ, keď sa už uložím spať zapnem hudbu, popíšem s priateľmi alebo pozriem film. Môj PC má veľkú spotrebu, nechcem ho nechávať na noc zapnutý. Ten Dell sa mi páči a stačil by mi určite a s tou externou zvukovou kartou to nieje zlý nápad. Každopádne počkám ešte ako zareagujú viacerý ľudia. Vďaka :wink:

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 21 lis 2009 15:57

noo, jako spotreba... osobne si myslim, ze investice do ntb je vyssi, nez energie, kterou notebook usetri proti prumernemu PC. dejme tomu, ze prumerna zivotnost notebooku je kolem 3let, myslim si, ze za tu dobu se to nestihne vratit, pocitat se mi to ale nechce :D (to jen tak na okraj)

takze neco jako vecerni spolecnik do postele, na nejaky ten film, net atd... nooo... to bych mozna zvazil i neco mensiho s CULV procesorem, nejaky 13-14palcovy acer timeline, asus UL rady s integrovanou grafikou, jsou tenke lehke, vydrzi jim dlouho baterka (klidne treba 8hodin)...
nebo pak ten zminovany dell, pokud bys chtel velky notebook.

Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

Dead_eyes

Příspěvekod Dead_eyes » 21 lis 2009 16:08

Vtipne si to nazval "večerný spoločník do postele" :lol: Od priateľov ale aj ľudí z netu viem že Acer a Asus sú šroty, osobné skúsenosti nemám, ale po týchto značkách radšej nesiahnem. A nemajú Dell zlú dostupnosť na SR/ČR ? vieš nechcem kupovať z netu, kvôli servisu, ak by k tomu prišlo. A o Sony nevieš nič ?

/edit: necituj posledny prispevok v diskusii. vid zakladne pravidla fora http://notebooky-forum.notebook.cz/viewtopic.php?t=1448

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 21 lis 2009 16:21

servis se u dellu (v pripade ze mas next business day on site, coz je ale temer u vsach notebooku prodavanych u nas standart na 3roky) resi tak, ze zvednes telefon, nahlasis zavadu a nasl. pracovni den u tebe zvoni technik s nahradnima dilama a opravi u tebe doma :)
takze zadne noseni nekam do prodejny :)
(mimochodem, i normalne je lepsi resit reklamace primo s autorizovanycm servisem vyrobce, nez s obchodem, obchod by to i tak musel do toho servisu poslat, takze to mas par dni navic, vlastne do obchodu pujdes jen kdyz budes pak treba chtit vratit penize po vice reklamacich)
+ pokud kupujes jako fyzicka osoba, pri nakupu pres internet mas pravo na vraceni zbozi bez udani duvodu do 14dni.

sony v teto cene nebude o nic moc kvalitnejsi, nez dell, navic dell nabidne v zakladu 3lety servis typu NBD, servis sony nepatri zrovna mezi nejrychlejsi

Dead_eyes

Příspěvekod Dead_eyes » 21 lis 2009 16:30

To je super ! myslím že sídlo majú u nás v Bratislave...zrejme sa rozhodnem pre Dell. Díkes za všetko

Zpět na „Jaký vybrat notebook“