ntb do 35k na hry
ntb do 35k na hry
prosím o pomoc při výběru herního ntb, zatím jsem nikde nenašel, zda je lepší pořídit si čtyřjádro (př. Q9000 na frekvenci 2,0) nebo dvoujádro s vyšší frekvencí? Dokáže si čtyřjádro poradit s hrou, kde je optimálním požadavkem CPU 2,6GHz? Co graf. karta GF 260M, je dostatečně výkonná i na nové hry? Pokud má někdo konkrétní tip, please dejte třeba link...
Na hry je určitě lepší dvoujádro na vysoké frekenci, než quad core na 2ghz. Nejlepší volba je Asus G51vx http://www.anacomp.cz/?cls=stoitem&stiid=40141 s výkonným dvoujádrem, 4GB ram, 500GB HDD 7200ot, FullHD a výkonou grafikou gtx 260m - jak je výkonná? No počítej s tím, že krom Crysis, GTA IV a posledních S.T.A.L.K.E.R.ů ti vše půjde na max (samo ne na nativ), Crysis bych viděl na high ve full hd, jinak v 720p tak na high-very high a GTA 4 na max, kromě těch "tahadel", ty na 100 všechny nepůjdou.
Jediný problém toho booku je přehřívání, doporučuju koupit nějakou ergonomickou chladicí podložku, kterou můžeš brát na LAN párty.
Jediný problém toho booku je přehřívání, doporučuju koupit nějakou ergonomickou chladicí podložku, kterou můžeš brát na LAN párty.
Lenovo Ideapad Y50 70 - Core i5 4210H, Geforce GTX 860M 4GB GDDR5
3DMark Fire Strike - 3519 Bodů
Huawei Ascend P6, Xiaomi Piston v2
ok, super, dík za radu, můžeš ještě doporučit nějakou tu podložku? Zatím jsem ji nepotřeboval, tak ani netuším, jaký má mít parametry? A jak je to s tím přehříváním, někde jsem četl, že to asus fakt neřeší a hodnoty jsou kolem 100C? Je to kec? Přece si firma typu Asus nemůže dovolit takové "přehřívání" ignorovat?
- Chlebovnik
- guru
Ten Asus bych si rozhodně nekoupil.Je špatně navržen už z výroby.Tam nepomůže ani Zalman NC 1000.A když už,tak si kup 17 palcový model-chlazení je tam o třídu lepší.demon66 píše:ok, super, dík za radu, můžeš ještě doporučit nějakou tu podložku? Zatím jsem ji nepotřeboval, tak ani netuším, jaký má mít parametry? A jak je to s tím přehříváním, někde jsem četl, že to asus fakt neřeší a hodnoty jsou kolem 100C? Je to kec? Přece si firma typu Asus nemůže dovolit takové "přehřívání" ignorovat?
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3
Maximální teploty toho Asusu jsou 90°C na grafice, procesor je ok. Při 90°C se ještě nepodtaktovává a pokud ho nebudeš mít na posteli nebo ve velkým vedru, tak se ti nepřehřeje. Samo ale takovýhle teploty nejsou dobrý pro ntb ani omylem, snižují životnost. Nevím, o kolik by pomohla chladicí podložka, ale i kdyby o 5-10°C tak by to bylo super. Já mám takovou do tvaru X od coolermastru s 140mm modře podsvíceným větrákem. Teploty srazila o 10°C a nemůžu si na ní stěžovat. jen mě štve, že je celkem hlučná. max hluk sice psali 21dba a já myslel, že bude "hučet" ale ona spíš vrčí, což celkem ruší. Mám ji reklamovat?
Lenovo Ideapad Y50 70 - Core i5 4210H, Geforce GTX 860M 4GB GDDR5
-
- občas něco napíše
roman2277 píše:Ten Asus bych si rozhodně nekoupil.Je špatně navržen už z výroby.Tam nepomůže ani Zalman NC 1000.A když už,tak si kup 17 palcový model-chlazení je tam o třídu lepší.demon66 píše:ok, super, dík za radu, můžeš ještě doporučit nějakou tu podložku? Zatím jsem ji nepotřeboval, tak ani netuším, jaký má mít parametry? A jak je to s tím přehříváním, někde jsem četl, že to asus fakt neřeší a hodnoty jsou kolem 100C? Je to kec? Přece si firma typu Asus nemůže dovolit takové "přehřívání" ignorovat?
Jak si můžeš být tak jistý? ty si byl na výrobní hale a koukal na to jak se vyrábí? tělo při zavření je pevné a když je otevřené tak se prohýbá trošku lcd ale to dělají všechny. teploty jsou přijatelné, hluk taky a vše jede ve fhd 19x10na max. krom crysis ten začne padat pod 20 snímku. jinak pruměrné fps ve hrách je nad 45!!! chladící podložku nemám, hraji i 5h vkuse a NB jede pořád stejně.
ASUS G51VX - C2D T9500 2,6Ghz 6MB L2, NV GTX260 1GB DDR3, 4GB RAM DDR2 800Mhz, HDD 500GB/7200ot., WUXGA+ 1920x1080p, Win7 Ultimate x64
Jistý? Stačí si přečíst světová fora o tomto modelu a mám vcelku jasno.Další z už dost velké řady nepovedených notebooků od Asusu.Osobně horší značku neznám.Na reklamaci jsem měl úplně každý kus od této značky.Čestná vyjímka je zatím můj mini-notebook.RumcajsZ99 píše:roman2277 píše:Ten Asus bych si rozhodně nekoupil.Je špatně navržen už z výroby.Tam nepomůže ani Zalman NC 1000.A když už,tak si kup 17 palcový model-chlazení je tam o třídu lepší.demon66 píše:ok, super, dík za radu, můžeš ještě doporučit nějakou tu podložku? Zatím jsem ji nepotřeboval, tak ani netuším, jaký má mít parametry? A jak je to s tím přehříváním, někde jsem četl, že to asus fakt neřeší a hodnoty jsou kolem 100C? Je to kec? Přece si firma typu Asus nemůže dovolit takové "přehřívání" ignorovat?
Jak si můžeš být tak jistý? ty si byl na výrobní hale a koukal na to jak se vyrábí? tělo při zavření je pevné a když je otevřené tak se prohýbá trošku lcd ale to dělají všechny. teploty jsou přijatelné, hluk taky a vše jede ve fhd 19x10na max. krom crysis ten začne padat pod 20 snímku. jinak pruměrné fps ve hrách je nad 45!!! chladící podložku nemám, hraji i 5h vkuse a NB jede pořád stejně.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
-
- občas něco napíše
arma 2 a gta 4 jedou lépe na 4jádru, to je jasné. je ještě asi do 10 nejvýznamějších titulu, které umí využít 4J. ale zatím platí 2J na vyšší frekvenci stačí i na hry které jedou lepe na 4J. to je pravda. uved požadavky na rozlišení LCD, velikost HDD, kolik má vážit, měl by mít i nějaké příslušenství,...? preferuješ nějakou značku?
co používáš za SW , některé umí dobře využít 4J, jaký preferuješ OS...
atd. atd. napiš zde požadavky a pak se muže vybrat NB do 35K na hry a budeš mít jistotu že dostaneš za svoje love co chceš!co se týče LCD tak 15´´ má FHD 19x10 a ta 17´´ verze 16x90, takže logicky více bodů na menší ploše= jemnější zobrazení ale zaleží na tobě.
roman2277:
číst fora a osahat si danný produkt rukama, pořádně ho odzkušet je teda rozdíl ze kterého mít jasno určitě nebudeš. řekni narovinu že značka ASUS ti nesedí. on chce poradit s výběrem herní mašiny do 35k a žádá nejspíše neutrální názory. jak sem výše uvedl, at si sám zadá parametry a preference.
co používáš za SW , některé umí dobře využít 4J, jaký preferuješ OS...
atd. atd. napiš zde požadavky a pak se muže vybrat NB do 35K na hry a budeš mít jistotu že dostaneš za svoje love co chceš!co se týče LCD tak 15´´ má FHD 19x10 a ta 17´´ verze 16x90, takže logicky více bodů na menší ploše= jemnější zobrazení ale zaleží na tobě.
roman2277:
číst fora a osahat si danný produkt rukama, pořádně ho odzkušet je teda rozdíl ze kterého mít jasno určitě nebudeš. řekni narovinu že značka ASUS ti nesedí. on chce poradit s výběrem herní mašiny do 35k a žádá nejspíše neutrální názory. jak sem výše uvedl, at si sám zadá parametry a preference.
Naposledy upravil(a) RumcajsZ99 dne 03 led 2010 13:54, celkem upraveno 1 x.
ASUS G51VX - C2D T9500 2,6Ghz 6MB L2, NV GTX260 1GB DDR3, 4GB RAM DDR2 800Mhz, HDD 500GB/7200ot., WUXGA+ 1920x1080p, Win7 Ultimate x64
-
- občas něco napíše
však věštinou je 2letá i mezinárodní, ještě nikdo mu tady neporadil jaký , kde za kolik , značku , osazený HW atd, tak se snažte , jinak tu nepište.
Tady máš nějaké tipy na ryze herní stroje:
msi gt628x 445cz
ASUS G72GX
asus g51VX
Tady máš nějaké tipy na ryze herní stroje:
msi gt628x 445cz
ASUS G72GX
asus g51VX
Přesná specifika? Většinou hry, ale i práce s videem, graf. programy ne...OS Win7, na váze mi vcelku nesejde a ani výdrž baterie není nejpodstatnější...Jde mi jen o mobilitu typu: převez v autě na hory, vezmi do postele, do jiného pokoje...Zatím mi nejlépe z parametrů vychází ty Asusi(y)
Co do velikosti displeje, tak bych bral 15-17 větší už asi ne...A rozlišení? Na velkou práci to nebude, takže co je výhodnější pro hry, asi menší rozlišení

rovnou si vem i nějakou podložku, ať to v posteli neupečeš (tím nemyslím jen hraní, ono takový notebook by byl schopen úpect se už jen sám o sobě, když mu nenecháš volné průduchy, prostě topí a topí, s tím nic nenaděláš...)
Ghost: OT presunute sem http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... hp?t=23971 kedze autor temy sa jasne vyjadril, ze chce notebook tak ked chcete pokracovat v x-tej diskusii na temu desktop vs notebook tak mozte tam.
Ghost: OT presunute sem http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... hp?t=23971 kedze autor temy sa jasne vyjadril, ze chce notebook tak ked chcete pokracovat v x-tej diskusii na temu desktop vs notebook tak mozte tam.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Zpět na „Jaký vybrat notebook“